02 Aralık 2019, Pazartesi 14:20:30

Bir havayolu şirketi daha iflasın eşiğinde!

Çin Halk Cumhuriyeti'ne bağlı özel yönetim bölgesi Hong Kong'un bayrak taşıyıcı havayolu şirketi iflasa sürükleniyor. Hong Kong Havayolları’nın işletme lisansı her an askıya alınabilir.
  • Çinli yüreği ağlayan annelerin ahları yerde kalmadı!

Çin Halk Cumhuriyeti'ne bağlı özel yönetim bölgesi bağlı Hong Kong'un bayrak taşıyıcı havayolu şirketi iflasa sürükleniyor. Hong Kong Havayolları’nın işletme lisansı her an askıya alınabilir.

Hong Kong’ta bir süredir devam eden olaylar havayolu şirketini de olumsuz yönde etkileyerek mali sorunlara sebep oldu.

Hong Kong Hava Taşımacılığı Lisans Otoritesi (ATLA) bugün yaptığı açıklamada, havayolunu bekleyen finansal problemlerin önüne geçilmek için havayolu yönetimi tarafından herhangi bir girişimde bulunulamadığını bildirdi.

ATLA yetkilileri ile bir araya gelen havayolu yönetimi, finansal durumlarını ATLA yetkilileri ile paylaştı. Yapılan brifing sonrası havayolunun hizmet kabiliyetinin kısıtlandığını ve hatta maaş ödemelerinin bile yapılamayacak ölçüde kötü bir mali tablonun ortaya çıktığı anlaşıldı. ATLA yetkilileri bu durumu son derece endişe verici buldu.

44 uçakla 48 noktaya sefer yapan Hong Kong havayolları, mali zorluklar ile birkaç aydır uğraşıyor. Yaşanan bu durumun Hong Kong ‘ta yaşanan gerginliklerin bir sonucu olarak görmenin yanı sıra uçuş ağında ki yanlış tercihlerin etkisinin de olduğu düşünülüyor.

ATLA sözcüsü havayolunun mali durumunun detaylıca incelenerek , kamu yararını korumak ve havayolunun daha da güç bir pozisyonda kalmaması İçin nakit yardımın yapılabileceğini duyurdu.

ATLA, yapılacak yardımla havayolunun düzeleceğine kanaat getirmezse havayolunun lisansını askıya alabilir.

Hong Kong havayolları, tasarruf edebilmek adına uzun mesafeli uçuşları azaltmak, uçak içi eğlence sistemlerini kaldırmak ve hatta A350 uçaklarını hangara çekmek ve yabancı pilotları işten çıkarma gibi alternatifleri göz önünde bulunduruyor.

ATLA, yapacağı incelemeler sonrası, mali yardım ya da lisansı askıya alma konusunda ki kararını 7 Aralık günü açıklayacak.

©AirportHaber.com

Bir havayolu şirketi daha iflasın eşiğinde!

Yorumlar

Kevser ~ 4 yıl önce
Çinli yüreği ağlayan annelerin ahları yerde kalmadı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Darısı ~ 4 yıl önce
Cai cxi cndye

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000