13 Ekim 2021, Çarşamba 09:29:02

Binlerce uçuş iptal edildi!

ABD'nin en büyük havayolu şirketlerinden Southwest Airlines'ın hafta sonu başlayan problemler nedeniyle iptal edilen uçuş sayısı 2000'i aştı.
  • Southwest başta 2-3 büyük havayolunda önümüzdeki 2 yıl bir çok seferin yapılamayacağı söyleniyor (direkt şirket tarafından) ve özellikle pilot eksikliği nedeniyle.. bakalım umarım sizin THY de önlemini alır yoksa gidişi iyi değil
  • Buraya blöfçüler gelip şirketimizi tehdit ederler

ABD'nin en büyük havayolu şirketlerinden Southwest Airlines'ın hafta sonu başlayan problemler nedeniyle iptal edilen uçuş sayısı 2000'i aştı.

Flightaware bilgilerine göre, Southwest Airlines'ın ABD'de 3 günlük hafta sonu tatilinde başlayan problemleri, pazartesi akşamına kadar 2000'den fazla uçuşunun iptaline, binlerce uçuşunsa gecikmesine yol açtı.

Şirket, yayınladığı açıklamada, iptallerden hava kontrol sorunlarını ve Florida'daki hava şartlarını sorumlu tutarak uçuşların bu hafta normale dönmesine çalıştıklarını duyurdu.

Southwest'in noktadan noktaya uçuş ağının, şirketi zincirleme gecikme ve iptallere açık hale getirdiği konusunda uyarıda bulundu.

Associated Press'e konuşan havayolu endüstrisi danışmanı Henry H. Harteveldt, birçok havayolu şirketince kullanılan noktadan noktaya uçuş takviminde herhangi bir uçuş iptal edildiğinde, uçak ve ekibinin gelecekte bulunmaları gereken noktaya gidemediklerini ve bu durumun zincirleme iptallere yol açtığını değerlendirdi.

Öte yandan uzmanlar, ABD'de Covid-19 salgını kapanmasının ardından haziran ayında seyahatlerin hızla artmasıyla, çalışanları erken emekli olan veya ücretsiz izinden geri dönmeyen şirketlerde çalışan sıkıntısı yaşandığına ve birçok havayolu şirketinin kapasitesinin üzerinde sefer düzenlediğine dikkati çekti.

Yaz aylarında Southwest uçuşlarında çalışan eksikliği nedeniyle iptaller görülürken, American Airlines şirketi de Babalar Günü'nde benzer problemler yaşamıştı.

Amerikan Spirit Airlines'ın yazın yaşadığı uçuş iptalleri şirkete yaklaşık 50 milyon dolara mal olmuştu.

Binlerce uçuş iptal edildi!

Yorumlar

ABD ~ 2 yıl önce
Southwest başta 2-3 büyük havayolunda önümüzdeki 2 yıl bir çok seferin yapılamayacağı söyleniyor (direkt şirket tarafından) ve özellikle pilot eksikliği nedeniyle.. bakalım umarım sizin THY de önlemini alır yoksa gidişi iyi değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birazdan ~ 2 yıl önce
Buraya blöfçüler gelip şirketimizi tehdit ederler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 2 yıl önce
şirketiniz mi ? yesinler, çalışan herkesin şirketi. kimsenin babasının da partisinin de mali degil

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000