03 Aralık 2018, Pazartesi 13:09:42

Bilal Ekşi'den çok önemli açıklamalar

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Air Transport News’e (ATN) konuştu. İstanbul Havalimanı ve Türk Hava Yolları’nın gelecek planlarını anlatan Ekşi, önemli açıklamalarda bulundu.
  • Taşeron işçiler kadro istiyor bununda sosaydınız iyi olurdu. Boş muhabbet başka birşey yok banane yeni hava limanından benim geçim derdime çare bulsun ozaman göreyim Bilal beyi .
  • İş akdi bildirimli fes edilen 30 yılı THY de çalışan emeklilerin pass bilet haklarının iade edilmesini istiyoruz.
  • Km maaslari 3000 tl olmazsa thy kar yapamaz
  • Nisan ayinda SFO-Dalaman THY $1307.00 dolar. Ayni tarihler de SFO- Atina THY $ 731.00:dolar. Ne is? Turklere kazik, Yunanlilara ucuz.
  • Hayatımda bu kadar rahatsız koltuğu olan bir uçakta uçmadım. Anadolujet koltukları abartmıyorum çok daha ergonomik ve daha fazla yatıyor.A319/A320 /A321 A310 A300 A330/340 B777-737 747-757 MD80 hepsinin gerek charter gerekse bayrak taşıyocısı şirketlerde uçmuş biri olarak acizane tavsiyem TC-JIS ve aynı konseptte B/C mahvedilmiş uçakların koltuklarının en azından yeni B737 yada A320 B/C koltuklarıyla değiştirilmesi oda olmuyorsa kal edilen A340 ların koltuklarının konması oda olmuyorsa ekonomi koltuklarıyla çok acil değiştirilmesidir. Gerçekten 2 buçuk saatlik yolculuk sonrası koltuğa sabit kocaman yastık sayesinde kambur oturmaktan boynum 3 gün ağrıdı.ANADOLUJET İN O DAR KOLTUKLARI ÇOK DAHA FAZLA YATIYOR...
  • O kadar şişirdiniz ki şu yeni havalimanını, bu söylediklerinizi yutmak zorunda kaldığınızda, elleriniz başınızın arasında fotoğraflandığınızda hiç üzülmeyeceğim. Gerçi kendiniz de inanmıyorsunuz söylediklerinize ama baskı var değil mi? Konuşmayın efendim konuşmayın.
  • Subata kadar olcu veriliyor. Nasil olacak butun ucuslarda 1 ocak tan itibaren yeni uniformalar olacak acaba?
  • IRAN ZAHADAN'A UÇUŞ ISTIYORUZ .
  • Hostesine pilottan fazla deger veren sirkette kalinmaz. Ben akademi mezunuyum daha 1 sene oldu hat ucuslarina baslayali simdiden biktim hostes bozuntularinin pass ucuslarda senyoriteye gore jumspeat’e alinip pilotlarin alinmamasini
  • 3 değil 30 kat büyük olsa ne olacak ? Ekonomimiz düzelecek mi, 500 milyar dolar borç ödenecek mi, döviz, faiz, ithalat, işsizlik olması gereken düzeye düşecek mi, hayat ve geçim sıkıntısı azalacak mı? Öyle bir hava veriliyor ki havalimanı bitince sanayi, teknoloji, bilim, ihracatta dünya 1.si olacağız sanırsın. Bırakın hayal satmayı da gerçek ve doğru eğitime önem verin, insanları birbirine düşman etmeyin, kimseyi ayırmayın, torpil ve hemşehriciliği bitirin, yanlış yapandan hesap sorun,bizden diye korumayın, adalet ve eşitliğe değer verin gerisi kolay evelallah ama bunları kim yapacak, seni oraya getirenler mi?

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Air Transport News’e (ATN) konuştu. İstanbul Havalimanı ve  Türk Hava Yolları’nın gelecek planlarını anlatan Ekşi, önemli açıklamalarda bulundu.

İşte ATN'de yer alan röportajın tamamı:

İstanbul'un yeni havalimanı bir gerçek... Bu operasyonlarınızı nasıl etkileyecek?

