11 Temmuz 2009, Cumartesi 12:20:37

Bodrum'da Necipoğlu anısına festival yapılacak

Muğla'nın Bodrum ilçesinde gerçekleşecek olan 6. Gümüşlük Uluslararası Klasik Müzik Festivali, Haziran ayında Brezilya'daki bir festivalden dönerken uçak kazasında hayatını kaybeden Arp sanatçısı Ceren Necipoğlu'nun anısına yapılacak.
  • Bu yıl altıncısı düzenlenen festival kapsamında 4 yıldır, Eklisia Yaz Okulu adı altında masterclass çalışmaları da yapılıyor. Değerli arp sanatçımız Şirin Pancaroğlu'nun, Gümüşlük'te 31 Temmuz-9Ağustos tarihleri arasında arp masterclass çalışması yapacağı daha kış aylarında duyurulmuştu. Sonra da 9 Ağustos'ta da konser vereceği haberini aldık. Ancak Ceren Necipoğlu'nun başına gelen talihsiz kazanın ardından, bu yılki festivalin onun adına gerçekleştirileceği açıklandı. Ayrıca Cihat Aşkın'ın konseri de geçtiğimiz günlerde vefat eden hocası değerli eğitimci Ayhan Turan anısına yapılacak.
  • Güzel yakışır bir etkinlik kararı Ceren Hocamız için, onun kazada hayatın kaybetmesi sayesinde arp' ı bilmeyenler ilgilenir oldu. Bir bakıma arp sanatını tanınması için iyi bir şey.Festival bundna böyle hersene yapılması çok uyugn olur. Ceren Necipoglu hocamıza Allahtan rahmer diliyorum mekanı cennet olsun .

Önemli klasik müzik festivallerinin arasında yerini alan Gümüşlük Uluslararası Klasik Müzik festivali Club Hotel Zemda'da verilen kokteylle start aldı. Ülkemizde bugüne kadar klasik müzik tutkunlarının canlı olarak pek dinleme fırsatı bulamadığı dünyaca ünlü sanatçıları bir araya getirecek olan festival, geçen günlerde uçak kazasında hayatını kaybeden Arp sanatçısı Ceren Necipoğlu'nun anısına gerçekleştiriliyor.

Gümüşlük Kültür ve Sanat Derneği, Gümüşlük Belediyesi ve Bodrum Belediyesi organizasyonuyla, her yıl 400 yıllık kilisede gerçekleştirilen konserlerin bu yıl bir kısmı Bodrum Kalesi'ndeki amfi tiyatroda yapılacak. Festivalin açılış kokteylinde açıklama yapan Piyanist Gülsin Onay, festival koordinatörü Eren Levendoğlu ve Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, basın toplantısı düzenlediler. Piyanist Gülsin Onay, sanat ve tarihle yüzyıllardır birlikte yoğrulmuş olan Gümüşlük'e böyle bir festivalin çok yakıştığını belirterek, desteklerinden ötürü tüm şahıs ve kurumlara teşekkür etti. Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire ise belediye olarak festivale desteklerinin süreceğini belirterek, Gümüşlük'te önemli projeleri görmekten mutluluk duyduğunu söyledi ve belediyenin sanata olan katkılarının süreceğini dile getirdi.

Gümüşlük Uluslararası Klasik Müzik Festivali koordinatörü Eren Levendoğlu, yerli ve yabancı değerli sanatçılardan oluşan olağanüstü bir programı 400 yıllık özel bir mekanda müzikseverlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Bu yıl Bodrum'da seçkin bir grup insanın cömertliği, yardımı ve çok çalışmasıyla ve sayıları giderek artan sponsorlarımız sayesinde gerçekleştiriyoruz. Teşekkür listemiz her geçen yıl büyüyor. Festivalimizin gelecekte Türkiye çapında en önemli kültürel etkinliklerden biri olacağına inanıyorum" dedi.

Bodrum'da Necipoğlu anısına festival yapılacak

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Bu yıl altıncısı düzenlenen festival kapsamında 4 yıldır, Eklisia Yaz Okulu adı altında masterclass çalışmaları da yapılıyor. Değerli arp sanatçımız Şirin Pancaroğlu'nun, Gümüşlük'te 31 Temmuz-9Ağustos tarihleri arasında arp masterclass çalışması yapacağı daha kış aylarında duyurulmuştu. Sonra da 9 Ağustos'ta da konser vereceği haberini aldık. Ancak Ceren Necipoğlu'nun başına gelen talihsiz kazanın ardından, bu yılki festivalin onun adına gerçekleştirileceği açıklandı. Ayrıca Cihat Aşkın'ın konseri de geçtiğimiz günlerde vefat eden hocası değerli eğitimci Ayhan Turan anısına yapılacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Güzel yakışır bir etkinlik kararı Ceren Hocamız için, onun kazada hayatın kaybetmesi sayesinde arp' ı bilmeyenler ilgilenir oldu. Bir bakıma arp sanatını tanınması için iyi bir şey.Festival bundna böyle hersene yapılması çok uyugn olur. Ceren Necipoglu hocamıza Allahtan rahmer diliyorum mekanı cennet olsun .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000