11 Mayıs 2014, Pazar 10:29:05

'BİR DAHA SAVAŞ UÇAĞIYLA GELECEĞİM'

Rusya Başbakan Yardımcısı Rogozin’in Transdinyester’den Moskova’ya dönerken Romanya hava sahasına girmesine izin verilmedi. Rogozin sert bir tweet ile Romanya’ya tepki gösterdi.
  • romanyaymış bulgaristanmış hepsi boş her devlet kendi onurlu duruşunu gösterebilmelidir amerika ve avrupanın her dedigine koşulsuz boyun egmek hiçte onurluca degil ileriki yıllarda avrupa tarafından nasıl kullanıldıklarını anlayacaklardır rusya bunu ödetir
  • Avrupa Birligi denen birsey mi kaldi Romanya ve Bulgaristan mahvetti ABni
  • Haberi ilk okuyunca bizim başbakınımız zannetım:):):):
  • Yaw he hee
  • VAN MINIT DESEYMIS KESKE

Romanya, Moldova’dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden, Rusya himayesindeki Transdinyester’in başkenti Tiraspol’dan, Rusya’nın başkenti Moskova’ya dönmek isteyen Rusya Başbakan Yardımcısı ve Transdinyester Özel Temsilcisi Dimitri Rogozin’e hava sahasını kapatınca iki ülke arasında gerginlik yaşandı.

Transdinyester’e Sovyetler Birliği’nin Nazi askerlerine karşı zaferinin 69’uncu yıldönümü için giden Rogozin, Twitter’dan “ABD’nin isteği üzerine Romanya, uçağımın hava sahasına girmesine izin vermedi. Ukrayna da vermedi. Bir dahakine Tupolev Tu-160 jeti ile uçacağım” dedi.

‘İyi ki Rusya değil’

Tupolev Tu-160, Rus yapımı, sesten daha hızlı uçan, dünyanın en büyük savaş uçağı olma özelliği taşıyan bir jet. Ancak Rogozin’in belli bir süre sonra jet ile ilgili tweetini sildiği görüldü. Rus siyasetçi, daha sonra havaalanında bir fotoğraf ile, “Askeri-Siyasi Komisyon’un başka yolları var” ifadesini paylaşarak Moskova’ya vardığını gösterdi.

Rogozin, 8 Mayıs’ta da Transdinyester’e uçarken Ukrayna’nın hava sahasını kapatması üzerine sorun yaşamıştı. Bunun üzerine Rus yetkili, Ukrayna’nın etrafından dolaşıp Transdinyester’e varmasıyla ilgili olarak “İyi ki Ukrayna Rusya değil. Yoksa etrafında 20 saat uçmamız gerekirdi” dedi.

Rogozin, bulunduğu uçakta “yasaklanmış bir yolcunun” bulunup bulunmadığına dair Roman ve Bulgar yetkililerin pilota sorular sorduğunu ifade etti. Müdahale uçaklarının gönderilmesinin düşünüldüğünü aktaran Rogozin, Beyaz Saray’ın Ukrayna krizi dolayısıyla yaptırım uygulanan yetkilileri arasında bulunuyor.

Romanya Dışişleri Bakanlığı ise attığı tweette, “Romanya Avrupa Birliği’nin uyguladığı yaptırımlara saygı duymaktadır. Rogozin’in geçişine izin verilmedi. Tweetlerinin kabul edilebilir olduğunu düşünmüyoruz ve resmi açıklama bekliyoruz” diye yazdı. (Milliyet)

'BİR DAHA SAVAŞ UÇAĞIYLA GELECEĞİM'

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

hobi ~ 10 yıl önce
romanyaymış bulgaristanmış hepsi boş her devlet kendi onurlu duruşunu gösterebilmelidir amerika ve avrupanın her dedigine koşulsuz boyun egmek hiçte onurluca degil ileriki yıllarda avrupa tarafından nasıl kullanıldıklarını anlayacaklardır rusya bunu ödetir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AB ~ 10 yıl önce
Avrupa Birligi denen birsey mi kaldi Romanya ve Bulgaristan mahvetti ABni

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bende ~ 10 yıl önce
Haberi ilk okuyunca bizim başbakınımız zannetım:):):):

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nerde ~ 10 yıl önce
yok bizimki marmara meselesinde yok savas gemileriyle falan gidecegiz diyordu ilk gunler, israil geleni batiririz,icindekileride aliriz deyince, bizimki sustu.. israil bu bos lafa karni tok..
Savaş uçağıyla? ~ 10 yıl önce
Yaw he hee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
VAN MINIT DESEYMIS KESKE

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000