30 Nisan 2022, Cumartesi 10:29:17

Bodrum'a akın başladı... Uçak seferleri iki katına çıktı

Bodrum'da bayram tatiline sayılı günler kala otellerde doluluk oranı, yüzde 80'e ulaştı. Uçak seferlerinin 2 katına çıktığı ilçeye 30 bini aşkın yabancı turistin gelmesi bekleniyor.
  • Türkiyenin en atıl havalimanı kategorisine girmeyi başardılar. Tav sen ne yaptın da burayı bu hale getirdin.
  • Ben bi bodrum seferi için mi alana gelecem diyen amirlere ofis meşguliyeti dökülsün bakalım TK dan sonra ne iş bulacaklar
  • Aydın Cıldır havaalanını cok talep gelmesine ragmen bir turlu acılmadı. Onca gereksiz havaalanı acıldı sinek avlıyor fakat ege bolgesinin incisi Aydın 1,5 milyon nufusuyla izmir e gitmek zorunda kalıyor yazık.
  • Milas havalimanı tav aldığından beri en fazla uçağı gördü. Ne olacak buranın durumu? Tav şuraya bir el atın atıl kaldık atıl. Orgi bile bizi solladı

Bodrum'da bayram tatiline sayılı günler kala otellerde doluluk oranı, yüzde 80'e ulaştı. Uçak seferlerinin 2 katına çıktığı ilçeye 30 bini aşkın yabancı turistin gelmesi bekleniyor.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Ramazan Bayramı öncesi trafik yoğunluk yaşanıyor. İlçe genelinde Emin Anter Bulvarı ile Kıbrıs Şehitleri Caddesi  olmak üzere ana arterlerde uzun araç kuyrukları oluştu. Yoğun talebin olduğu ilçede otel rezervasyon oranı, yüzde 80' i aşmış durumda. Yine talebe bağlı olarak  29 Nisan- 8 Mayıs tarihleri arasında iç hatlarda düzenlenen sefer sayısı 24'ten 50 ye çıktı.

TAV Milas-Bodrum Hava Limanı verilerine göre, 29 Nisan-8 Mayıs arasında Bodrum'a yurt dışından 30 bine yakın turist gelmesi bekleniyor. Yine alınan verilere göre, Bodrum'a mayıs ayı süresince toplam 10 havayolunun İngiltere, Belçika, Almanya, Rusya, Fransa, İrlanda, Hollanda, Polonya ve Bulgaristan'dan düzenli sefer düzenlemesi bekleniyor

'BAYRAMDA 1 MİLYON TURİST BEKLİYORUZ'

Bodrum'da yönelik  talebi değerlendiren Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz,  talep karşısında memnun olduklarını ifade ederek, Bodrum otellerinde yüzde 100 doluluk beklediklerini dile söyledi. Bayramla birlikte tatil sezonunun başlayacağını dile getiren Ömer Faruk Dengiz, "Yıllar sonra hayat normale döndü. Otellerden güzel haberler aldık. Bayram öncesinde bakıldığında otellerde yaklaşık yüzde 80 doluluk var. Bayrama kadar her gün, bu oran artmaya devam ediyor. Tatilciler, erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirmeli. Bayramda genel olarak bakıldığında 1 milyon yerli ve yabancı turistin gelmesini bekliyoruz. 27 Mart'ta yurt dışı uçuşları başladı, ilk uçuşlar İngiltere'den gerçekleşti. 15 Nisan'a kadar 15 bin yabancı turist Bodrum'a girmiş bulunuyor. Uçaklarda yüzde 80 doluluk mevcut. Bu iyi bir oran ve her şeye rağmen uçakların dolu gelmesi iyi bir gelişme. İngiltere, Hollanda, Almanya gibi Avrupa ülkelerinden turistler, Bodrum'a gelmeye başladı. Yerli ve yabancı turistlerin rezervasyonlarını önceden yapmalarını tavsiye ediyorum. Otellerde şu an doluluk söz konusu. Rezervasyonsuz gelmeyin. TÜRSAB onaylı, bilinen acentelerden rezervasyon yapmanızı tavsiye ediyorum" diye konuştu.

'HARAKETLİ BAYRAM SÜRECİ YAŞANIYOR'

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) Başkanı Serdar Karcılıoğlu, da geçen senelere göre bayram öncesi hareketliliği dikkat çekti. Karcılıoğlu,

“Bu bayram sürecinde öyle birtakım kesimlerin söylediği gibi olağan üstü bir hareketliliğin olmadığını söyleyebilirim. Bir takım arkadaşlarımızdan edindiğimiz bilgiler ışığında bu gün itibariyle rezervasyonların yüzde 20-30 bandında olduğudur" dedi.

Otelcilerin büyük bir borç yükü altında olduğunu belirten Karcılıoğlu, "Otelcilerin çok büyük bir bölümü borç yükü altında olmalarından kaynaklanan ve artık kredi kullanamayacak duruma gelmelerinden dolayı üzerlerinde büyük bir baskı var. Otelcilerin 8 milyar dolar kredi borcu var ve buna bağlı olarak sıcak paraya olan ihtiyacı oda fiyatlarında maliyetin altına inerek karşılamak durumunda kalıyorlar. Sektörden aldığımız duyumlar ne yazık ki 200 TL ye her şey dahil oda fiyatı veren otelcilerimizin olduğunu biliyoruz. Belki bu bir hareketlilik getiriyor gibi gözükecek ve sektörün ne kadar sıkıntıda olduğunu görmek istemeyen başını kuma gömmüş yöneticilerimiz tarafından her şey güllük gülistanlık gibi göstermelerine ve bu noktadan bir algı yürütmelerine yaramaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır" diye konuştu.

'BAYRAM SONRASI DEVAM EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM'

Bayramla birlikte hareketli sezonun başlayacağını söyleyen Sentido Bellazure Oteli Genel Müdürü Cenk Yalçın ise "Bayram rezervasyonlarımız iyi gidiyor. Mayıs ayında gelecek olan turist sayısı oldukça fazla. Doluluk oranlarımız bayramla birlikte yani mayıs ayı itibariyle yüzde 80 civarında. Rezervasyonların bayram süresi ve sonrası devam edeceğini düşünüyorum. Bu sezondan ümitliyim" ifadelerini kullandı.

Bodrum'a akın başladı... Uçak seferleri iki katına çıktı

Yorumlar

Bodrum ~ 2 yıl önce
Türkiyenin en atıl havalimanı kategorisine girmeyi başardılar. Tav sen ne yaptın da burayı bu hale getirdin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1000x1000 pişman birisi ~ 2 yıl önce
Ben bi bodrum seferi için mi alana gelecem diyen amirlere ofis meşguliyeti dökülsün bakalım TK dan sonra ne iş bulacaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aydın Cıldır Havaalanı ~ 2 yıl önce
Aydın Cıldır havaalanını cok talep gelmesine ragmen bir turlu acılmadı. Onca gereksiz havaalanı acıldı sinek avlıyor fakat ege bolgesinin incisi Aydın 1,5 milyon nufusuyla izmir e gitmek zorunda kalıyor yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Milas ~ 2 yıl önce
Milas havalimanı tav aldığından beri en fazla uçağı gördü. Ne olacak buranın durumu? Tav şuraya bir el atın atıl kaldık atıl. Orgi bile bizi solladı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000