01 Mart 2021, Pazartesi 11:06:25

Bir hava yolu şirketi daha devlet desteği aldı

Covid-19 pandemisi nedeniyle zor günler geçiren sivil havacılık sektöründe şirketler hayatta kalma savaşı veriyor. Bir şirket daha devlet destekli kredi alarak ekonomik darboğazı aşmayı planlıyor.
  • THY ise yaşatıyor, besliyor, büyütüyor ama varlık fonuna!
  • Ahh ahh ne zaman uyanacak bu saf insanlar. Sozde bir bilim kurulu uyesi de diyorki bu sene flu yani grip yok maske sayesinde ama covid var . Anlayana.... Aklimizla alay ediyorlar. Korona basit bir gribal enfeksiyondur.

Hindistan'ın düşük maliyetli hava yolu şirketi GoAir, pandeminin etkilerini azaltabilmek adına kredi anlaşması imzaladı.

Covid-19 pandemisi nedeniyle sivil havacılık sektörü zor günlerden geçiyor. Yolcu sayıları ciddi derece düşen ve gelir elde etmek için çeşitli yollar arayan hava yolu şirketleri kredi destekleriyle ayakta durmaya çalışıyor.

Mumbai merkezli GoAir'in ekonomik darboğazı aşabilmek adına bankalardan 108,6 milyon dolar kredi aldığı bildirildi. Söz konusu fon, hükümetin salgından etkilenen şirketlere teminatsız kredilerle yardım etmek için hazırladığı son paketin bir parçası olarak verildi.

GoAir için bu kredinin zamanlamasının kritik olduğu ifade edildi. 

Hindistan'da yeni bir kapanmanın gelmesi durumunda, geçen yılki kısıtlamalardan bu yana zaten finansal olarak zorlanan GoAir'in kurtarma paketine ihtiyaç duyma riskinin yüksek olduğu belirtildi.

Borç yükü her geçen gün artan şirketin yolcu sayısının düşmesi ve gelirlerinin dibe vurması nedeniyle hükümetten yardım talep edildiği ve borçların yeniden yapılandırılması için başvuru yapıldığı açıklandı.

Pandemi öncesi halka arz edilmesi gündeme gelen GoAir, bu planını da rafa kaldırdı.

©AirportHaber.com

Bir hava yolu şirketi daha devlet desteği aldı

Yorumlar

Gerçek ~ 3 yıl önce
THY ise yaşatıyor, besliyor, büyütüyor ama varlık fonuna!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plandeminin etkileri ~ 3 yıl önce
Ahh ahh ne zaman uyanacak bu saf insanlar. Sozde bir bilim kurulu uyesi de diyorki bu sene flu yani grip yok maske sayesinde ama covid var . Anlayana.... Aklimizla alay ediyorlar. Korona basit bir gribal enfeksiyondur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000