26 Haziran 2015, Cuma 12:17:23

Birleşik Metal İş de sahaya indi

Çelik İş’ten sonra Birleşik Metal İş de THY Teknik’te örgütlenmek için harekete geçti. Sendika temsilcileri dün ilk kez THY Teknik’te bildiri ve broşür dağıttı.
  • Geçtiğimiz nisan ayına ait bir haber. Sadece okuyun! Bu şirketi egolarınız yüzünden ne hale getireceksiniz anlayın yeter. PKK'nın önemli isimlerinden Duran Kalkan seçim öncesi ittifak çalışmalarını değerlendirdi. Halkevleri ve Partizan gibi örgütlerin 2015 genel seçimlerinde HDP'ye destek açıklamalarını değerlendiren Kalkan "önemli ama yeterli değil" dedi. Sendikalar, derneklerin HDP içerisinde daha çok yer alması gerektiğini söyleyen Kalkan "DİSK vb. güçler daha doğru tutum almalılar. Bence ÖDP daha güçlü bir tutum almalıydı, halen de fırsat var ve alabilmeli. Yani mevcut durum, çok olumsuz demiyorum ama bu süreç açısından olması gereken değildir. Yarın, tarihi kaybettikten sonra değerlendirme yapmak, özeleştiri vermek ya da analiz yapmak bir şey ifade etmez. Önemli olan öncesinden görüp gidişata yön verebilmektir. Devrimcinin görevi devrimi hazırlamaktır" ifadelerini kullandı.
  • Vay Teknik de PR yaparmış. Resmen DİSK karşıtlığı dini alet ederek (her zaman ki gibi) PR yapılıyor. Teknik sosyal işlere de girmiş. Ama teknisyenler bu şirkette tek vücuttur. Buradaki Tartışma hikaye
  • Ayrıca bende haksız yere işten çıkarılanlardan biriyim ve ÇELİK-İŞ'in yaptıklarına bazı şahit olduğum durumları da anlatmak istiyorum : biz işten çıkarıldıktan sonra ÇELİK-İŞ'in avukatına gittik ve bizlerden dosya parası-ekstra masraflar için para talep etti. üyesi olduğumuz sendika ise kalkıp "tamam avukatın yapacağı masrafları biz karşılıyoruz" demedi. Avukat illa ki %7-%10 arası emeğinin karşılığını alacak ama davanın sonunda kazanacak. Normalde olması gereken; eğer bir sendikanın avukatı isen sendika yardımcı olur ve önceden ücret talep edilmez.
  • Arkadaşlar iman şovu yapmayın burada lütfen. Size bir şeyleri kazandıracak olan bu sendika ise siyasi tarafı bizi hiç ilgilendirmez. Kusura bakmayın ben sırf dindarlar diye gidipte Çelik-İş'e üye olup yüzde 3 gibi temsili zamlarla sözleşme imzalanmasına veya çoğu kişinin gözümüz önünde işten çıkarılıp sendika ses çıkartmamasına veya temsilcileri bir kez olsun görmeden tis görüşmesi yapılmasına göz yumamam.
  • DİSK'in tek çare olduğu gün gibi açıkken, hala daha takım tutar sendika tutan saplantılı beyinlerinizle yorumlar yazmaya anladık yorulmuyorsunuz, ama mücadele bilincinde olan hangi tarafta durması gerektiğini bilenler sizin de hakkınızı arayacak her zaman olduğu gibi !
  • İyi geceler Çelik iş denen işe yaramaz sendika nın kazığını yiyenlerden biriyim. Haber zamanında bize arkanızdayız diyen adamlar birleşme zamanı hiçbiri ortada yoktu. Üstüne üstlük o kadar aramamıza rağmen yanımızda olmayıp biz birşey yapamayız başınızın çaresine bakın diyecek kadar utanmazlar. Utanmadan tekniğe gelip bize destek çıkın diyorlar. Ey çelik iş bizden destek isteyene kadar haksız yere teknikten çıkarılan arkadaşlarımızın hesabını ver. Tek çare disk. Çelik işin o kadar çok yanlışı var ki saymakla bitmez. Habomcular tarafından çelik işe hayır diyor ve tüm arkadaşlarımızı bilgilendiriyor. Sendikal çalışma grubunda görüşmek üzere
  • TURKER DENIZ facebook taki tofas reno ford uzerinden turk metal e oynanan oyunlari okumanizi tavsiye ederim. Patronlarin ve akbaba celik is ile birlesik metalin nasil ortak olup oyunlar oynadigini sonrasinda bu fabrikalarda sendika secimine gidildigini ve turk metalin liste basi ciktigini okuyun derim.
  • Tofasta sozlesme 9 ay once imzalandi. Peki neden 1 ay once isvci kendi is birakma karari aldi? Reno fransadab red aldi. Sekiz ay once imzalanan sozlesme ne olduda simdi ek para isteniyor dedi reno isletme mudurunu gorevden aldi. Dune kadar iyi bugun kotu.sizin disk Dediginiz ne almis soyle bakalim?? Habire disk diyip duruyorsunuz? Ha diyince eylem yapan iyimi capucu suruleri .diskin basinda kim var bak hele
  • Hava iş utanmadan birde otomotivden sabıkalı kankası türk metal işi tavsiye ediyor.Siz aidat alıp abantta yediniz hiç arkamızda durmayıp her protokolü imzaladınız.Sizde hiç utanma arlanma yokmu? Bu kadar yüzsüzlük olamaz...
  • (Grabs popcorn and watches) adamlar burdaki tartışmaları görüp ne kahkaha atıyordur ha düşünüyorumda.

