23 Şubat 2011, Çarşamba 17:47:39

BİR TÜRK ŞİRKETİ DAHA LİBYA'YA UÇACAK

Libya'da yaşanan iç savaşta mahsur kalan Türk işçileri tahliye etme işlemleri sürerken bir Türk şirketi daha Libya'ya iniş izni aldı.
  • Dün akşam 19:30 civarında THY ye ait B777 İstanbula indi.Ondan kısa sıra önce İstanbuldan A340 kalkmıştı. Bu uçakta dün akşam İstanbula indi. Lufthansa da Tripoliden B747 kaldırdı,ondan kısa sıra önce de German Air Force havalandı. B747 kalktıktan sonra da havada 5-6 kez halka çizen A346 indi. Ya izin alamıyorduya da havaalanında yer sıkıntısı vardı.Yine kurtarma amaçlı mı tarifeli sefer mi bilmem Mısır havayollarından büyük bir uçak Tripoliden kalktı. Alitalia da A321 ile kalkış yaptı.
  • Şimdi değerli yorumcular THY için yazdıklarını yazabilirler ne olmuş iniş izni ayarlanmadan mı kalkmış diye utanmadan da böyle seyler yazdılar ya ne diyelim
  • turkıyeye lıbyadan ınen ucak var mı?bılgısı olan warsa sevınırım
  • Çok zor şartlarda olan Türkler için ve burada onları düşünen aileler ve insanlarımız için sevindirici bir haber.Oradaki insanları tahliye etmek için yapılan büyük bir uğraş olsa gerek ki Merkür bu konuda gereken hassasiyeti göstermiş bulunuyor.Heyecanla bekliyoruz.
  • benimde arkadaşim sirte de inşallah hayırlısı ile gelirler gözüğmüz yolda.ercan bekliooruz kardeşim
  • Ayjet'te Libya'ya uçacakmış, parayla pilot olunmaz napayım çekemiorum arkadaşları bence ben olmalıydım onların yerinde, 500 saat FS9'da uçmuşluğum var
  • şu saatlerde THY ye ait B777 tipi uçak İstanbul semalarında,birazdan inecek. Lufthansa ya ait A340-600 tipi uçak da Tripoli ye inmek istiyor ancak Malta üstünde dönüp duruyor.Sanırım iniş izni verilmiyor. Ayrıntılar flightradar24.com ve isstatus.com da
  • Bu ne üdüğü belli olmayan uçakla yolcuları alıp gelirken inşallah bir şey olmaz. Uçak var uçakcık var.Bakım var bakımcık var.

Libya’da yaşanan olayların ardından karmaşanın hüküm sürdüğü Tripoli ve Bingazi havaalanlarında hala yüzlerce yolcunun beklediği belirtilirken, inşaat şirketleri bölgede bulunan işçilerini tahliye etmek üzere Merkür Havacılık’ın kapısını çaldı.

Libya’da faaliyette bulunan Doğuş İnşaat, Cengiz İnşaat, Na İnşaat ve Sembol İnşaat’ın 2500’e yakın işçisini tahliye etmek amacıyla Türkiye’de aracılık hizmetlerini de yapan Merkür Havacılık ile anlaştıkları belirtildi.

Libya Sivil Havacılık yetkililerinden Sirte ve Deshebha Havaalanları için izinlerini alan şirket Mısır’da bir charter şirketinden kiralanan Mısır tescilli Airbus A320 tipi bir uçak ile tahliyenin gerçekleşeceğini açıkladı.

Türk Hava Yolları, Libya Havayolları ve Buraq Air’e ait tarifeli seferlerinin haricinde Tailwind ve Saga Havayolları da ülkeye uçak gönderen şirketlerden...

Merkür Havacılık yetkilileri AirportHaber’e yaptığı açıklamada “Tabi ki tedirginiz. Sonuçta orada çok tehlikeli olaylar cereyan ediyor. Ve o işçileri zamanında oraya biz taşıdık. Onların sağlıklı bir şekilde yurda dönmeleri için elimizden geleni yapacağız. Olaylar patlak verdiğinden beri bu izinleri almak için çabalıyoruz” diye konuştu.

©AirportHaber.com ÖZEL

BİR TÜRK ŞİRKETİ DAHA LİBYA'YA UÇACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
Dün akşam 19:30 civarında THY ye ait B777 İstanbula indi.Ondan kısa sıra önce İstanbuldan A340 kalkmıştı. Bu uçakta dün akşam İstanbula indi. Lufthansa da Tripoliden B747 kaldırdı,ondan kısa sıra önce de German Air Force havalandı. B747 kalktıktan sonra da havada 5-6 kez halka çizen A346 indi. Ya izin alamıyorduya da havaalanında yer sıkıntısı vardı.Yine kurtarma amaçlı mı tarifeli sefer mi bilmem Mısır havayollarından büyük bir uçak Tripoliden kalktı. Alitalia da A321 ile kalkış yaptı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şimdi değerli yorumcular THY için yazdıklarını yazabilirler ne olmuş iniş izni ayarlanmadan mı kalkmış diye utanmadan da böyle seyler yazdılar ya ne diyelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
turkıyeye lıbyadan ınen ucak var mı?bılgısı olan warsa sevınırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çok zor şartlarda olan Türkler için ve burada onları düşünen aileler ve insanlarımız için sevindirici bir haber.Oradaki insanları tahliye etmek için yapılan büyük bir uğraş olsa gerek ki Merkür bu konuda gereken hassasiyeti göstermiş bulunuyor.Heyecanla bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
benimde arkadaşim sirte de inşallah hayırlısı ile gelirler gözüğmüz yolda.ercan bekliooruz kardeşim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ayjet'te Libya'ya uçacakmış, parayla pilot olunmaz napayım çekemiorum arkadaşları bence ben olmalıydım onların yerinde, 500 saat FS9'da uçmuşluğum var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şu saatlerde THY ye ait B777 tipi uçak İstanbul semalarında,birazdan inecek. Lufthansa ya ait A340-600 tipi uçak da Tripoli ye inmek istiyor ancak Malta üstünde dönüp duruyor.Sanırım iniş izni verilmiyor. Ayrıntılar flightradar24.com ve isstatus.com da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu ne üdüğü belli olmayan uçakla yolcuları alıp gelirken inşallah bir şey olmaz. Uçak var uçakcık var.Bakım var bakımcık var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000