12 Ağustos 2010, Perşembe 13:09:30

BİR KAZA, ÜÇ İDDİA

Atatürk Havalimanı’nda pistten çıkan uçakla ilgili üç iddia ortaya atıldı. İşte kazaya sebep olarak gösterilen o iddialar…
  • allah aşkına biraz insaf ya, bu kadar olmaz ya, yani eleştiri olsa eyvallah diyeceğim ama resmen yalan söylüyorsun .. bu kadar olur..
  • yaw arkadaşlar birisi valiz ağırlığı diyor birisi flap açılmadı diyor. Bu uçak Airbus A319 ve Airbus fcom'unu okursanız flap açılmadığı sürece hız kesemezsiniz kısacası uçak malesef yavaşlamaz (bu havadaki durumdur yerle bir alakası yoktur. Hızı kesen airbrake dir.) fazla fikir üretmeden bence biraz bekleyelim nedeni çıkar. Ayrıca zaten flapların kapanması prosedüre göre uygundur. Yakında derler ha bunun APu'su da emergency gen.'ide çalışıyo diye. Bilmiyosan konuşmayacaksın yaw.
  • kazanın sebebi uçağın piste çok geç tekerlek koymasıdır. Diğer unsur ise ILS sisteminin henüz kullanıma hazır hale gelmemesidir.
  • 1-pıstın adı değişmekle yeni pıst olmaz 2-pıst uzamamış kullanılan aksine kısalmıştır 3-uzayan kullanılmayan bölumdeki overrun denilen kısımdır4-pıst kaplamsı uygun değildir.kaymaya müsaittir.5-05 pıstinin ıls cahazı çalışmamaktadır.6-sabah güneşi yaklaşma yapan pılotlarını gözünün içne girmektedir.genellikle 6-7 saatlık uçuşlardan gelen pılotlar bu saatlerde inişte görüş proplemleri yaşamaktadırlar.7- vası ler atarsız olup uzun oturuş saglalmaktadır.8-pıst kenar ve orta ışıkları uygun konumda değildir.9-her zamanki doldur boşalt zihniyeti geçerliliğni korumaktadır.18 ve 36 sağ soş pıstlerine yaklaşmada ıls glıde slopları hala pıst i kat eden uçaklar nedeni ile güvenilmezdir.ama faal olarak geçmektedir. ilgililere saygı ile duyrulur.
  • deve hangi pistte kesilmisti?bunda kesilmediyse kazalarin bu pistte olmasi normaldir bence.vaziyet (istatistikler)onu gosteriyo.Azal`a gecmis olsun,AHL`ye de.
  • Bu pistte ILS va mı?
  • kör müsün üzerinde koskoca AZERBAIJAN yani AZERBAYCAN yazıyo...
  • ya bu Hurriyet qazetesi kadar spekulativ bir qazete gormedim
  • Bu olayla ilgili olarak; Bilir kişi Kpt Plt Fevzi ALTINBULAK, Havacılık uzmanı Uğur CEBECİ ve Akademi üyesi olarakda Kpt plt Engin Aksüt ve Ümit ÇENDEK ortak açıklama yaparsa ben inanırım başka açıklamalar faso fiso şahsen beni bunların dışında yapılacak hiçbir açıklamada kesmez.
  • bu uçak thy nin uçağı mı? hangi şirkete ait olduğunu neden yazmamışlar...

Atatürk Havalimanı’nda yeni hizmete giren 05/23 pistine indikten sonra pist sonunda hızlı çıkış yoluna girmek isterken toprak zemine çıkan Azerbaycan Havayolları uçağı ile ilgili ilginç iddialar ortaya atıldı.

İddialardan biri, Airbus 319 tipi uçağın piste geç teker koyduğu ve lastiklerinin de yıpranmış olduğundan çıkış yolunu kaçırmamak için hızlı çıkış yoluna ani dönüşünden dolayı kazanın yaşanmış olabileceği…

İkinci iddia ise uçağın hızını kesen flapların açık olmamasının, piste teker koyan uçağın hızını kesememesine neden olduğu… Toprağa saplanan uçağın flaplarının kapalı olması, ya flapların hiç açılmadığını ya da arızalı olduğunu gösteriyor.

Kazaya sebep olarak gösterilen üçüncü iddia ise, uçağın motor reverse’lerinin çalışmadığı şeklinde. Bu durumda da uçağın break unite ile durmaya çalıştığı, motor frenleri kullanmadığı için hızını kesemediği öne sürüldü.

BİR KAZA, ÜÇ İDDİA

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Misafir ~ 14 yıl önce
allah aşkına biraz insaf ya, bu kadar olmaz ya, yani eleştiri olsa eyvallah diyeceğim ama resmen yalan söylüyorsun .. bu kadar olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yaw arkadaşlar birisi valiz ağırlığı diyor birisi flap açılmadı diyor. Bu uçak Airbus A319 ve Airbus fcom'unu okursanız flap açılmadığı sürece hız kesemezsiniz kısacası uçak malesef yavaşlamaz (bu havadaki durumdur yerle bir alakası yoktur. Hızı kesen airbrake dir.) fazla fikir üretmeden bence biraz bekleyelim nedeni çıkar. Ayrıca zaten flapların kapanması prosedüre göre uygundur. Yakında derler ha bunun APu'su da emergency gen.'ide çalışıyo diye. Bilmiyosan konuşmayacaksın yaw.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kazanın sebebi uçağın piste çok geç tekerlek koymasıdır. Diğer unsur ise ILS sisteminin henüz kullanıma hazır hale gelmemesidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1-pıstın adı değişmekle yeni pıst olmaz 2-pıst uzamamış kullanılan aksine kısalmıştır 3-uzayan kullanılmayan bölumdeki overrun denilen kısımdır4-pıst kaplamsı uygun değildir.kaymaya müsaittir.5-05 pıstinin ıls cahazı çalışmamaktadır.6-sabah güneşi yaklaşma yapan pılotlarını gözünün içne girmektedir.genellikle 6-7 saatlık uçuşlardan gelen pılotlar bu saatlerde inişte görüş proplemleri yaşamaktadırlar.7- vası ler atarsız olup uzun oturuş saglalmaktadır.8-pıst kenar ve orta ışıkları uygun konumda değildir.9-her zamanki doldur boşalt zihniyeti geçerliliğni korumaktadır.18 ve 36 sağ soş pıstlerine yaklaşmada ıls glıde slopları hala pıst i kat eden uçaklar nedeni ile güvenilmezdir.ama faal olarak geçmektedir. ilgililere saygı ile duyrulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
deve hangi pistte kesilmisti?bunda kesilmediyse kazalarin bu pistte olmasi normaldir bence.vaziyet (istatistikler)onu gosteriyo.Azal`a gecmis olsun,AHL`ye de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu pistte ILS va mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kör müsün üzerinde koskoca AZERBAIJAN yani AZERBAYCAN yazıyo...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ya bu Hurriyet qazetesi kadar spekulativ bir qazete gormedim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu olayla ilgili olarak; Bilir kişi Kpt Plt Fevzi ALTINBULAK, Havacılık uzmanı Uğur CEBECİ ve Akademi üyesi olarakda Kpt plt Engin Aksüt ve Ümit ÇENDEK ortak açıklama yaparsa ben inanırım başka açıklamalar faso fiso şahsen beni bunların dışında yapılacak hiçbir açıklamada kesmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu uçak thy nin uçağı mı? hangi şirkete ait olduğunu neden yazmamışlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000