01 Mart 2015, Pazar 08:50:11

BING HARİTASI UÇAK MEZARLIĞI BULDU

Microsoft’un arama motoru Bing, ABD’nin Arizona eyaletinde bulunan hava üssüne bırakılan bir nevi uçak mezarlığını tespit etti.
  • google da da pek gizli gibi durmuyor. National Aircraft Inc‎ Airplane Junk Yard 12 ( Ucuz uçak ve parçaları diye reklam vermiş adamlar )
  • Arkadaşların yaptığı pek gizli bir yer olmadığı tesbitine ben de katılıyorum. Zira hemen dibinde (kuzey yönünde) evlerin olduğu bir mahale başlıyor. Bir Dreamland veya Groomlake değil.
  • dünyadaki tüm hava yollarnın perte çıkarmış uçaklarını buraya gönderirler, gizli saklı bir yer hiç değildir...burada servis dışına çıkarılmış uçak gelir ve kullanılabilir parçaları sökülür bakımları yapılır tekrardan kullanıma sunulur mesela radar cihazları, koltukları motorları sökülür, temilenir, bakımları yapılır işe yararsa kullanılır satılır...
  • snex barnes 2 1991 ilk körfez krizinden sonra ABD nin Türkiye ye hibe ettiği 50 adet F-4E savaş uçağı Arizoda daki bu uçak mezarlarından çıkartıp gönderilmiştir. Neredenmi biliyorum bir fiil bu uçakalrda çalıştım.
  • http://www.bbc.co.uk/turkce/ozeldosyalar/2014/10/141031_vert_fut_ucak_mezarligi alıntı " Bazıları biraz bakımla yeniden uçuşa hazır hale getirilmek üzere bekletilirken"
  • servisten alınan bu uçaklar olası bir durumda tekrar kullanılma ihtimaline istinaden, düşük nem oranından ve sert zemin inşasına gerek olmamasından ötürü çöllerde, özel işlemlerden geçirilerek, sıvıları boşaltılarak, özel yalıtım malzemeleriyle hava alıkları kapatılarak saklanıyor. bazıları da yedek parça olarak geri dönüşüme giriyor.
  • Bu zaten bilinen birşey. Arizonanın bütün her tarafı bu ucak mezarlarıyla kaplı. Bir kaç tane adres te benden olsun. Yakında onlarında haberini yaparsınız. Kingman airport. Pinal Airpark.
  • o bölgede zaten havacılık müzesi mevcut.googlea pima air space museum yazarsanız çıkacaktır. saatler süren turları mevcut. ayrıca ikince el satılık uçaklarınıda bölgenin çok düşük nemli olmasından ötürü burada muhafaza ediyorlar. velhasıl burası zaten yıllardır bilinen gidilip gezilebilen nir yer :)
  • Snapshot alaydınız bari, bugün yarın silerler orayı.
  • Ucaklari boyle colde kumun icinde seferberlik icin saklayamazsin. Yerde duran ucagin surekli bakima ihtiyaci vardir. Hele kum ve toz icindeki ucagin calisir durumda kalmasi com zordur. O yuzden o soylenenler sehir efsanesinden ileri gidemez. Bende cok duydum o tur hikayeler.

Microsoft’un arama motoru Bing, ABD’nin Arizona eyaletinde bulunan hava üssüne bırakılan bir nevi uçak mezarlığını tespit etti.

Kullanıcılara haritalardan binlerce uçak enkazına zoom yapma imkanı sunan Bing, farkında olmadan ABD Savunma Bakanlığı’nın en gizemli askeri deposunu ortaya çıkarmış oldu.

Yaklaşık 10 kilometrekarelik alana konumlandırılmış, arızalanmış A10 Thunderbolt, F-14 Tomcat, Hercules tipi savaş uçaklarının maliyetinin 35 milyar dolar olduğu ve malzeme ihtiyacını karşılamak üzere geri dönüşüm için bekletildiği belirtiliyor.

