19 Nisan 2022, Salı 12:21:15

BİR YILAN HİKAYESİ: ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVALİMANI

Rize-Artvin Havalimanı açılış için gün sayarken, yapımı yılan hikayesine dönen Çukurova Bölgesel Havalimanı ise 11 yıldır açılmayı bekliyor.
  • Dünyada 41820 Havalimanı ve Havaalanı içerisinde Şehir merkezine 80 metre mesafe ile ACI Tarafindan Rakibi olmayan Türkiyenin 5. Büyük Şehri Adana yilda 6 milyon yolcu tadiyan içerisinde Nato Apronu bulunan City Havalimani siyasi Rant ugruna kapatiliyor hiç bir teknik sorun yok iken
  • Yıllardır Adana'nın ve Mersin'in kanayan yarası. Güzelim tarım arazileri heder edildi. Zemin yapısı bakımından pistin kaç yıl dayanabileceği düşündürücü. Kumul arazi, kargo uçakları da inmeye başlarsa 3 - 5 yıl içinde pist tadilat isteyecektir. Yeni havalimanı derken hepten Hatay'a, Gaziantep'e muhtaç olacağız. Yıllardır mevcut Adana Havalimanına sırf bu yüzden çivi çakılmadı, ne Mersin'liye ne de Adana'lıya reva değil bu eziyet.
  • İşte Türkiyenin yeni bir yarası ortaya çıkıyor. Kimin burası acaba? Ne sözler verildi? Adana dururken ne gerek vardı. Burası sadece kargo terminali olarak işe yarar. Yazık ettiniz ülkeye yazık.
  • Koca bir şehrin havalanı kapatılacak. Sırf rant uğruna. Yazık.
  • Kaynakların doğru kullanılmasından yanayım. Mersin bölgesininde havaalanı ihtiyacı var arada 50 km mesafe var. İkisininde nüfusu yaklaşık aynı. Bu durumda hızlı ulaşılabilir ortada bir yer daha mantiklı gibi
  • İşletmeyi kim yapacak. Bari TAV a falan verseler. Yoksa ercan havalimanı gibi ölü doğar
  • Guzelim ovanin icine ettiler. Bir Mersinli olarak kesinlikle karsiyim. Tarim yapilmasi gerekiyor orada. Adana havaalani genisletilebilir. Kucucuk Trabzona ikinci pist yapalim diyorlar. Neden Adana'ya yapilmaz ? Cunku yeni havalani demek yeni rant demek. Yaziklar olsun.
  • Adana varken fuzuli yapılan bir havalimanı daha. Bitirdiniz ülkeyi. Bütün paralar betona yatırıldı
  • Granti yolcu sayısı az gelmiştir, o yüzden açılmıyordur.
  • Bu ekiple başarabileceklerini sanıyorlarsa; iyi uykular dilerim. Öyle düzgün adamları geri çeviriyorlar ki; Süleyman Bey'in hiç haberi olduğunu sanmıyorum. Daha açılmadan başlamış adamcılık.

Rize-Artvin Havalimanı açılış için gün sayarken, yapımı yılan hikayesine dönen Çukurova Bölgesel Havalimanı ise 11 yıldır açılmayı bekliyor.

Adana ve Mersin illerine hizmet vermesi planlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesi 15 Aralık 2011'de yapılmıştı. Ancak aradan yaklaşık 11 yıl geçmesine rağmen havalimanı bir türlü hizmete açılamadı. 

Ordu-Giresun Havalimanı'ndan sonra Türkiye'nin denize dolgu yapılarak inşa edilen ikinci meydanı olan Rize-Artvin Havalimanı ise hizmete açılmaya hazırlanıyor. Nisan 2017'de temeli atılan ve 100 milyon ton taş kullanılarak 2 milyon 800 bin metrekarelik alandaki havalimanın 14 Mayıs 2022'de resmi açılışı yapılacak.



ÇUKUROVA HAVALİMANI'NIN İNŞAATI NE ZAMAN BİTECEK?

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın alt ve üstyapı işlerini üstlenen Kozuva Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada havalimanını bu yılın son çeyreğinde tamamlayıp hizmete almayı hedeflediklerini söylemişti.

