02 Ocak 2012, Pazartesi 14:36:20

BİLET FİYATLARINDA ARTIŞ

Avrupa Birliği 1 Ocak 2012’den itibaren kendi topraklarına iniş kalkış yapan uçak şirketlerine karbon vergisi uygulaması başlattı.
  • Alınan şey vergi değil!. Karbon Emisyon Ticareti denen bir olaydan doğan limit aşılırsa alınacak ceza. Daha adil olduğu için vergi yerine konuldu zaten. Emisyonu senelik azaltamazsanız ceza ödeyeceksiniz, o da bilet fiyatlarına yansıyacak; o kadar. Yanlış bilgilendirmeyin kimseyi.
  • Bunun karbon salimini azaltacak bir uygulama olmadigini herkes biliyor. Sadece borc krizinde olduklari icin ne yapacaklarini sasirmis durumdalar.
  • Hem o ülke ekonomisi ve ederine katkı yapacağım, hem de çakma bir vergi ödeyecğim.. Tam bir soygun.. AB kesin batıyor.. bu buna işaret..
İklim değişikliğiyle savaşma önlemleri çerçevesinde başlatılan uygulama bilet fiyatlarında 2 ila 24 euro arasında yükselmeye yol açacak.

Guardian’ın haberine göre, küresel karbon salınımının yaklaşık yüzde 3’üne uçaklar yol açıyor.

AB Komisyonu geçen Ağustos ayında aldığı bir kararla karbon salınımını azaltmak üzere uçaklara karbon vergisi uygulaması getirmişti.

Dünden itibaren yürürlüğe giren uygulamayla uçakların yol açtığı karbon salınımının yüzde 5 azalması öngörülüyor.

Uygulamaya göre, AB ülkelerini iniş kalkış yapan yerli ve yabancı uçak şirketleri artık karbon vergisi ödeyecek.

Bu da kısa mesafelerde 2 eurodan başlayarak uzun mesafelerde 24 euroya kadar çıkan bilet zamlarına yol açacak.
BİLET FİYATLARINDA ARTIŞ

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Alınan şey vergi değil!. Karbon Emisyon Ticareti denen bir olaydan doğan limit aşılırsa alınacak ceza. Daha adil olduğu için vergi yerine konuldu zaten. Emisyonu senelik azaltamazsanız ceza ödeyeceksiniz, o da bilet fiyatlarına yansıyacak; o kadar. Yanlış bilgilendirmeyin kimseyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bunun karbon salimini azaltacak bir uygulama olmadigini herkes biliyor. Sadece borc krizinde olduklari icin ne yapacaklarini sasirmis durumdalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hem o ülke ekonomisi ve ederine katkı yapacağım, hem de çakma bir vergi ödeyecğim.. Tam bir soygun.. AB kesin batıyor.. bu buna işaret..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000