Yeni İstanbul havalimanı 29 Ekim'de resmen açıldı, şu anda iki aylık deneme sürecindeyiz. Planımız mevcut Atatürk havalimanından 31 Aralık'ta yeni İstanbul Havalimanı'na taşınmak. İstanbul Havalimanı’nın, Türk sivil havacılığına ve Türk Hava Yolları'na ama aynı zamanda daha geniş bölgeye bir armağan olduğunu düşünüyoruz. Mevcut havalimanımızın yeterli kapasitesi yok, birçok sorun yaşıyoruz, gecikmeler yaşıyoruz ve genel olarak Türk Hava Yolları ve Türk Sivil Havacılığı'nın artan taleplerine destek veremiyoruz. İstanbul Havalimanı tüm bu sorunları çözecek çünkü kapasite mevcut havalimanında olduğundan daha büyük. Mevcut havalimanında saatte 70-75 hareket var. Yeni havalimanı 75-80'de başlayacak, saatte 85 harekete geçecek ve gelecek yıla kadar, üçüncü pist ile birlikte kapasite saatte 120 harekete ulaşacak ve bu da inanılmaz bir kapasiteye sahip olacağımız anlamına geliyor. Ek olarak mevcut havalimanında pistler birbirini kesiyor ve güneyden rüzgar geldiğinde kapasite % 30 azalıyor. Yeni havalimanında pistler paralel olarak hareket ediyor. “Paralel pistler” aynı anda kullanılabilecekleri ve rüzgarın yönlerinden etkilenmeyecekleri anlamına geliyor. Terminal kapasitesi yılda 90 milyon yolcuyla başlıyor, bu da büyük bir artış ve yolcuya daha fazla konfor getirecek, daha az gecikmeler olacak, bu da bizim ve diğer havayolu şirketlerinin istediğimiz saatlerde slot alabilmemize imkan sağlayacak. İstenilen zamanlarda,  network planlamamızı verimli bir şekilde yapabileceğiz. Sivil havacılık, havayolu şirketleri ve yolcular için çok iyi bir gelişme.

ATATÜRK HAVALİMANI’NDAN 3 KAT DAHA BÜYÜK OLACAK

Lounge Istanbul dünyanın en iyilerinden biriydi ve pek çok defa ödüllendirildi. İstanbul Havalimanı'ndaki yeni yolcu salonundan ne beklemeliyiz?

İstanbul Havalimanı'ndaki yeni salon, Atatürk Havalimanı'ndan üç kat daha büyük olacak. Bugün sadece tek bir lounge’da ağırladığımız yolcularımız farklı 3 lounge’da - FFP, Business Class ve Executive Lounges – hizmet alacaklar. İkram firması olarak, Do & Co, yeni salon tasarım sürecine de katıldı. İçerisinde Türk kültürünü ve tarihini sergileyecek üç ayda bir eserlerin ve sergilerin değişeceği bir kültür merkezi ve müze de olacak. Türk kahvesi köşesi, Türk çayı köşesi olacak. Yeni salonda birçok ilgi çekici yer olacak.

Dünyada en fazla uluslararası destinasyona uçan havayolu şirketisiniz. Şimdi böylesi önemli bir kapasiteye sahip olacak yeni havalimanına taşınacaksınız. Bahsettiğiniz kapasiteyi yeni hatlar açarak kullanmayı düşünüyor musunuz? Hangi bölgelerde?

Bugün dünyadaki 123 ülkede 304 noktaya, yani diğer havayolu şirketlerinden daha fazla destinasyona uçuyoruz. 2019'da yeni uçaklar alıyoruz ve planımız Meksika’nın Mexico City, Mısır’ın Luksor, Endonezya’nın Bali, Finlandiya’nın Rovaniemi ve Zambiya'da Lusaka şehirleri başta olmak üzere 10 uluslararası noktaya daha uçuşlar başlatmak.

DAR GÖVDELİ UÇAKLARDA DA Wi-Fi HİZMETİ SUNULACAK

Uzun mesafeli geniş gövde uçak filonuzda WiFi hizmeti sunuyorsunuz. Yolcularınız bu hizmeti kullanıyor mu?

