07 Temmuz 2015, Salı 10:40:51

Birleşik Metal'den Bakanlığa başvuru

THY Teknik A.Ş’de örgütlenme çalışmalarını sürdüren Disk’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası, eski üyeliklerin tekrar aktif edilerek Çelik İş’in lehine durum oluşmasını Çalışma Bakanlığı’na bildirdi.
  • başgan nerde tekniği verdi hiç sesi çıkmıyor. bence genel müdürlük ve idari ofislerde havacılık iş kolunda değil onlarda ofis işçilerinin sendikalarına geçsinler.sweethoney ne iş yapıyordu yahu ofisteyken kadrosu nerdeydi?
  • birleşik metal çok zekice bir hamle yaptı esasen amacı insanların yanında toplanması değil baskının ne derece yaygın olduğu ve korkunun ne kadar hakim olduğunu görmektir sadece işten çıkarmaların ne kadar basitçe yapıldığı örnekleri çoğalacaktır en tehlikeli çizgide olanlar habomdan son 1 yıl içinde geçiş yapan personeldir.
  • Merak ediyorum disk çatısı altinda kac yerde çalıştınız yakip yıkıyor diyorsunuz .. lakin celik isin habom personeline oynadığı piyes ortadadir bunun ikinci perdesini tum teknik personeli icin cekmeye hazırlanıyorlar. .bos vaadlere karnı tok olan aklı başında gençler gerekli cevabı demokratik ortamda verecektir.
  • 7-3 vardiyasindan cikanlar 14:55 te kart basiyor ve servisler hemen kalkiyor. 3-11 e gelenler ise 14:35 e kadar kart basmasi gerekiyor. Nasil katilsinlar?
  • Birlesik metal diyerek inat eden arkadaslar bu inadiniz yuzundwn basimiza celik isi musallat edeceksiniz.birlesik metalin bu isyerinde orgutlenme sansi sifir.bu gercegi gorelin lutfen.turk metal bizim ihtiyaclarimIizi karsilayabilecek guclu bir sendikadir.hem uye sayisida az degil.bence turk metale destek vermeliyiz.
  • Yan gelip torpil parasi yiyenler cenesini kapatsin. Size gore degil buralar. Yok olun.
  • Birleşik metal sen delimisin adam b kapısına gelirmi. Oraya gidenleri işverenin kameraya çekeceğini bilmiyomusun sen? Ya da bilmiyosun tabi sen daha bu thy'nin ne olduğunu. Sen örgütlencen diye millet ekmeğinden olmasın,iyi niyetinizden şüphemiz yok ama.
  • Valla diskcim üyenim içrrdede ağızdan ağıza propogandanı yapıyorum. Ama okadar. Yani gelipte kendimi ifşa etmem. Bana şimfi birsürü şey diycekler. Bende onlara bu satılmış yönetim ortadayken işimi kaybetmeye niyetim yok sonuçta işimi seviyorum. Hele bi seçil göğsümü gere gere çıkarım. Ama şimdi eğer katılım az olsada üZülmeyin çünkü herkes bnim gibi düşünüyor. Bunu sizde biliyorsunuz
  • delikanlılar b kapısına lütfen... "dinsizin hakkından imansız gelir" diyen delikanılar size diyorum. hadi bakalım b kapısına
  • Ya birleşik metal git başka yerde bak ekmeğine yaa nerdeydin 3 yıldır

THY Teknik A.Ş’de örgütlenme çalışmalarını sürdüren Disk’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası, eski üyeliklerin tekrar aktif edilerek Çelik İş’in lehine durum oluşmasını Çalışma Bakanlığı’na bildirdi.

Birleşik Metal İş Sendikası, THY Teknik A.Ş’de tekrar aktif edilen sendika üyeliklerinin geçersiz olduğunu ileri sürerek Çalışma Bakanlığı’na başvurdu.  Metal İş Sendikası, Çelik-İş üyeliklerinin yasal olarak geçersiz olduğunu, hukuki dayanaklarıyla Bakanlığa bildirdi.

Öte yandan Birleşik Metal İş Sendikası, bugün, saat 14.30’da DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Genel Başkan Adnan
Serdaroğlu’nun katılımıyla THY Teknik B Kapısı önünde bir basın açıklaması yapacak.

İşte sendikanın Bakanlığa yaptığı o başvuru:



