24 Kasım 2015, Salı 18:53:43

Binali Yıldırım görevi devraldı: "Nerede kalmıştık"

Türkiye Cumhuriyeti 64'üncü hükümetinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme yeni Bakanı Binali Yıldırım, Feridun Bilgin'den görevi devraldı.
  • TAYYİP ABİYE Bİ SOR NERDE KALMISTINIZ ORDAN DEVAM EDIN
  • Orhan Birdal'ı müsteşar olarak görmek istiyoruz. En yakışan ve en çok hakeden o.
  • Cankesen senin yüzünden sendika her geçen gün kan kaybediyor. Ek ödeme davasında konuştuğunuz yalanlar yüzünden adımız yalancı sendika ya çıktı. Bir iyilik yap ve demiryollarındaki görevine geri dön. Sendika dan aldığın maaşı haketmiyorsun.
  • bakanımız binali beyi her görüşteki inşanlar taktir ediyor.dün binali beyin göreve getirdikleri binali beyden kaçıyordu...şimdi kara kara düşünüyorlar.intihar edebilirler..
  • Makam ve mevki bekleyenler avcunuzu yalayın. O iş bitti gibi gözüküyor.
  • Doneminde bir suru olumlu hava,kara,deniz kazalar yasanmis, hizli tren faciasindan sonra istifa edecek misiniz diye soran gazetecilere umursamadan ''treni ben mi kullaniyordum?" demis, koltugunda,makaminda oturmayi marifet saymis,cocuklari akp iktidarinda 17 sirket kurmus 30 gemicik sahibi olmus, kac trilyon para kazandiklari mechul,bu yiyiciler sayesinde maaslari,sosyal haklari olmasi gerektigi gibi olmayan bu millet hala yagcilik,yalakalik yapiyor ya helal olsun !
  • Tısssssssssss.......
  • Binali Yıldırım ağır adamdır. Öyle sendikacılarla falan yüz göz olmaz. Atama yapacağı zaman liyakata bakar. Bu adam memursene üye mi değil mi onu araştırmaz. Binali nin gelmesi sendika yı üzmüş olabilir. Eski havaları kalmaz. Siz bakmayın hükümetin büyük memursen buluşmaları yaptığına. Herkes birbirini biliyor. Siz işinizi düzgün yapın. İstediğiniz sendika ya da üye olun. Size memursene üye olun işini yapalım diyenlere de hadi ordan deyin.
  • Turkiye sizinle gurur duyuyor. Emin olun Sayin Bakan sizi bu millet Ak Partili olsun olmasin cok ama cok seviyor.
  • hayırlı olsun

Türkiye Cumhuriyeti 64'üncü hükümetinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme yeni Bakanı Binali Yıldırım, Feridun Bilgin'den görevi devraldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 64. hükümetin Ulaştırma Denizclik ve Haberleşme Bakanı olan Binali Yıldırım, 2 yıllık aranın ardından bugün görevi resmen devraldı.

Yıldırım'ın bakanlığının açıklanması sonrası şu sözleri söyledi; "AK Partili her milletvekili bakan olabilecek düzeydedir. Bu göreve yeniden getirilmem gurur verici. 12 yıl kesintisiz bakanlık yaptım. Şimdi 'nerede kalmıştık' diyerek yola devam edeceğiz. Türkiye her alanda büyük gelişmeler kaydetti. Bu artarak devam edecek 2023 hedeflerine ulaşmak için başında bulunduğum bakanlığın tüm imkanlarını seferler edeceğim. Türkiye'ye sembol olacak büyük projelerin altına imza atmaya devam edeceğiz. 4 milyon İzmirli hemşehrim başta olmak üzere tüm Türkiye'nin hizmetindeyim." 

BİNALİ YILDIRIM KİMDİR?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 64. Hükümet'te Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevine getirilen Binali Yıldırım, 20 Aralık 1955'te Erzincan Refahiye'de doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nde asistan ve araştırma görevlisi olarak çalıştı.

Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesi'nde çeşitli kademelerde yöneticilik yapan Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmelerinde (İDO) genel müdürlük görevinde bulundu.

AK Parti'den 2002 genel seçiminde İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya giren, 58. ve 59. hükümetlerde Ulaştırma Bakanı olarak görev alan Yıldırım, 2007 genel seçiminde Erzincan Milletvekili seçildi ve 60. Hükümet'te Ulaştırma Bakanı olarak kabinedeki görevine devam etti. 2011 genel seçiminde İzmir Milletvekili seçilen Yıldırım, 61. Hükümet'te de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak kabinedeki görevini sürdürdü.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevinden, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için 26 Aralık 2013'te istifa eden Yıldırım, 11 yılla en uzun süre Ulaştırma Bakanlığı görevini yapan isim oldu.