IATA anketine göre Wi-Fi, yolcular tarafından tercih edilen bir numaralı hizmet olarak adlandırılıyor. Herkes cep telefonlarını günlük iş ve özel hayatı için kullandığından, her zaman bağlı kalmak istiyor. Artık sistemlerimizi geliştiriyor ve kapıdan kapıya Wi-Fi'ye geçiyoruz, böylece Wi-Fi uçuşların tüm aşamalarında kullanılabilir olacak. Bazı anketler yaptık ve yolcularımızın sürekli olarak bağlantı kurmak istediklerini fark ettik, bu yüzden bu değişiklikleri yapacağız. Bir süredir çalışmalarımıza başladık ve çok geçmeden yolcularımıza Wi-Fi bağlantısını kesintisiz sunacağız. İkincisi, dar gövdeli uçaklar için bir ihale yapacağız ve bu uçaklarda da Wi-Fi'yi Business Class için ücretsiz olarak ve ekonomi sınıfı için küçük bir ücret karşılığında sunacağız.

Bağlantı yapan yolcular, toplam yolcu sayınızın yüzde kaçını temsil ediyor? Bu oranın yeni havalimanında değişmesini bekliyor musunuz?

Yeni havalimanı büyük bir kapasiteye sahip olduğundan, yolculara en iyi aktarma süresini sağlamak için uçuşlarımızın büyük çoğunluğunu kapılara yanaşarak gerçekleştireceğiz. Kapıları birbirine çok yakın yapacağımızdan, insanları kolayca bağlayabilecek ve bu durum havalimanının kullanımı için çok olumlu sonuçlar doğuracak. Öyle ki, İstanbul Havalimanı’nda dört adet uluslararası pier ve bir adet domestic pier olacak. İki adet uluslararası ve bir adet domestic pier Türk Hava Yolları’na ait olacak. Bu da, Türk Hava Yolları’nın yolcularının, havalimanının merkezinde yer alacağı için çok kolay bir şekilde bağlantı kuracağı anlamına geliyor. Atatürk Havalimanı’nda yolcularımızın % 70'i transfer yolcudan oluşmakta. Yeni havalimanı bizim merkezimiz olacak, daha geniş bölgeler için çok sayıda bağlantılı yolcu taşıyacak ve bize ait olan pier’ler operasyonumuza çok yardımcı olacaktır. Mevcut havalimanında Türk Hava Yolları'nın özellikle yurt dışından yurt içine transfer uçuşu olan yolculara sunduğu hizmetin terminaller arası mesafe uzak olduğu için istenen seviyede olmadığını söyleyebiliriz. Bunun tam tersi bir durum yeni havalimanında olacağı için, beklentimiz yolcu adına önemli bir konfor artışının olması yönündedir.

“COMFORT CLASS YOLCU PROFİLİMİZE UYMADI”

Türk Hava Yolları premium ekonomi ürününü kaldırdı. Bunun sebebi neydi ve tekrar hizmete almak için çalışıyor musunuz?

Deneyimlerimiz, First Class veya Comfort Class'ın havayolu şirketimiz için iyi sonuçlar vermediğini, diğer havayolu şirketlerinin bundan fayda sağladığını, ancak ağımıza ve yolcu profilimize uymadığını göstermektedir. Yani bu politikayı değiştirmeyi düşünmüyoruz.

1 OCAK’TAN İTİBAREN TÜM UÇUŞLARDA KULLANILACAK

Eylül ayında yeni kabin ekibi üniformalarını sundunuz, yolcuların tepkisi nedir?

Yeni üniformaları önce medyaya gösterdik ve daha sonra İstanbul Havalimanı'nın açılışında herkesin beğenisine sunduk, gören herkes çok beğendi. Üniformalarımızı bir süredir değiştirmemiştik, on yıl olmuştu ve değişim zamanı gelmişti. Ünlü bir moda tasarımcısı tarafından Türk kültüründen ve tarihinden unsurları bir araya getirerek tasarlandı. Yeni havalimanı ile görsel kimliğimizde de biraz değişikliğe gittik. Dünyanın dört bir yanındaki insanların İstanbul üzerinden birbirine bağlanmasını sembolize eden “akış” tasarımını kullanıyoruz. “Akış” tasarımı daha önce üniformalara uygulandı ve uçaklarımızda da kullanacağız. Bu tasarım dokunuşu, İstanbul'un dünyada bir merkez olduğunu sembolize ediyor. Son olarak, 1 Ocak'tan itibaren yeni üniformalarımız tüm uçuşlarımızda olacak.

