02 Eylül 2011, Cuma 09:30:58

BİR BU EKSİKTİ!

“İncirlik dedelerimizin yasadışı el konulan toprakları üzerine kuruldu” iddiasıyla açılan tazminat davasında ABD Dışişleri’nin Türkiye’ye, “Davaya savunma gönderin” diye diplomatik nota gönderdiği ortaya çıktı. Buna rağmen savunma yapmayan Türkiye, 100 milyon dolar tazminatla karşı karşıya...
  • boyle saca boyle tarak....
  • Geçin bunları kardeşim bizimde Çin'den Kuzey Irak'a kadar olan her toprakta hakkımız var iyi bizde herşeyden pay isteyelim hatta KİM KARDAŞYAN' danda hakkım var onuda istiyorum. hakkınız arayın ama vorumdaki mazları alırsınız. C C C
  • bu is coktan bitti arkadaslar memleket karis karis satildi ama biz bunu hakkettik uc kurus icin vatanimizi sattik.artik inanmiyorum bu millete allah sonumuzu hayretsin filistin olabiliriz uzak glecekte ama hakettik
  • Bu adamlar ülkenin her köşesini didik araştırıyor ve başka bir ülkede dava açabiliyor,hatta osmanlı arşivine varıncaya kadar araştırıyorlar.Bu Türk milletinin başka ülke topraklarında hiç mi val varlıklarına el koyulmadı, hep bu tür oyunlar bizim üzerimizde mi oynanacak,devlet yetkilileri ve bu konuların uzmanları uyanında milleti bilinçlendirin.
  • Hoppalaaaa adamın biri çıkıyor ve boyuna posuna bakmadan Vatanımı ABS'ye :) şikayet ediyor bu nasıl bir durumdur ki yaa birde ciddiye alıp TÜRKİYE yi savunmaya çğırıyorlar bun asıl bir dunya düzenidir hiç hoşuma gitmiyor.Çiddiye almayıp cevap vermeyerek çok iyi yapmışlar, oylede devam etsinler bence
  • Verin gitsin valla.Nasıl olsa bizim değil orası yıllardır.
  • Gozunu sevdigimin hukumeti memleketimi boyle yonetiyor iste. Yuzde elli ne derse o. Bu derin uykudan bu millet uyaninca is isten gecmis olacak. Bir sabah bakacagiz ki yattigimiz yatak bizim degilmis meger.
  • bizde aynı şekilde zamanında bizlerin olan ermeni toprakları üzerindeki durumumuzu araştırıp bizlerde tazminat başvurusu yapmalıyız bunlar başlangıç ileride bu topraklar bizim diye daha farklı şeyler talep edecekler uyanıp ona göre çabuk davranmalıyız aynı kıbrısta olduğu gibi.bizim olan ama alamadığımız topraklarımız gibi.çeşitli yöntemlerden sonra şimdide bu yolla ülkemize sahip olma yolunu seçiyorlar.uyanma zamanı.
  • HÜRRIYET,MILLIYET sana öyle haberi yedirmezdi öyle birsey olsa...
  • bu alan davalık diyerek incirlik havaalanı üzerindeki faaliyetler hemen durdurulmalı bence ve dava sona erene kadar da uçuşlar durdurulsun bu arada eger dava kaybedilirsede incirliği kullananlara kirayı arttırdık diyerek o masraflar ödetilsin elin enayisi biz miyiz! bakın o zaman amerika hukuku bizi nasıl haklı görecektir bence hemen ve acilen incirlik üzerindeki faaliyetler durdurulsun böylece amerikalıların pkk ya incirlik üzerinden yardımıda durur bence .
Vatan Gazetesi'nden Uğur Koçbaş'ın haberine göre; Osmanlı döneminde yaşayan Dikran Efendi ile Kalina Hatun isimli Ermeniler’in yakınlarının, ABD’de İncirlik Üssü’nün kurulduğu arazinin bir kısmının kendilerine ait olduğu iddiasıyla açtığı davada kritik bir gelişme yaşandı. İncirlik’in yüzde 3.671’i üzerinde hak iddia eden 3 Ermeni’nin California Federal Mahkemesi’nde açtığı davada ABD Dışişleri’nin bir diplomatik nota ile Ankara’yı uyarmasına rağmen savunma göndermeyen Türkiye’nin “sorumluluklarını yerine getirmediği için gıyabında mahkum” (default) ilan edilmesi tehlikesi belirdi.
 