Çelik İş’ten sonra Birleşik Metal İş de THY Teknik’te örgütlenmek için harekete geçti. Sendika temsilcileri dün ilk kez THY Teknik’te bildiri ve broşür dağıttı.

THY Teknik’in havacılık iş kolundan metal iş koluna geçmesinin yankıları sürerken metal iş kolundaki üç sendika Teknik A.Ş’de örgütlenmek için çalışmalara başladı.

Çelik İş Sendikası yetkililerinden sonra Birleşik Metal İş Sendikası da dün ilk kez THY Teknik çalışanları ile temas kurdu. Sendika temsilcileri, broşür ve bildiri dağıtarak destek istedi.

Birleşik Metal İş Sendikası, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yayınlayarak Teknik A.Ş çalışanlarını kendi sendikaları çatısı altında birleşmeye çağırmıştı.









Birleşik Metal İş de sahaya indi

Yorumlar Tüm Yorumlar (135)

Aklı Selim ~ 9 yıl önce
Geçtiğimiz nisan ayına ait bir haber. Sadece okuyun! Bu şirketi egolarınız yüzünden ne hale getireceksiniz anlayın yeter. PKK'nın önemli isimlerinden Duran Kalkan seçim öncesi ittifak çalışmalarını değerlendirdi. Halkevleri ve Partizan gibi örgütlerin 2015 genel seçimlerinde HDP'ye destek açıklamalarını değerlendiren Kalkan "önemli ama yeterli değil" dedi. Sendikalar, derneklerin HDP içerisinde daha çok yer alması gerektiğini söyleyen Kalkan "DİSK vb. güçler daha doğru tutum almalılar. Bence ÖDP daha güçlü bir tutum almalıydı, halen de fırsat var ve alabilmeli. Yani mevcut durum, çok olumsuz demiyorum ama bu süreç açısından olması gereken değildir. Yarın, tarihi kaybettikten sonra değerlendirme yapmak, özeleştiri vermek ya da analiz yapmak bir şey ifade etmez. Önemli olan öncesinden görüp gidişata yön verebilmektir. Devrimcinin görevi devrimi hazırlamaktır" ifadelerini kullandı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pluton ~ 9 yıl önce
yahu kardeşim meseleye her zaman bakmak istediğiniz yerden bakıyorsunuz. Bugün AKP diktatörlüğü devrildi ise bu HDP'nin barajı aşması ile mümkün oldu. Yoksa şimdi başkanlık sistemi denilen tam diktatörlük altında sendikanın "s" sini bile bulamayacaktık. Kadrolaşma hızla devam edecek kamuda özelde hiçbir işkolunda çalışana nefes bile aldırmayacaklardı. Şimdiden daha kötü olacaktı herşey. Meseleye olumlu yönden bakmayı denemek lazım.
Teknik PR ~ 9 yıl önce
Vay Teknik de PR yaparmış. Resmen DİSK karşıtlığı dini alet ederek (her zaman ki gibi) PR yapılıyor. Teknik sosyal işlere de girmiş. Ama teknisyenler bu şirkette tek vücuttur. Buradaki Tartışma hikaye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pluton ~ 9 yıl önce
Ayrıca bende haksız yere işten çıkarılanlardan biriyim ve ÇELİK-İŞ'in yaptıklarına bazı şahit olduğum durumları da anlatmak istiyorum : biz işten çıkarıldıktan sonra ÇELİK-İŞ'in avukatına gittik ve bizlerden dosya parası-ekstra masraflar için para talep etti. üyesi olduğumuz sendika ise kalkıp "tamam avukatın yapacağı masrafları biz karşılıyoruz" demedi. Avukat illa ki %7-%10 arası emeğinin karşılığını alacak ama davanın sonunda kazanacak. Normalde olması gereken; eğer bir sendikanın avukatı isen sendika yardımcı olur ve önceden ücret talep edilmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cehalet ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar iman şovu yapmayın burada lütfen. Size bir şeyleri kazandıracak olan bu sendika ise siyasi tarafı bizi hiç ilgilendirmez. Kusura bakmayın ben sırf dindarlar diye gidipte Çelik-İş'e üye olup yüzde 3 gibi temsili zamlarla sözleşme imzalanmasına veya çoğu kişinin gözümüz önünde işten çıkarılıp sendika ses çıkartmamasına veya temsilcileri bir kez olsun görmeden tis görüşmesi yapılmasına göz yumamam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pluton ~ 9 yıl önce
