24 Mayıs 2010, Pazartesi 13:32:41

BİZ KİM UÇAK YAPMAK KİM!

Airport TV Haber Müdürü Murat Herdem, geçtiğimiz hafta yapılan çalıştay sonrası Türkiye'nin kendi uçağını üretme çabalarıyla ilgili görüşlerini köşesine taşıdı. İşte Herdem'in o yazısı...
  • Bu yorumlar ne ya.İsteyen binsin kardeşim ben binmem.Benim gibi birçok insan da binmez.Ama isteyen biner.Yok efendim neymiş eskiden yapmışmışız.Olabilir yapmışızdır ama bu bizim çok iyi olduğumuzu göstermez.bi osmanlıyı örnek vermediğiniz kalmış ayrıca inönü değil adnan menderes kapatmıştır.Çokta doğru bir iş yapmıştır.İşler kötüye sarmadan =)))kapanması doğru bir karar.
  • Yapılan yorumlarda Nuri Demirağ'ın fabrikasını Adnan Menderes'in kapattığından bahsedilmiştir. Bu fabrikanın kapatılmasının nedeni İnönü'nün Demirağ'a olan " nefretidir ". Fabrikayı kapatan da İnönü'den başkası değildir.
  • bu ülkede bir ZÜPPE gurubu var.bunların her söylemi TÜRKİYE HİÇ BİR ŞEY YAPAMAZveya YAPSA BİLE BEN BUNU ALMAM KULLANMAM.ingiliz kaşığı ile fransız b.ku yemeye bayılıyorlar.bu ülke değil bu gün bundan 60 yıl önce uçak yaptı ,başarı ile uçurdu,yurt dışına sattı.yine en kralını yapabilir.yeterki Adnan Menderes gibiler uçak fabrikalarını kapattırıp tencere ,mefruşat(masa-sandalye) fabrikasına çevirmesin.
  • biz kim haber yapmak kim,biz kim uçak uçurmak kim,biz kim havyolu kurmak kim..... biz kimleri arttırmak mümkün çünkü bunu bizim başımıza yönetici olarak atananlar söylüyor ki kendi yeteneksizlikleri ortaya çıkmasın.... millet uzun zamandır ehli olmadıgı işe atanan bu yöneticilerin uydurdugu bu tekerlemelerle yerinde saydı yada birşey yapmak isteyenler bu vatan hainleri yüzünden engellendiler... evet vatan hainligi çünkü bu tür engellemeleri hiç bir millet bize yapamaz sadece biz kendi kendimize yaparız...
  • bu ülke zamanında ucak yapmadımı nuri demirag inanıp basarmadı mı ucak üretip satmadımı ama biz bisi yapamayız düşüncesindeki kisiler engellemedi mi ... zamanında nd36 nd38 ler üretilmedimi yurt dısna satılmadı ... lütfen düşünelim...
  • Türkiye'de uçak üretilse bu uçaklarla seyahat eder misiniz? Yüzde 95 hayır cevabı gelecektir.Hatta ilk cevap benden.Bizim ülkemizde üretilsede güvenip binemem.Çünkü bizde o disiplin ve ciddiyet yok yani türk milleti olarak yapımızda yok=)
  • Bu ülkenin bilgi birikimi sahip olduğu zeka ve yeteneğin sadece konuşmak için söyledikleridir bu "biz kim uçak yapmak kim sözü". Bir grubunda bu ülkede hiçbir başarı cezasız kalmaz sözüne olan inancı tartışmasız. Fakat inanmadıkça başarıya gidilemez.
  • Yeterki imkan verin, "Bu millet isterse yeni donanmasının yelkenlerini atlastan, direklerini som altından yapar". Uçak fabrikası kurup, üretime başlamadıkmı, yıllar önce ? Yeterki imkan versinler, destek olsunlar, KÖSTEK DEĞİL. Bu yüce Türk milleti, her koşulda, her zorluğun altından kalkar. Tail commender.

Çıkın sokağa, çevirin herhangi birini, ‘Türkiye uçak yapabilir mi?’ diye bir sorun… Alacağınız cevap ne olur ben söyleyeyim. Yüksek ihtimalle, ‘ Ne uçağı, daha otomobil yapamıyoruz ki!’ cevabını alacaksınız.