 

BING HARİTASI UÇAK MEZARLIĞI BULDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

gizli mi ~ 9 yıl önce
google da da pek gizli gibi durmuyor. National Aircraft Inc‎ Airplane Junk Yard 12 ( Ucuz uçak ve parçaları diye reklam vermiş adamlar )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 9 yıl önce
Arkadaşların yaptığı pek gizli bir yer olmadığı tesbitine ben de katılıyorum. Zira hemen dibinde (kuzey yönünde) evlerin olduğu bir mahale başlıyor. Bir Dreamland veya Groomlake değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 9 yıl önce
dünyadaki tüm hava yollarnın perte çıkarmış uçaklarını buraya gönderirler, gizli saklı bir yer hiç değildir...burada servis dışına çıkarılmış uçak gelir ve kullanılabilir parçaları sökülür bakımları yapılır tekrardan kullanıma sunulur mesela radar cihazları, koltukları motorları sökülür, temilenir, bakımları yapılır işe yararsa kullanılır satılır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
darkeyes ~ 9 yıl önce
snex barnes 2 1991 ilk körfez krizinden sonra ABD nin Türkiye ye hibe ettiği 50 adet F-4E savaş uçağı Arizoda daki bu uçak mezarlarından çıkartıp gönderilmiştir. Neredenmi biliyorum bir fiil bu uçakalrda çalıştım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hikayeciye ~ 9 yıl önce
http://www.bbc.co.uk/turkce/ozeldosyalar/2014/10/141031_vert_fut_ucak_mezarligi alıntı " Bazıları biraz bakımla yeniden uçuşa hazır hale getirilmek üzere bekletilirken"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
reserve aircrafts ~ 9 yıl önce
servisten alınan bu uçaklar olası bir durumda tekrar kullanılma ihtimaline istinaden, düşük nem oranından ve sert zemin inşasına gerek olmamasından ötürü çöllerde, özel işlemlerden geçirilerek, sıvıları boşaltılarak, özel yalıtım malzemeleriyle hava alıkları kapatılarak saklanıyor. bazıları da yedek parça olarak geri dönüşüme giriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arizona ~ 9 yıl önce
Bu zaten bilinen birşey. Arizonanın bütün her tarafı bu ucak mezarlarıyla kaplı. Bir kaç tane adres te benden olsun. Yakında onlarında haberini yaparsınız. Kingman airport. Pinal Airpark.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 9 yıl önce
o bölgede zaten havacılık müzesi mevcut.googlea pima air space museum yazarsanız çıkacaktır. saatler süren turları mevcut. ayrıca ikince el satılık uçaklarınıda bölgenin çok düşük nemli olmasından ötürü burada muhafaza ediyorlar. velhasıl burası zaten yıllardır bilinen gidilip gezilebilen nir yer :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Disqus İstiyoruz ~ 9 yıl önce
Snapshot alaydınız bari, bugün yarın silerler orayı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Snex barnes 2 ye ~ 9 yıl önce
Ucaklari boyle colde kumun icinde seferberlik icin saklayamazsin. Yerde duran ucagin surekli bakima ihtiyaci vardir. Hele kum ve toz icindeki ucagin calisir durumda kalmasi com zordur. O yuzden o soylenenler sehir efsanesinden ileri gidemez. Bende cok duydum o tur hikayeler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hikayeci ye ~ 9 yıl önce
uçakların bırakın çöl ortamında yüzeyde durması çöl ortamında tamamen kuma gömülü bir şekilde kamufle edilerek daha sonra tekrar uçurulabilmesi mümkündür bkz mig25 ırak. 1. körfez zamanında saddam uçaklarını çöle gömerek savaş sonrası çıkarıp kullanılabilir hale getirmesi herkes tarafından bilinir. uçağın önemli açıklıkları kapatılarak bu uçaklar seferberlik anında kısa bir bakımla tekrar kullanılabilir hale getirilebilir. hava kuvvetlerin emekli olmuş pilotların bu uçaklarla ne kadar sürede savaşa hazır olabileceklerinin tatbikatının videosunu izlemiştim 18 saat içinde amerikanın herhangi bir noktasında yaşamını sürdüren emekli pilot senaryo gereği acil çağrıya cevap verip o sırada bakımına çoktan başlanmış uçağını 18. saatde tam silah yüküyle havalandırabilmişti. o videonun linkini bulupta ayrıca burada paylaşıcam.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000