Yıllık 12 milyon yolcu hedeflenen havalimanı, Türkiye'nin Orta Doğu ülkelerine açılan kapısı olacak. Terminal binası 1. ve 2. etap toplamda 80 bin metrekare alana kurulu olacak havalimanı, 3. etabı da eklendiğinde 105 bin metrekare alana çıkacak. Havalimanında 2 pist, yolcu ve kargo apronu ile özel uçaklar için apron bulunacak, 52 bilet check-in bankosu yer alacak.

Yurt dışına gidecek vatandaşlar ve Türkiye'ye gelecek misafirler için gidiş katında 10, giriş katında 12 olmak üzere 22 pasaport bankosu bulunacak.

Havalimanında 1068 araçlık kapalı park, 26 açık otobüs ve 60 açık taksi parkı olmak üzere 1154 araçlık otopark hizmeti verilecek.

İlk ihalesinin üzerinden 11 yıl geçen Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın belirtilen tarihlerde açılıp açılmayacağı ise şimdiden merak konusu oldu.



©AirportHaber.com

BİR YILAN HİKAYESİ: ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVALİMANI

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Rahmi Süren Uzman Havacı Pilot ~ 2 yıl önce
Dünyada 41820 Havalimanı ve Havaalanı içerisinde Şehir merkezine 80 metre mesafe ile ACI Tarafindan Rakibi olmayan Türkiyenin 5. Büyük Şehri Adana yilda 6 milyon yolcu tadiyan içerisinde Nato Apronu bulunan City Havalimani siyasi Rant ugruna kapatiliyor hiç bir teknik sorun yok iken

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 2 yıl önce
Yıllardır Adana'nın ve Mersin'in kanayan yarası. Güzelim tarım arazileri heder edildi. Zemin yapısı bakımından pistin kaç yıl dayanabileceği düşündürücü. Kumul arazi, kargo uçakları da inmeye başlarsa 3 - 5 yıl içinde pist tadilat isteyecektir. Yeni havalimanı derken hepten Hatay'a, Gaziantep'e muhtaç olacağız. Yıllardır mevcut Adana Havalimanına sırf bu yüzden çivi çakılmadı, ne Mersin'liye ne de Adana'lıya reva değil bu eziyet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çakır ~ 2 yıl önce
İşte Türkiyenin yeni bir yarası ortaya çıkıyor. Kimin burası acaba? Ne sözler verildi? Adana dururken ne gerek vardı. Burası sadece kargo terminali olarak işe yarar. Yazık ettiniz ülkeye yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kenan ~ 2 yıl önce
Koca bir şehrin havalanı kapatılacak. Sırf rant uğruna. Yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osman gülşen ~ 2 yıl önce
Kaynakların doğru kullanılmasından yanayım. Mersin bölgesininde havaalanı ihtiyacı var arada 50 km mesafe var. İkisininde nüfusu yaklaşık aynı. Bu durumda hızlı ulaşılabilir ortada bir yer daha mantiklı gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşletme ~ 2 yıl önce
İşletmeyi kim yapacak. Bari TAV a falan verseler. Yoksa ercan havalimanı gibi ölü doğar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne Tavi ~ 2 yıl önce
Boş versenize.Hetşeyin torpil ile yürüdüğü bir şirketten başarı beklemeyin
Torpil ~ 2 yıl önce
Haklısınız. Torpilsiz çalışan yok gibi!
Rezalet ~ 2 yıl önce
Guzelim ovanin icine ettiler. Bir Mersinli olarak kesinlikle karsiyim. Tarim yapilmasi gerekiyor orada. Adana havaalani genisletilebilir. Kucucuk Trabzona ikinci pist yapalim diyorlar. Neden Adana'ya yapilmaz ? Cunku yeni havalani demek yeni rant demek. Yaziklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ovalı çukur ~ 2 yıl önce
Adana varken fuzuli yapılan bir havalimanı daha. Bitirdiniz ülkeyi. Bütün paralar betona yatırıldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Garanti ~ 2 yıl önce
Granti yolcu sayısı az gelmiştir, o yüzden açılmıyordur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 2 yıl önce
Yolcu garantisiz havalimanı bu seferki
Bir komedi daha ~ 2 yıl önce
Bu ekiple başarabileceklerini sanıyorlarsa; iyi uykular dilerim. Öyle düzgün adamları geri çeviriyorlar ki; Süleyman Bey'in hiç haberi olduğunu sanmıyorum. Daha açılmadan başlamış adamcılık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000