Birleşik Metal'den Bakanlığa başvuru

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

sweethoney ~ 9 yıl önce
başgan nerde tekniği verdi hiç sesi çıkmıyor. bence genel müdürlük ve idari ofislerde havacılık iş kolunda değil onlarda ofis işçilerinin sendikalarına geçsinler.sweethoney ne iş yapıyordu yahu ofisteyken kadrosu nerdeydi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nbox ~ 9 yıl önce
birleşik metal çok zekice bir hamle yaptı esasen amacı insanların yanında toplanması değil baskının ne derece yaygın olduğu ve korkunun ne kadar hakim olduğunu görmektir sadece işten çıkarmaların ne kadar basitçe yapıldığı örnekleri çoğalacaktır en tehlikeli çizgide olanlar habomdan son 1 yıl içinde geçiş yapan personeldir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahil olma dostum ~ 9 yıl önce
Merak ediyorum disk çatısı altinda kac yerde çalıştınız yakip yıkıyor diyorsunuz .. lakin celik isin habom personeline oynadığı piyes ortadadir bunun ikinci perdesini tum teknik personeli icin cekmeye hazırlanıyorlar. .bos vaadlere karnı tok olan aklı başında gençler gerekli cevabı demokratik ortamda verecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korkudan degil ! ~ 9 yıl önce
7-3 vardiyasindan cikanlar 14:55 te kart basiyor ve servisler hemen kalkiyor. 3-11 e gelenler ise 14:35 e kadar kart basmasi gerekiyor. Nasil katilsinlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bırgun ~ 9 yıl önce
Birgunde binme o servise adamlar senın gelecegın ıcın ugrasırken sen servıse yetısme derdındesın gun gelır o sarı sendıka kullandıgın servısı bıle alır altından o gun tek bır gun bınmedıgın ıcın kendıne kufredersın
inat ~ 9 yıl önce
Birlesik metal diyerek inat eden arkadaslar bu inadiniz yuzundwn basimiza celik isi musallat edeceksiniz.birlesik metalin bu isyerinde orgutlenme sansi sifir.bu gercegi gorelin lutfen.turk metal bizim ihtiyaclarimIizi karsilayabilecek guclu bir sendikadir.hem uye sayisida az degil.bence turk metale destek vermeliyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yapma YAA ~ 9 yıl önce
disk ortaya cıktıgında bu odlekler nerdeydı ? basın gıdın yok ulan sıze aıdat !
şova bak ~ 9 yıl önce
türk metal nerde o zaman onlar nerdeler ?
sizi ilgilendirmiyor ~ 9 yıl önce
Yan gelip torpil parasi yiyenler cenesini kapatsin. Size gore degil buralar. Yok olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aman abi yapmayın ~ 9 yıl önce
Birleşik metal sen delimisin adam b kapısına gelirmi. Oraya gidenleri işverenin kameraya çekeceğini bilmiyomusun sen? Ya da bilmiyosun tabi sen daha bu thy'nin ne olduğunu. Sen örgütlencen diye millet ekmeğinden olmasın,iyi niyetinizden şüphemiz yok ama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
özkan atar ~ 9 yıl önce
arkadaşlar işyeri önünde eylem ve basın açıklaması yapılmasının amacı öncelikle işyeri yönetiminin çalışanlar üzerinde uyguladığı baskı ve yasadışı tutumu protesto ve kamuoyuna teşhir etmek.İşçi çıkarılmasını engellemek, DİSK ve bağlı sendikaların soluğunun işyeri yönetiminin ensesinde olduğunu hissettirmektir.Ayrıca çalışan arkadaşların yanlız ve sahipsiz olmadığını dosta düşmana göstererek,dayanışmayı hissettirmektir.Şu an için çalışan arkadaşlar ve üyelerimiz o eylem ve basın açıklamalarına kitlesel katılamasa da,mutlaka TEKNİK A.Ş. deki korku duvarı ve baskı ortamı yıkılacaktır.Çalışanlar kendi gelecekleri ile ilgili olarak en temel anayasal haklarını özgürce kullanabilecekler,onların bu haklarını zorbalıkla ellerinden almak isteyenler bu yaptıklarına pişman olacaklardır.Disk in bırakın gücünü,gölgesi bile bu işçi düşmanı,sermaye uşağı sarı sendikalara yetecektir.Ekmek ve hak mücadelesi kutsaldır,uzun solukludur.Direnen işçiler asla yenilmez !..
Disk ~ 9 yıl önce
Valla diskcim üyenim içrrdede ağızdan ağıza propogandanı yapıyorum. Ama okadar. Yani gelipte kendimi ifşa etmem. Bana şimfi birsürü şey diycekler. Bende onlara bu satılmış yönetim ortadayken işimi kaybetmeye niyetim yok sonuçta işimi seviyorum. Hele bi seçil göğsümü gere gere çıkarım. Ama şimdi eğer katılım az olsada üZülmeyin çünkü herkes bnim gibi düşünüyor. Bunu sizde biliyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
delikanlılar ~ 9 yıl önce
delikanlılar b kapısına lütfen... "dinsizin hakkından imansız gelir" diyen delikanılar size diyorum. hadi bakalım b kapısına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
demesi kolay tabi ~ 9 yıl önce
Herkes senin gibi bi yerleri yalamıyor işi garanti değil
HARRANLI ~ 9 yıl önce
Din bahane Disk sahane
Cix ~ 9 yıl önce
Ya birleşik metal git başka yerde bak ekmeğine yaa nerdeydin 3 yıldır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik ~ 9 yıl önce
kardeş nerdeydin diye sormuşsun ya gülüyorum sana cidden bunu bilerek sormuş olamazsın biz değilmiydik şireketin kaldırdığı otobüslerle imza atmaya giden herşeyi bi oldu bittiye getirip bizi kandıran şirket ve çelik iş değilmiydi sen şimdi kalkmış nerdeydin diyosun bence biraz tarafsız düşün ve aklını başına al

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000