27 Kasım 2017, Pazartesi 09:39:44

Bir böcek koca uçağa acil iniş yaptırdı

Rusya'nın en büyük havayolu şirketi Aeroflot'a ait Boeing 777-300ER tipi yolcu uçağı sensör sistemlerinde yaşanan sorun nedeniyle acil iniş yaptı. Sorunun asıl kaynağının ise bir böcek olduğu belirtildi.
  • Bocek usagi alt ust etmis film gibi
  • Birgen Air in uçağını arılar düşürdü
  • Birgen Air Kazası geldi aklıma

Rusya'nın en büyük havayolu şirketi Aeroflot'a ait Boeing 777-300ER tipi yolcu uçağı otomatik gaz sisteminde yaşanan sorun nedeniyle acil iniş yaptı.

Puket-Moskova uçuşunu gerçekleştiren SU275 sefer sayılı uçak, inişe hazırlandığı sırada kokpit ekibi uçağın otomatik gaz sisteminde bir sorun olduğunu deklare ederek acil iniş müsadesi istedi. Uçak daha sonra her hangi bir sorun yaşanmadan inişini gerçekleştirdi ve bakıma alındı.

Moskova'daki Sheremetyevo Havalimanı'na güvenli bir şekilde iniş gerçekleştiren uçakla ilgili Rus Sivil Havacılık Otoritesi Rosaviatsiya tarafından yapılan açıklamada uçağın dış sıcaklık hava sensörünün arızalandığı belirtildi. Geçtiğimiz hafta içerisinde yaşanan olayla ilgili yapılan incelemeler sonrasında sorunun sensör alıcısına kaçan bir böcekten kaynaklandığı tespit edildi.

Aeroflot yetkililerinin verdiği bilgiye göre, içerisine böcek kaçan sensörü değiştirilen uçak, yapılan bakımların ardından yeniden sefere verildi.

Bir böcek koca uçağa acil iniş yaptırdı

Yorumlar

X ~ 6 yıl önce
Bocek usagi alt ust etmis film gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
......... ~ 6 yıl önce
Birgen Air in uçağını arılar düşürdü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evo ~ 6 yıl önce
Birgen Air Kazası geldi aklıma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 6 yıl önce
777 sıkıntılı uçak!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000