02 Temmuz 2009, Perşembe 07:47:35

Bir 2009 kazası daha...

2009’un ilk yarısında meydana gelen 11 ayrı uçak kazasında 602 kişi öldü, 291 kişi kurtuldu...
  • Tarih yanlış yazılmış sayın editör 9 haziran yazılmış ancak ya 31 mayıs yada 1 haziran olmalı.
  • Genelde ani gelişen kötü hava şartları bu kazalara sebep oluyor en çok ilkbahar ayları aday bu tür havalara

Uçaklar yine de en güvenli ulaşım aracı olarak gösteriliyor. Trafik kazasında ölme riski 18 binde 1 iken uçak kazasında ölme riski ise 10.4 milyonda 1...

Son yeni 7 ayda 11 uçak düştü. Toplam 602 kişi öldü, 291 kişi ise kurtuldu. Kimi çok basit teknik arızadan kimi pilotaj hatası, kimiyse elverişsiz hava koşulları nedeniyle düştü. Son 50 yılda gerçekleşen uçak kazalarını takip eden planecrash.com sitesine göre de uçak hâlâ dünyanın en güvenli ulaşım aracı. Bir trafik kazasında ölme riski 18 binde 1 iken, uçak kazasında ölme riski 10.4 milyonda 1...

İŞTE 2009’UN KAZALARI

15 Ocak'ta 150 yolcu ve 5 mürettebatla New York'tan Kuzey Carolina'daki Charlotte kentine giden Amerikan US Airways yolcu uçağı Hudson Nehri'ne zorunlu iniş yaptı. Can kaybı olmadı.

7 Şubat'ta Brezilya'nın Coari- Manaus kentleri arasında sefer yapan yolcu uçağı düştü. Uçakta bulunan 28 kişiden 24'ü hayatını kaybetti.

12 Şubat Continental Airlines'ın uçağı New York yakınlarında Buffalo'da bir evin üzerine düştü. 44 yolcu ve dört mürettabattan kurtulan olmadı.

25 Şubat'ta Türk Havayolları’na ait yolcu uçağı Amsterdam'ın Shiphol havaalanında piste ulaşamadan tarlaya çakıldı. 135 yolcudan 9 kişi yaşamını yitirdi.

9 Mart Rusya'dan Somali'ye giden uçak Victoria gölüne düştü. 11 kişi öldü.

23 Mart'ta Çin'den havalanan kargo uçağı Tokyo'daki Narita havaalanına sert iniş yaptı. 2 kişi hayatını kaybetti.

6 Nisan'da Endonezya Ordusu'na ait bir uçak hangara düştü. Uçakta bulunan 24 kişiden kurtulan olmadı.

9 Nisan'da Endonezya'da bir yardım uçağının dağlık bir bölgede düşmesi sonucu 6 kişi öldü.

20 Mayıs'ta Endonezya uçağı düştü. 97 kişi öldü.

9 Haziran'da Fransa Havayolları’na ait yolcu uçağı, 228 yolcu ve mürettebatla Paris-Rio seferini yaparken Atlas Okyanusu'na çakıldı. 51 ceset ile uçağa ait birçok parça bulundu. Uçakta bulunan Türk öğretim görevlisi Fatma Ceren Necipoğlu dahil geri kalan hiç kimsenin cesedine ulaşılamadı.

30 Haziran Yemen Havayolları'na ait yolcu uçağı 153 kişiyle Hint Okyanusu'na düştü. Kazadan bir kişi kurtulabildi.

KARAKUTUSU BULUNDU

Fransız makamlarının açıklamasına göre, A310 tipi uçağın karakutusundan gelen sinyal tespit edildi. Kutunun çıkarılması için çalışmalara başlandı.

BAŞKA KURTULAN YOK

Komorlu yetkililerle yardımcı olmak için Moroni'de bulunan Fransa Devlet Bakanı Alain Joyandet, kazadan bir kişinin daha kurtulduğu haberlerini yalanladı.

13 SAAT ENKAZA TUTUNDU

Hint Okyanusu'na önceki gün 153 yolcusuyla düşen Yemen Havayolları'na ait uçakta bir tek 14 yaşındaki Bahia adlı kız kurtuldu.

ANNESİ DE VARMIŞ

 13 saat uçağın bir enkazına tutunarak okyanusta yaşam mücadelesi veren genç kız hastanede tedavi görüyor. Bahia’nın kaza sonrasında karanlıkta insan çığlıkları duyduğunu ve daha sonra bu çığlıkların kesildiğini söylediği öğrenildi. Genç kızın babası Kasım Bakari, Komor Adaları’ndaki ailesini görmek üzere annesiyle birlikte Paris'ten ayrılan kızı Bahia'nın kazadan kurtulabileceğini hiç düşünmediğini söyledi.

Genç kızı kurtaran Komorlu Çavuş Said Abdilai de, genç kızı suda bulduklarında kendisine atılan can simidini tutamadığını, bu nedenle suya atladığını anlattı. Hastaneden bir hemşire de genç kızın durumunun iyi olduğunu söyledi.

Bugün

Bir 2009 kazası daha...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Tarih yanlış yazılmış sayın editör 9 haziran yazılmış ancak ya 31 mayıs yada 1 haziran olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Genelde ani gelişen kötü hava şartları bu kazalara sebep oluyor en çok ilkbahar ayları aday bu tür havalara

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000