14 Mayıs 2011, Cumartesi 08:30:05

BİR İLKİ BAŞARDI

Güneş enerjisiyle çalışan "Solar Impulse" adlı prototip uçak, 13 saatlik ilk uluslararası uçuşunun ardından Brüksel'e indi...
  • o bor zaten türkiyenin degilki. sadece bizim topraklarimizda, ama bizim degil. birakmazlar bize. önümüzdeki dönem o madenin cikarilmasi icin ve yurtdisina "hediye" edilmesi icin islemler baslatilir... benim milletim acliktan sürünsün... yazik
  • basit bir hesapla bunun yolcu uçağı versiyonunun yapılabilmesi için 500 metre kanat uzunluğuna sahip olması gerekli olur. bu yüzden bor la çalışan uçak daha mantıklı, o halde Türkiye nin elinde bulunan dünyanın %80 küsurluk bor yataklarını ne yapıpta ele geçirsek diye düşünüyolardır herhalde, gerçi elde etme işlemleri başlatıldı çoktan ya.

Güneş enerjisiyle çalışan "Solar Impulse" adlı prototip uçak, 13 saatlik ilk uluslararası uçuşunun ardından Brüksel'e indi.

İsviçre'nin Payerne Havaalanı'ndan yerel saatle 08. 40'da havalanan uçak, sorunsuz bir uçuşun ardından yerel saatle 21. 40 civarında Brüksel'e indi.

Tek kişilik uçağın yaratıcısı İsviçreli ekip tarafından daha önce yapılan açıklamada, Belçika'dan Fransa'ya planlanan uçuşun, uçağın uluslararası hava trafik ağları içinden geçecek olması nedeniyle bazı zorluklar taşıdığı belirtilmişti.

Sadece bir otomobil ağırlığında (1600 kilo) olan ve kanat genişliği 63 metre olan 4 motorlu uçak, geçen temmuzda İsviçre'de 24 saatlik deneme uçuşu yapmıştı.

BİR İLKİ BAŞARDI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
o bor zaten türkiyenin degilki. sadece bizim topraklarimizda, ama bizim degil. birakmazlar bize. önümüzdeki dönem o madenin cikarilmasi icin ve yurtdisina "hediye" edilmesi icin islemler baslatilir... benim milletim acliktan sürünsün... yazik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
basit bir hesapla bunun yolcu uçağı versiyonunun yapılabilmesi için 500 metre kanat uzunluğuna sahip olması gerekli olur. bu yüzden bor la çalışan uçak daha mantıklı, o halde Türkiye nin elinde bulunan dünyanın %80 küsurluk bor yataklarını ne yapıpta ele geçirsek diye düşünüyolardır herhalde, gerçi elde etme işlemleri başlatıldı çoktan ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000