24 Mayıs 2010, Pazartesi 08:12:48

BMW GÖKLERE ÇIKTI

Dizaynı ve olağanüstü teknik özelliklerinin dışında araçlarında müthiş bir konfor sunan BMW, şimdi uçak tarasımlarına girdi.
  • BMW Bayrische Motorenwerke demektir Arkadasim. yani Bawyerali Motor Üreticisi. O mavi beyaz renkler ise gökyüzünün renklerini ima ediyor. BMW ilk kuruldugunda zaten Ucak Motorlari üreten bir firmaydi ve zamanla bu iki ortak araba sektöre girdiler. BMW ingilizlerle uzun süredir is birligi yapiyor. MINI gibi Rolls Royce gibi mesela. bunlar zaten BMW nin markasi denilebilir. Rolls Royce bildiginiz gibi Boeing ve Airbuslarada Motor üretiyor RR-TP gibi kodlarla baslayan Motor tipleri Rolls Royce fabrikasindan üretilmektedir. Rolls ve Royce ise iki farkli insan -Arkadas- karekter olup isimlerini birlestirmislerdir. Bu arada sayin moderatör simdi ben 9+14 ü cevaplayip mesaji göndermeliyim ama matematigim iyi degil. Saygilar.
  • BMW zaten İngiliz Rolls Royce'un büyük ortağı. Uçak motorları üreten kısmıda dahil. Volvo
  • BMW: Bayern Motor Werken. Yani Bayern Motor Waken demek Bayern Motor Sanayi Sadece fabrikanın isminin baş harfleri verilmiş. BMW'nin amblemindeki mavi beyaz renkler, Almanya'nın Bavyera eyaletinden geliyor. 1929yılından bu yana uçak ve motoru üreten BMW, amblemdede üretime uygun lastik içinde dönen pervane figürüne yer veriyor... daha sonra araba üretimine başlayan BMW arabalarındada aynı amblemi kullanmayı tercih etti.
  • BMW zaten uçak motoru imal ederek işe başlamamış mıydı? Amblemindeki mavi -beyaz çeyreklerden oluşan daire de uçak pervanesini temsil etmiyor mu? Eh, bir miktar aslına dönüyor demektir.

BMW'nin çok özel süper koltuk ve iç tasarımları artık süper uçaklarda kullanılıyor.Brezilya ve Amerikan işbirliği ile geliştirilen Phenom 100 ve 300 tipi özel uçakların koltukları ve iç malzemesi BMW'nin eline bırakıldı.

Uçaklar için oldukça rahat bir iç mekan hazırlayan BMW, otomobilleri ile uçmasa da markasıyla uçuşa geçti.

İç kısmı BMW tarafından dizayn edilen bu süper uçaklar 3 milyon dolara satışa çıktı.


 

BMW GÖKLERE ÇIKTI

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
BMW Bayrische Motorenwerke demektir Arkadasim. yani Bawyerali Motor Üreticisi. O mavi beyaz renkler ise gökyüzünün renklerini ima ediyor. BMW ilk kuruldugunda zaten Ucak Motorlari üreten bir firmaydi ve zamanla bu iki ortak araba sektöre girdiler. BMW ingilizlerle uzun süredir is birligi yapiyor. MINI gibi Rolls Royce gibi mesela. bunlar zaten BMW nin markasi denilebilir. Rolls Royce bildiginiz gibi Boeing ve Airbuslarada Motor üretiyor RR-TP gibi kodlarla baslayan Motor tipleri Rolls Royce fabrikasindan üretilmektedir. Rolls ve Royce ise iki farkli insan -Arkadas- karekter olup isimlerini birlestirmislerdir. Bu arada sayin moderatör simdi ben 9+14 ü cevaplayip mesaji göndermeliyim ama matematigim iyi degil. Saygilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BMW zaten İngiliz Rolls Royce'un büyük ortağı. Uçak motorları üreten kısmıda dahil. Volvo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BMW: Bayern Motor Werken. Yani Bayern Motor Waken demek Bayern Motor Sanayi Sadece fabrikanın isminin baş harfleri verilmiş. BMW'nin amblemindeki mavi beyaz renkler, Almanya'nın Bavyera eyaletinden geliyor. 1929yılından bu yana uçak ve motoru üreten BMW, amblemdede üretime uygun lastik içinde dönen pervane figürüne yer veriyor... daha sonra araba üretimine başlayan BMW arabalarındada aynı amblemi kullanmayı tercih etti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BMW zaten uçak motoru imal ederek işe başlamamış mıydı? Amblemindeki mavi -beyaz çeyreklerden oluşan daire de uçak pervanesini temsil etmiyor mu? Eh, bir miktar aslına dönüyor demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000