Peki bu cevabın verilmesi olasılığının yüksek olmasının sebebini hiç düşündünüz mü?

Onu da söyleyeyim… Vatandaş Türkiye’deki havacılık endüstrisinin ne seviyede olduğunun farkında değil. Bırakın seviyesini öyle bir şeyin var olduğunu bile bilmiyor! Ne TUSAŞ’tan haberi var, ne Aselsan’dan ne de Havelsan’dan... Vatandaş hala sadece F-16 uçaklarının montajını yapabildiğimizi sanıyor!

Ama bu kesinlikle o vatandaşın suçu değil! Kimin suçu biliyor musunuz? Onu da bu yazının sonunda söyleyeceğim…

Airport TV Haber Müdürü Murat Herdem'in yazısının tamamı için TIKLAYIN

BİZ KİM UÇAK YAPMAK KİM!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu yorumlar ne ya.İsteyen binsin kardeşim ben binmem.Benim gibi birçok insan da binmez.Ama isteyen biner.Yok efendim neymiş eskiden yapmışmışız.Olabilir yapmışızdır ama bu bizim çok iyi olduğumuzu göstermez.bi osmanlıyı örnek vermediğiniz kalmış ayrıca inönü değil adnan menderes kapatmıştır.Çokta doğru bir iş yapmıştır.İşler kötüye sarmadan =)))kapanması doğru bir karar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yapılan yorumlarda Nuri Demirağ'ın fabrikasını Adnan Menderes'in kapattığından bahsedilmiştir. Bu fabrikanın kapatılmasının nedeni İnönü'nün Demirağ'a olan " nefretidir ". Fabrikayı kapatan da İnönü'den başkası değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu ülkede bir ZÜPPE gurubu var.bunların her söylemi TÜRKİYE HİÇ BİR ŞEY YAPAMAZveya YAPSA BİLE BEN BUNU ALMAM KULLANMAM.ingiliz kaşığı ile fransız b.ku yemeye bayılıyorlar.bu ülke değil bu gün bundan 60 yıl önce uçak yaptı ,başarı ile uçurdu,yurt dışına sattı.yine en kralını yapabilir.yeterki Adnan Menderes gibiler uçak fabrikalarını kapattırıp tencere ,mefruşat(masa-sandalye) fabrikasına çevirmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
biz kim haber yapmak kim,biz kim uçak uçurmak kim,biz kim havyolu kurmak kim..... biz kimleri arttırmak mümkün çünkü bunu bizim başımıza yönetici olarak atananlar söylüyor ki kendi yeteneksizlikleri ortaya çıkmasın.... millet uzun zamandır ehli olmadıgı işe atanan bu yöneticilerin uydurdugu bu tekerlemelerle yerinde saydı yada birşey yapmak isteyenler bu vatan hainleri yüzünden engellendiler... evet vatan hainligi çünkü bu tür engellemeleri hiç bir millet bize yapamaz sadece biz kendi kendimize yaparız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu ülke zamanında ucak yapmadımı nuri demirag inanıp basarmadı mı ucak üretip satmadımı ama biz bisi yapamayız düşüncesindeki kisiler engellemedi mi ... zamanında nd36 nd38 ler üretilmedimi yurt dısna satılmadı ... lütfen düşünelim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiye'de uçak üretilse bu uçaklarla seyahat eder misiniz? Yüzde 95 hayır cevabı gelecektir.Hatta ilk cevap benden.Bizim ülkemizde üretilsede güvenip binemem.Çünkü bizde o disiplin ve ciddiyet yok yani türk milleti olarak yapımızda yok=)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu ülkenin bilgi birikimi sahip olduğu zeka ve yeteneğin sadece konuşmak için söyledikleridir bu "biz kim uçak yapmak kim sözü". Bir grubunda bu ülkede hiçbir başarı cezasız kalmaz sözüne olan inancı tartışmasız. Fakat inanmadıkça başarıya gidilemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yeterki imkan verin, "Bu millet isterse yeni donanmasının yelkenlerini atlastan, direklerini som altından yapar". Uçak fabrikası kurup, üretime başlamadıkmı, yıllar önce ? Yeterki imkan versinler, destek olsunlar, KÖSTEK DEĞİL. Bu yüce Türk milleti, her koşulda, her zorluğun altından kalkar. Tail commender.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000