Vatan’ın incelediği dava dosyasına göre Alex Bakalian, Anais Harotunian ve Rita Mahdessian tarafından, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Ziraat Bankası ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası aleyhinde açılan davada davacı taraf, 1915 yılında el konularak Ziraat Bankası’na devredildiğini iddia ettikleri 4 parça arazi ve evlerinin toplam büyüklüğünün 496 dönüm olduğunu ve bu toprakların şu an tamamının İncirlik Üssü içerisinde kaldığını ileri sürüyor. 
 
Davacı Ermeniler’in bunun karşılığında istediği miktar ise arazi ve apartmanlar için 63.9 milyon dolar. Buna ek olarak arazinin ABD ordusuna kiralanmış olması nedeniyle şimdiye dek elde edilen kira gelirlerinden pay ve geriye dönük faiz de talep ediliyor. Tüm bunlar bir araya getirildiğinde Türkiye’ye mahkemeden yaklaşık 100 milyon dolarlık bir fatura çıkarılıyor. 
 
Avukat önerisi 
 
ABD vatandaşı olan Ermeni asıllı davacılar, söz konusu arazinin ABD tarafından üs olarak kullanılması ve İncirlik üssünde Pizza Hut, Taco Bell gibi Amerikan firmalarının faaliyet göstermesi amacıyla California Federal Mahkemesi’ne dava açabilme imkanı bulmuş ve mahkeme de gerekçeleri ciddi görerek davalı taraflardan savunma alınmasına karar verdi. Bu talep Lahey Konvansiyonu aracılığıyla Türkiye devletine Mart ayında bir resmi yazışma ile iletildi. Ancak Türkiye, güvenlik ve devlet sırlarını içeren gizlilik gerekçesiyle bu talebi reddetti. Bu kez davacılar 14 Nisan tarihinde ABD Dışişleri’ne başvurarak Türkiye’den diplomatik yollarla savunma talep edilmesini istedi. Nitekim 20 Haziran tarihinde Amerikan Dışişleri Bakanlığı, Ankara Büyükelçiliği aracılığıyla gönderdiği CONS 11-01208 dosya numaralı diplomatik notada Türkiye’den davaya savunma göndermesini resmen talep etti. Notada, “ABD yasalarına göre davalı taraf olarak savunma vermek zorundasınız. Size ABD’de bir avukat tutmanızı öneriyoruz. Bu konuda ABD Dışişleri yardımcı olmaya hazırdır. 60 gün içinde savunma göndermezseniz mahkemeden ‘default’ kararı çıkma ihtimali bulunuyor” denildi.

Bankalar ciddiye aldı
 
ABD Federal Mahkemeleri, “default” kararını savunma vermesi istenen kişinin mahkemeye gelmemesi ya da savunmasını göndermemesi durumunda veriyor. Hukukçuların “hükmen mağlubiyet” olarak tanımladıkları bu karar verildiği an, davalı tarafın dava süresince bir daha hiçbir şekilde duruşmalara müdahil olma şansı kalmıyor. Bu durumda da mahkeme genellikle suçlanan kişinin suçunu kabul ettiğini varsayarak kararını davalı tarafı haklı bularak veriyor. ABD’nin verdiği bu notanın üzerinden 70 günden fazla süre geçmesine rağmen Türkiye’nin savunma göndermemesi nedeniyle davacılar mahkemeye “default” başvurusu yaptı ve kararın birkaç gün içinde çıkması bekleniyor. 1915-1923 yılları arasında davaya konu olan mülkleri sahiplenen Ziraat Bankası ile 1923’ten sonra devredilen Merkez Bankası ise durumun ciddiyetinin farkına vararak Amerika’daki bir hukuk firmasıyla anlaştı ve mahkemeden savunma vermek için 19 Eylül’e kadar süre istedi. Talep kabul edildi. 
 
