12 Temmuz 2013, Cuma 08:40:48

BİNGÖL HAVALİMANI AÇILIYOR

Bingöl Havalimanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açılacak...
  • Güzel türkiyemize hayırlı uğurlu olsun haydi türkiyem büyümüye devam
  • sanki şeriatla yönetiliyoruz her açılışı CUMA günü yapıyorlar bunu dini kutsal gün olarak yapıyorsan bu ülkede LAİKLİĞİN L si yok demektir
  • çok güzel ollmuş beyendim
  • Bingöl ilimize hava ulaşımını sağlayan başta sayın başbakanımıza emeği geçen tüm bakanlarımıza özellikle bakanımız cevdet yılmaz beye ulaştırma bakanımıza tüm firma yetkilerine çalışanlarına teşekkür eder ilimiz insanlarına hayırlı olmasını dilerim

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce yaptırılan ve geçici kabullerinin ardından işletilmek üzere 4 Temmuz’da Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğüne teslim edilen Bingöl Havalimanı bugün, Şırnak Havalimanı ise 26 Temmuz’da hizmete girecek.

Bölgenin stratejik konumu, ekonomik ve sosyal yapısı da göz önüne alınarak gelişmesini sağlamak, Bingöl ve yöresinin hava ulaşımı ihtiyacını karşılamak amacıyla planlanan Bingöl Havalimanının resmi açılışı, bugün saat 18.30'da Başbakan Erdoğan tarafından yapılacak.

Başbakan Erdoğan, açılışın ardından Bingöl'de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kanaat önderleri ve vatandaşların da yer alacağı iftar programına katılacak. Erdoğan, iftar yemeğinin ardından İstanbul'a dönecek.

Şehir merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafede, Çeltiksuyu mevkisinde inşa edilen Bingöl Havalimanı, yıllık 500 bin iç hat yolcu kapasiteli iç hatlar terminaline sahip olacak.

Bingöl Başbakan Erdoğan'ı bekliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün hizmete açılacak olanBingöl Havaalanı'nda açılış için hazırlıklar devam ediyor.

Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi tarafından 1996 yılında temeli atılan ancak ödenek yetersizliği nedeniyle yarım kalan Bingöl Havaalanı Projesi, 2009 yılında revize edilerek ihaleye çıkarıldı. Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da katıldığı bir törenle 2010 yılında yeniden temeli atılan havaalanı 3 yılda tamamlanarak uçuşa hazır hale getirildi.

Kent merkezine 8 kilometre mesafedeki Çeltiksuyu köyünde 4 bin metrekare kullanım alanına sahip olarak inşa edilen ve 2 bin 300 metre uzunluğunda 60 metre genişliğinde pisti bulunan havaalanı, yıllık 500 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip.

Havaalanı, bugün Başbakan Erdoğan'ın katılacağı açılış töreniyle hizmete girecek. Bingöl Havaalanı'nda açılış için hazırlıklar sürerken kent merkezindeki bilboardlar, Başbakan Erdoğan'ın afişleriyle donatıldı.

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, 122 milyon lira harcama yapılarak tamamlanan Bingöl Havaalanı'nın açılışının bugün yapılacağını anımsatarak bütün vatandaşları açılışa davet etti.

Vali Taşyapan, şöyle konuştu:

"Bu büyük yatırım sayesinde ilimiz, bütün dünyaya bağlanmış olacak. Vatandaşlarımız da kendi illerinden ve evlerinden 10 dakika mesafeden havayolu konforu ile ülkemizin her yerine ve bütün dünyaya rahat bir şekilde seyahat etme mutluluğunu yaşayacaklardır. Sayın başbakanımızın teşrifleri ile yaşayacağımız bu büyük açılış törenine tüm Bingöllü hemşehrilerimizi davet ediyor, havaalanının ilimize hayırlı olmasını diliyorum."

Türk Hava Yolları tarafından yurtiçi tarifeli seferlerin konulduğu ve ilk uçuşun 13 Temmuz'da Bingöl-İstanbul arasında gerçekleştirileceği havaalanının tamamlanması Bingöl'de sevinçle karşılandı. Havaalanının bir kent için en büyük yatırım olduğunu ifade eden vatandaşlar, "Yıllardır özlemini çektiğimizi havaalanının nihayet açılıyor olması son derece önemlidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diyerek duygularını dile getirdiler.

BİNGÖL HAVALİMANI AÇILIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Bolu ~ 11 yıl önce
Güzel türkiyemize hayırlı uğurlu olsun haydi türkiyem büyümüye devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CUMA ~ 11 yıl önce
sanki şeriatla yönetiliyoruz her açılışı CUMA günü yapıyorlar bunu dini kutsal gün olarak yapıyorsan bu ülkede LAİKLİĞİN L si yok demektir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
layık mısın ~ 11 yıl önce
layık olsan yönetilirsin.
şarlatan'a ~ 11 yıl önce
cuma günü nie bu kadar zoruna gidiyor?? git islam düşmanlığını başka mecralarda yap. burası şarlatanların boy göstereceği bir haber sitesi değil.
şarlatan ~ 11 yıl önce
geldim bişeymi dedin keloğlan !
ali ~ 11 yıl önce
çok güzel ollmuş beyendim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kutbettin ~ 11 yıl önce
Bingöl ilimize hava ulaşımını sağlayan başta sayın başbakanımıza emeği geçen tüm bakanlarımıza özellikle bakanımız cevdet yılmaz beye ulaştırma bakanımıza tüm firma yetkilerine çalışanlarına teşekkür eder ilimiz insanlarına hayırlı olmasını dilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000