01 Ocak 2017, Pazar 09:48:45

Bir 'sarhoş pilot' vakası da Kanada'dan

Sunwing Havayolları’nın Calgary-Cancun seferini yapacak uçağının pilotu, uçuşa sarhoş gelince kokpitten çıkarıldı ve gözaltına alındı.
  • boeingten airbus'a gelmiş tonla adamla uçtum. Uçuş melekesiymiş. geçin bunları uçağı düzgün indirmeyi öğrenin boeingçiler.
  • Bu ne disiplinsizlik. Alkol bos gunde icilir. Insallah alkol yasagi gelir.
  • Bence şu sıralar asker esprisini yapmasak. En azından şu sıralar.O kadar askerlerimiz şehit olurken ağzınızda espri olmasın bu.
  • OLAYIN ASLI SU : PILOT BOEING FILOSUNDA UCTUGU ICIN DERTLIYMIS, DUZENLI OLARAK ICIYORMUS AMA ALKOL BU DERDE COZUM OLMAMIS. BIKAC KEZ AIRBUS FILOSUNA GECMEK ICIN DILEKCE VERMIS AMA ELIT GORUNUMLU OLMADIGI ICIN KABUL ETMEMISLER. BIR GUN ONCE SIMULATORDE MANUEL REVERSION YAPARKEN COK SU KAYBETMIS VE SIM DONUSU KENDINI ALKOLE VERMIS. SONRADA UCUSA GELMIS... SIMDI DAGILIN !
  • Asker kokenlimiymis?
  • Bekliyorum, biri çıkıp "Kesin pilot Türk, ne biçim milletiz" desin diye.
  • Nereden getirilmis yeni pilot??
  • pilotçuk tam mal değneğiymiş...hemen lisansını iptal edeceksin gitsin limon satsın tabi onuda yapabilirse

Endonezya'da gerçekleşen sarhoş pilot vakasının ardından bir Sarhoş pilot olayı da Kanada'da yaşandı.

Kanadalı low cost havayolu şirketi Sunwing Airlines'ın Calgary-Cancun seferi için kokpite geçen pilotu gözaltına alındı. Calgary Polisi ve Sunwing Havayolları'ndan ayrı ayrı yapılan açıklamaya göre, uçuş için kokpite giren ve ismi açıklanmayan pilot, baygınlık hareketleri sergileyince, durumu gören yolcular ve mürettebat tarafından şikayet edildi. 

Şikayet üzerine uçağa gelen polis ekipleri, pilota alkol testi yaptılar. Aşırı derecede alkol aldığı saptanan pilot, uçaktan çıkarılarak gözaltına alındı. Polisin açıklamasında, pilotun hava trafiği ve yolcuları tehlikeye atmak suçlaması ile gözaltına alındığı ve işlemlerin tamamlanmasının ardından hakim karşısına çıkarılacağı kaydedildi.

Sunwing Havayolları Sözcüsü Jacqueline Grossman da bu tür durumlar için asla toleransları olmadığını belirterek, yolculardan özür diledi. 99 yolcusu ve 6 mürettebatı bulunan Calgary-Meksika uçağı, getirilen yeni pilotla birlikte gecikmeli olarak havalandı. 

Bir 'sarhoş pilot' vakası da Kanada'dan

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

boeing ~ 7 yıl önce
boeingten airbus'a gelmiş tonla adamla uçtum. Uçuş melekesiymiş. geçin bunları uçağı düzgün indirmeyi öğrenin boeingçiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
H ~ 7 yıl önce
Bu ne disiplinsizlik. Alkol bos gunde icilir. Insallah alkol yasagi gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asker! ~ 7 yıl önce
Bence şu sıralar asker esprisini yapmasak. En azından şu sıralar.O kadar askerlerimiz şehit olurken ağzınızda espri olmasın bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan ~ 7 yıl önce
OLAYIN ASLI SU : PILOT BOEING FILOSUNDA UCTUGU ICIN DERTLIYMIS, DUZENLI OLARAK ICIYORMUS AMA ALKOL BU DERDE COZUM OLMAMIS. BIKAC KEZ AIRBUS FILOSUNA GECMEK ICIN DILEKCE VERMIS AMA ELIT GORUNUMLU OLMADIGI ICIN KABUL ETMEMISLER. BIR GUN ONCE SIMULATORDE MANUEL REVERSION YAPARKEN COK SU KAYBETMIS VE SIM DONUSU KENDINI ALKOLE VERMIS. SONRADA UCUSA GELMIS... SIMDI DAGILIN !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık! ~ 7 yıl önce
Siz Airbus pilotları uçuş melekelerini kaybettiğinizin farkında bile değilsiniz. Yıllarca airbusta uçmuş pilotların yüzde doksanı başka bir uçağı tek motorda düz bile tutamazlar. Bir de Airbusçı olmayı matah birşey zannetmiyormusunuz, nasıl bir bilgisizlik cehalet inanılmaz bir durum...
Niye ~ 7 yıl önce
Airbus kendimi uçuyor?
evet ~ 7 yıl önce
Evet neredeyse kendi uçuyor, genellikle de pilotlarının airbus'ı iyi anlayamamasından dolayı oluyor kazalar. Hatta bu konuyla ilgili bir fıkra bile vardır, duymadıysanız anlatayım; Airbus ekibi bir pilot ve bir köpekten oluşmaktadır. Köpek ne işe yarıyor diye soracak olursanız, pilot elini bir düğmeye uzattığı zaman ısırmak için :))
Ulke ve Sirketler ne durumda ~ 7 yıl önce
Senin yaptigin yoruma bak arkadas hala boeing vs airbus muhabbeti yapiyorsun profesyonellikten ne kadar uzak insanlar var... ister boeing ile uc ister airbusla ama gereksiz dusuncelerini kendine sakla... allah korusun isinden oldugun zaman ikiside seni kurtarmayacak... ama bizim ulkemizde birsey kendi basimiza gelmedikce anlamayiz... sende o arkadaslardansin
Sonuç ~ 7 yıl önce
Haklı mı adam?
Pilot ~ 7 yıl önce
Asker kokenlimiymis?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asker ~ 7 yıl önce
Yorumuna bakarsak askerlerden bi kuyruk acın var herhelde asker kadar basına taş düşsün
Tango#1NeverDies ~ 7 yıl önce
Bekliyorum, biri çıkıp "Kesin pilot Türk, ne biçim milletiz" desin diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Google translate ~ 7 yıl önce
Nereden getirilmis yeni pilot??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yak66 ~ 7 yıl önce
pilotçuk tam mal değneğiymiş...hemen lisansını iptal edeceksin gitsin limon satsın tabi onuda yapabilirse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HASTASIN ~ 7 yıl önce
Hadi adam salak yapmış bir hata ama sendeki bu nefret nedir kardeş? Sinir hücrelerin mi kalitesiz ? reflekslerin mi zayıf ? makarnayla mı müyümüşsün ? Neden pilot olamadın anlat biz yalan severiz :)
Hastasın diyene ~ 7 yıl önce
asıl hasta sensin...boş işlerin avukatı...sende yulafla büyüdün sanırım :))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000