İşte İncirlik’teki araziler
 
Dava dosyasına eklenen haritada Google Earth üzerinden konulan bu görüntü yer alıyor. İncirlik üssünün güneydoğu kısmında yer alan 4 parça toprağın üzeri boyanmış şekilde gösteriliyor. Üzerinde hak iddia edilen arazinin İncirlik Üssü’nün %3.671’ine karşılık geldiği belirtiliyor. Karşılığında istenen 69 milyon dolarlık tazminat bedelinin ise ABD ordu dökümalarında yer alan ve İncirlik üssünün değerinin kayıtlı olduğu belgeden alınan veri ile hesaplandığına vurgu yapılıyor. Dosyada ayrıca Osmanlı vatandaşı Ermeniler’in pasaport örneği ve Osmanlı arşivinden alınmış tapu bilgileri de var.
BİR BU EKSİKTİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 13 yıl önce
boyle saca boyle tarak....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Geçin bunları kardeşim bizimde Çin'den Kuzey Irak'a kadar olan her toprakta hakkımız var iyi bizde herşeyden pay isteyelim hatta KİM KARDAŞYAN' danda hakkım var onuda istiyorum. hakkınız arayın ama vorumdaki mazları alırsınız. C C C

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu is coktan bitti arkadaslar memleket karis karis satildi ama biz bunu hakkettik uc kurus icin vatanimizi sattik.artik inanmiyorum bu millete allah sonumuzu hayretsin filistin olabiliriz uzak glecekte ama hakettik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu adamlar ülkenin her köşesini didik araştırıyor ve başka bir ülkede dava açabiliyor,hatta osmanlı arşivine varıncaya kadar araştırıyorlar.Bu Türk milletinin başka ülke topraklarında hiç mi val varlıklarına el koyulmadı, hep bu tür oyunlar bizim üzerimizde mi oynanacak,devlet yetkilileri ve bu konuların uzmanları uyanında milleti bilinçlendirin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hoppalaaaa adamın biri çıkıyor ve boyuna posuna bakmadan Vatanımı ABS'ye :) şikayet ediyor bu nasıl bir durumdur ki yaa birde ciddiye alıp TÜRKİYE yi savunmaya çğırıyorlar bun asıl bir dunya düzenidir hiç hoşuma gitmiyor.Çiddiye almayıp cevap vermeyerek çok iyi yapmışlar, oylede devam etsinler bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Verin gitsin valla.Nasıl olsa bizim değil orası yıllardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gozunu sevdigimin hukumeti memleketimi boyle yonetiyor iste. Yuzde elli ne derse o. Bu derin uykudan bu millet uyaninca is isten gecmis olacak. Bir sabah bakacagiz ki yattigimiz yatak bizim degilmis meger.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bizde aynı şekilde zamanında bizlerin olan ermeni toprakları üzerindeki durumumuzu araştırıp bizlerde tazminat başvurusu yapmalıyız bunlar başlangıç ileride bu topraklar bizim diye daha farklı şeyler talep edecekler uyanıp ona göre çabuk davranmalıyız aynı kıbrısta olduğu gibi.bizim olan ama alamadığımız topraklarımız gibi.çeşitli yöntemlerden sonra şimdide bu yolla ülkemize sahip olma yolunu seçiyorlar.uyanma zamanı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
HÜRRIYET,MILLIYET sana öyle haberi yedirmezdi öyle birsey olsa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu alan davalık diyerek incirlik havaalanı üzerindeki faaliyetler hemen durdurulmalı bence ve dava sona erene kadar da uçuşlar durdurulsun bu arada eger dava kaybedilirsede incirliği kullananlara kirayı arttırdık diyerek o masraflar ödetilsin elin enayisi biz miyiz! bakın o zaman amerika hukuku bizi nasıl haklı görecektir bence hemen ve acilen incirlik üzerindeki faaliyetler durdurulsun böylece amerikalıların pkk ya incirlik üzerinden yardımıda durur bence .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000