AK Parti'nin "3 dönem kuralı" nedeniyle 7 Haziran genel seçiminde aday olamayan Yıldırım, 26. Dönem'de AK Parti'den İzmir Milletvekili olarak Meclis'e girdi ve yeniden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevine getirildi.

Yıldırım'ın bakanlık yaptığı dönemlerde gerçekleştirilen önemli projelerden bazıları şöyle:

"2003-2013 yıllarında 17 bin 500 kilometre bölünmüş yol inşaatı, 2002'de 26 olan aktif havalimanı sayısının 55'e çıkarılması, Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projeleri, Marmaray projesi ile İstanbul'un Asya ve Avrupa yakalarının denizaltından demiryolu ile birbirine bağlanması, İstanbul'un iki yakasını denizin altından birbirine bağlayacak Avrasya Tüneli, 3. Boğaz Köprüsü (Yavuz Sultan Selim Köprüsü), İstanbul-İzmir Otoyolu ve dünyanın en uzun asma köprülerinden biri olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü, bin 213 kilometre yüksek hızlı tren demiryolu hattı inşası, 9 bin 350 kilometre konvansiyonel demiryolu hattının yenilenmesi, dünyanın en büyük havalimanlarından olacak olan İstanbul 3. Havalimanı, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu ve Karadeniz Sahil Yolu projeleri."

Evli ve 3 çocuk babası Binali Yıldırım, İngilizce ve Fransızca biliyor.



Binali Yıldırım görevi devraldı: "Nerede kalmıştık"

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

NERDE KALMISTIN ~ 8 yıl önce
TAYYİP ABİYE Bİ SOR NERDE KALMISTINIZ ORDAN DEVAM EDIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yakışır ~ 8 yıl önce
Orhan Birdal'ı müsteşar olarak görmek istiyoruz. En yakışan ve en çok hakeden o.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CANKESEN ~ 8 yıl önce
Cankesen senin yüzünden sendika her geçen gün kan kaybediyor. Ek ödeme davasında konuştuğunuz yalanlar yüzünden adımız yalancı sendika ya çıktı. Bir iyilik yap ve demiryollarındaki görevine geri dön. Sendika dan aldığın maaşı haketmiyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kadir okçu ~ 8 yıl önce
bakanımız binali beyi her görüşteki inşanlar taktir ediyor.dün binali beyin göreve getirdikleri binali beyden kaçıyordu...şimdi kara kara düşünüyorlar.intihar edebilirler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
üzülme be! cancağızım. ~ 8 yıl önce
Makam ve mevki bekleyenler avcunuzu yalayın. O iş bitti gibi gözüküyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yuh be ! ~ 8 yıl önce
Doneminde bir suru olumlu hava,kara,deniz kazalar yasanmis, hizli tren faciasindan sonra istifa edecek misiniz diye soran gazetecilere umursamadan ''treni ben mi kullaniyordum?" demis, koltugunda,makaminda oturmayi marifet saymis,cocuklari akp iktidarinda 17 sirket kurmus 30 gemicik sahibi olmus, kac trilyon para kazandiklari mechul,bu yiyiciler sayesinde maaslari,sosyal haklari olmasi gerektigi gibi olmayan bu millet hala yagcilik,yalakalik yapiyor ya helal olsun !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DASFAS ~ 8 yıl önce
DIGER GELENLER HIZMET YAPMADAN YIYECEK DEVLETI. BUNLARLA AVUNUYORUZ NAPALIM. ADAMLARIN CALDIKLARINI . SEHITLERI YOK SAYDIKLARINI. CEREZ PARASINI ARABAYA ODEDIKLERINI BIZDE BILIYORUZ AMA HIZMET DE VAR. DIGERLERI HIZMET YAPMADAN YER EMIN OL
Etfaiyeciler ~ 8 yıl önce
Tısssssssssss.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UÇMS ~ 8 yıl önce
Binali Yıldırım ağır adamdır. Öyle sendikacılarla falan yüz göz olmaz. Atama yapacağı zaman liyakata bakar. Bu adam memursene üye mi değil mi onu araştırmaz. Binali nin gelmesi sendika yı üzmüş olabilir. Eski havaları kalmaz. Siz bakmayın hükümetin büyük memursen buluşmaları yaptığına. Herkes birbirini biliyor. Siz işinizi düzgün yapın. İstediğiniz sendika ya da üye olun. Size memursene üye olun işini yapalım diyenlere de hadi ordan deyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ferit ~ 8 yıl önce
Turkiye sizinle gurur duyuyor. Emin olun Sayin Bakan sizi bu millet Ak Partili olsun olmasin cok ama cok seviyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000