03 Eylül 2011, Cumartesi 07:45:45

BİLET VE UMRE SAHTECİSİ YAKALANDI

Kocaeli Üniversitesi'nde okuyan Uygur Türkü öğrencilerine sahte uçak bileti satmaktan ve hayali hac ve umre organizasyonları düzenlemekten hakkında işlem yapılan bir kişi, 4 kişilik hayali uçak bileti satınca gözaltına alındı...
Kocaeli'den umre ziyaretine gitmek isteyen vatandaşlar ile memleketine dönmek isteyen Uygur Türk'ü öğrencileri kandıran turizm işletmesi sahibi Serhat K. (33) bu kez de Ukrayna Kiev'e gitmek isteyen vatandaşa 4 kişilik sahte bilet satınca yakayı ele verdi. 
 
Alınan bilgilere göre, özel bir havayolu şirketinin alt bayiliğini yapan Serhat K., dört arkadaşı ile Rusya Kiev'e gitmek isteyen M.T isimli kişiye bilet sattı. Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek isteyen M.T isimli kişi dört arkadaşı için 3 bin TLpeşin para vererek 7 Haziran tarihinde firmanın verdiği bilet çıktılarını aldı. 
 
Bazı nedenlerden dolayı Kiev'e gitmekten vazgeçen M.T, 24 saat geçmeden biletleri iade ederek parasını geri almak istedi. Serhat K. ile görüşen M.T. ne yaptıysa parasını geri alamadı. 
 
Havayolu şirketinin genel merkezini arayıp durumu anlatan M.T. kendi isimleri adına bilet kesilmediğini öğrenince dolandırıldığını anlayarak durumu polise bildirdi. Geçen süre içerisinde parayı vereceğini söylese de iade etmeyen Serhat K. Ve kasiyeri E.E. (18) hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine ikili iş yerinde gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Serhat K. adliyeye sevk edildi.
BİLET VE UMRE SAHTECİSİ YAKALANDI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000