DİSK'in tek çare olduğu gün gibi açıkken, hala daha takım tutar sendika tutan saplantılı beyinlerinizle yorumlar yazmaya anladık yorulmuyorsunuz, ama mücadele bilincinde olan hangi tarafta durması gerektiğini bilenler sizin de hakkınızı arayacak her zaman olduğu gibi !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyen ~ 9 yıl önce
İyi geceler Çelik iş denen işe yaramaz sendika nın kazığını yiyenlerden biriyim. Haber zamanında bize arkanızdayız diyen adamlar birleşme zamanı hiçbiri ortada yoktu. Üstüne üstlük o kadar aramamıza rağmen yanımızda olmayıp biz birşey yapamayız başınızın çaresine bakın diyecek kadar utanmazlar. Utanmadan tekniğe gelip bize destek çıkın diyorlar. Ey çelik iş bizden destek isteyene kadar haksız yere teknikten çıkarılan arkadaşlarımızın hesabını ver. Tek çare disk. Çelik işin o kadar çok yanlışı var ki saymakla bitmez. Habomcular tarafından çelik işe hayır diyor ve tüm arkadaşlarımızı bilgilendiriyor. Sendikal çalışma grubunda görüşmek üzere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
turker deniz ~ 9 yıl önce
TURKER DENIZ facebook taki tofas reno ford uzerinden turk metal e oynanan oyunlari okumanizi tavsiye ederim. Patronlarin ve akbaba celik is ile birlesik metalin nasil ortak olup oyunlar oynadigini sonrasinda bu fabrikalarda sendika secimine gidildigini ve turk metalin liste basi ciktigini okuyun derim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tech e ~ 9 yıl önce
Tofasta sozlesme 9 ay once imzalandi. Peki neden 1 ay once isvci kendi is birakma karari aldi? Reno fransadab red aldi. Sekiz ay once imzalanan sozlesme ne olduda simdi ek para isteniyor dedi reno isletme mudurunu gorevden aldi. Dune kadar iyi bugun kotu.sizin disk Dediginiz ne almis soyle bakalim?? Habire disk diyip duruyorsunuz? Ha diyince eylem yapan iyimi capucu suruleri .diskin basinda kim var bak hele

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hava çiş ~ 9 yıl önce
Hava iş utanmadan birde otomotivden sabıkalı kankası türk metal işi tavsiye ediyor.Siz aidat alıp abantta yediniz hiç arkamızda durmayıp her protokolü imzaladınız.Sizde hiç utanma arlanma yokmu? Bu kadar yüzsüzlük olamaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne sabıkası ~ 9 yıl önce
Sabıka ne demek ya :) sendika işine siyaset sokmayın eski havaişide biliyoz disk demeyinde ne derseniz diyin
Disk garabettir ~ 9 yıl önce
Diskin yönetimindeki tiplere bak anlarsın neden hata olduğunu :)
disk ~ 9 yıl önce
çok düzgün tipli çelik işçileride gördük... sözde müslüman kul hakkı yiyen satıcılar....
Kul hakkı yediğini ~ 9 yıl önce
Kul hakkı yediğini ispatlayamassan sen yemiş oluyosun biliyosun dimi :) gözünle gördüysen başka
Sözde müslüman diyen ~ 9 yıl önce
Sana bu yetkiyi allamı verdi haşa ona buna sözde müslüman diyorsun. Böyle saçmalık duymadım. Çok tehlikeli bir cümle bu dikkat et ne olursa olsun bu cümleyi bi daha kullanma
Yönetici ~ 9 yıl önce
(Grabs popcorn and watches) adamlar burdaki tartışmaları görüp ne kahkaha atıyordur ha düşünüyorumda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000