08 Şubat 2023, Çarşamba 10:13:53

Bir yardım uçağı da Meksika'dan havalandı

Meksika, ünlü arama kurtarma köpeklerinin bir kısmını, enkaz altında kalanların çıkartılmasına yardımcı olmaları için Türkiye'ye gönderiyor.
  • Deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini göz ardı etmeyip, almamız gereken önlemleri zamanında alsaydık,bilime,akla değer verseydik,uzmanları dinleseydik,deprem riski olan yerlere çok katlı binalar yapılmasına izin vermeseydik, eski ve yeni yapılmış binaları doğru düzgün denetleseydik, toplanan vergileri bu işlere harcasaydık bu kadar çok kaybımız,yardıma da ihtiyacımız olmazdı...

Meksika, ünlü arama kurtarma köpeklerinin bir kısmını, enkaz altında kalanların çıkartılmasına yardımcı olmaları için Türkiye'ye gönderiyor.

16 eğitimli köpeğin bulunduğu uçak başkent Mexico City'den yola çıktı.

Sık sık depremlerin yaşandığı Meksika, uzman sivil ve askeri arama kurtarma ekiplerine sahip.

Köpekler, 2017'de ülkede yaşanan depremde yaşam kurtarılmasında oynadığı rolle büyük övgü almıştı.

Frida adlı Labrodor Retriever cinsi köpek, Mexico City'de koruyucu gözlükleri ve ayakkabılarıyla çekilen fotoğraflarının ardından uluslararası üne kavuşmuştu.

Donanma yetkililerine göre Frida, Meksika, Haiti, Guetemala ve Ekvador'da 12 kişiyi kurtardı.

Sivil kurtarma ekibi Los Topos de Tlatelolco (Tlatelolco'lu köstebekler) de, askeri kurtarma ekipleriyle birlikte yola çıktı.

Grubun deneyimli gönüllüleri Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Harbard'a mesaj atıp, yardım edebileceklerini söyledi.

Ebrard, daha sonra Mexico City'deki Türk Büyükelçiliği'nin yardımıyla, ekibin Türkiye'ye gönderilmesinin ayarlandığını söyledi.

Türkiye ve Suriye'deki arama kurtarma çalışmalarına eğitimli köpekler gönderen tek ülke Meksika değil.

Hırvatistan, Çekya, Almanya, Yunanistan, Libya, Polonya, İsviçre, İngiltere ve ABD de eğitimli köpekler yolladı. (BBC)

Bir yardım uçağı da Meksika'dan havalandı

Yorumlar

Keşke ~ 1 yıl önce
Deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini göz ardı etmeyip, almamız gereken önlemleri zamanında alsaydık,bilime,akla değer verseydik,uzmanları dinleseydik,deprem riski olan yerlere çok katlı binalar yapılmasına izin vermeseydik, eski ve yeni yapılmış binaları doğru düzgün denetleseydik, toplanan vergileri bu işlere harcasaydık bu kadar çok kaybımız,yardıma da ihtiyacımız olmazdı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000