21 Eylül 2018, Cuma 09:39:04

Bodrum Havalimanı'nda son durum ne?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, Bodrum Havalimanı'nda devam eden çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
  • Aynı şekilde dün sidesteple bizde 28L iniş yapmıştık.
  • Ana Pist (tamamen olmasa bile kısmen) sökülecekse/kırılacak ve yeniden betonlanacaksa, kış tarifesi boyunca uçaklar nereden iniş kalkış yapacaklar?
  • Paralel taksiyolu dediği 3.000 x 45 (+15) m. yedek pist aynı zamanda...
  • Sapasaglam pisti neden kirip yeniden yapma geregi duyuyorsunuz ki? Bu zihniyetten kurtulmali, paramizi carcur etmemeli, betona dokmemeliyiz.
  • izmir divert ederiz napalım
  • Pistin kirimi ne demek? Kim nereden buluyor bu terimleri.? Airporthaberin acilen Türkce dil bilgisine Hakim elemana ihtiyac var.
  • Simdi bodruma ucak seferi varmi?..yokmu!!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, Bodrum Havalimanı'nda devam eden çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

2019 yılı Temmuz ayında bitirilmesi planlanan çalışmalar hakkında Ocak şu bilgileri aktardı:

Büyük yatırımlarımızın yanı sıra havalimanlarımızdaki bakım onarım çalışmaları devam ediyor. Ekiplerimiz, havalimanlarımızı daha da güzelleştirip geliştirmek için gece gündüz demeden mesai sarf ediyor.

Çalışmaların yoğun şekilde devam ettiği havalimanlarımızdan biri de Milas Bodrum. Burada devam eden ve 15.07.2019 tarihinde bitirilmesi planlanan PAT sahaları onarımında önemli mesafe alındı, pistin kırımına başlandı.

İşin geldiği seviyeden söz edecek olursak:

•       Paralel taksiyolu gövde sökülerek yeniden yapıldı.
•       Yeni apron (35 park pozisyonu), yeni apron bağlantı taksiyolu ve akaryakıt hidrant sistemi yapıldı.
•       Heliport yapıldı.
•       Verici binası ve anten kulesi (35 metre çelik kule) yapıldı.

Tamamlanan imalatların geçici kısmi kabulleri yapılmış olup, paralel taksi yolu 02.05.2018 tarihinde, yeni apron 12.07.2018 tarihinde kullanıma açıldı.

Paralel taksi yolu 02.05.2018 tarihinde kullanıma açıldıktan sonra, ana pist 17.09.2018 tarihinde tadilat için yükleniciye teslim edildi.

İş kapsamında yapılacak çalışmaları şöyle sıralayabiliriz: Ana pist betonunun yenilenmesi, 1-0 Pist başı bataklık alanın doldurulması, yaklaşma ışıkları ve elektrik altyapıların yenilenmesi, mevcut drenaj sisteminin kapalı sisteme dönüştürülmesi.

Bu çok önemli onarım projesi tamamlandığında, ülke turizminin gelişmesinde büyük payı bulunan havalimanımız, misafirlerimize daha konforlu hizmet sunma imkânına kavuşacak. Emeği geçenlere çok teşekkürler.








Bodrum Havalimanı'nda son durum ne?

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Bir dost ~ 6 yıl önce
Aynı şekilde dün sidesteple bizde 28L iniş yapmıştık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 6 yıl önce
Ana Pist (tamamen olmasa bile kısmen) sökülecekse/kırılacak ve yeniden betonlanacaksa, kış tarifesi boyunca uçaklar nereden iniş kalkış yapacaklar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tnr ~ 6 yıl önce
10R - 28L pisti taksi yolu olarak kullanılıyordu. O pist artık aktif olarak kullanılacak. DHMİ'nin yayınladığı bildiriye göre bakıma giren ana pistin aletli yaklaşma cihazları kullanılmaya devam edecek. Sidestep yapılarak iniş gerçekleştirilecek.
PAT sahası ~ 6 yıl önce
Paralel taksiyolu dediği 3.000 x 45 (+15) m. yedek pist aynı zamanda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 6 yıl önce
Sapasaglam pisti neden kirip yeniden yapma geregi duyuyorsunuz ki? Bu zihniyetten kurtulmali, paramizi carcur etmemeli, betona dokmemeliyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akilli ~ 6 yıl önce
Saglam olsa niye kirilsin arkadas ?
Saglam mı ~ 6 yıl önce
Kalkışta pistin üç noktasında uçak aşırı zıplıyordu birgün uçak kırılacaktı iyili yeniliyorlar
izmir divert ~ 6 yıl önce
izmir divert ederiz napalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 6 yıl önce
Pistin kirimi ne demek? Kim nereden buluyor bu terimleri.? Airporthaberin acilen Türkce dil bilgisine Hakim elemana ihtiyac var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Slm ~ 6 yıl önce
Simdi bodruma ucak seferi varmi?..yokmu!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 6 yıl önce
Var
Sidestep ~ 6 yıl önce
Var sidestep yapıp iniyoruz. 17 sinde indim.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000