“STAR ALLIANCE İÇİN BİR AVANTAJIZ”

Star Alliance üyesi olarak onuncu yılınızı kutladınız. Star Alliance üyesi olmanın faydaları ve potansiyel dezavantajları neler?

Bizim büyük bir uçuş ağımız var ve kesinlikle Star Alliance için bir avantajız. Aynı şekilde Star Alliance'da bizim için bir avantaj ve bu işbirliğinden biz de yararlandık. Eğer artıları ve eksileri bir tartıya koyarsanız üyeliğimizin kimseye bir zararı yoktur. Hem biz hem de Star İttifakı olumlu sonuçlar elde etmiştir.

Bu yıl rekor doluluk oranlarına ulaştınız, finansal performansınız iyiye gidiyor. 2018 için finansal performansın ne olması bekleniyor?

Bu yıl için beklentilerimiz, bir önceki yıla oranla çok daha iyi. Doluluk oranlarımız % 3-4 oranında arttı ve bütçe planlarımızı değiştirdik. 73 milyon yolcu hedefimiz vardı ancak hedefimizi 74 milyon yolcuya çıkararak güncelledik. Tüm rakamlar çok iyi sonuçlara sahip olacağımızı gösteriyor.

Önümüzdeki beş yıl için öncelikleriniz neler?

Önümüzdeki yıllarda sipariş verdiğimiz ve üretimi planlanmış - 170 dar gövdeli ve 50 geniş gövdeli (artı 10 opsiyonel Boeing 787-9 Dreamliner ve Airbus A350-900s) uçağımız bulunmakta. Yeni uçaklarımız ile daha etkin yakıt tüketimine sahip olacağız, bu da bize petrol fiyatlarının yüksek kalması beklenmesine rağmen maliyetlerimizi düşürme imkânı verecektir.

Havacılık endüstrisini bundan 10 yıl sonra nasıl görüyorsunuz?

Hava Trafik Kontrolörleri ve diğer yetkililerle yaptığımız toplantılarda eski bir Sivil Havacılık Genel Müdürü olarak gördüğüm kadarıyla, bizim ve diğer Avrupa Hava Yolları için en büyük sorunun, yaz aylarında Avrupa'da büyük gecikmeler yaşanması ve hava trafik kontrolör azlığı olacak gibi duruyor. İlgili makamlar bu sorunların çözümünü hızlandırmak için çalışıyorlar ama tabi eğitim de bir mesele.

Bilal Ekşi'den çok önemli açıklamalar

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

Taşeron ~ 5 yıl önce
Taşeron işçiler kadro istiyor bununda sosaydınız iyi olurdu. Boş muhabbet başka birşey yok banane yeni hava limanından benim geçim derdime çare bulsun ozaman göreyim Bilal beyi .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 5 yıl önce
İş akdi bildirimli fes edilen 30 yılı THY de çalışan emeklilerin pass bilet haklarının iade edilmesini istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dilay ~ 5 yıl önce
Km maaslari 3000 tl olmazsa thy kar yapamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY cok pahali. ~ 5 yıl önce
Nisan ayinda SFO-Dalaman THY $1307.00 dolar. Ayni tarihler de SFO- Atina THY $ 731.00:dolar. Ne is? Turklere kazik, Yunanlilara ucuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kazıkçı tehaye ~ 5 yıl önce
Aynen öyle. Tehaye Chicago'ya geçen ay ekonomi gidiş dönüş 13.000 tl'ye bilet satıyordu, LH 4200 tl ye. O yüzden de kendi vatandaşını kazıklayan tehaye yerine LH ile uçuyoruz.
A332 lerin bussines class ı tam bir facia ~ 5 yıl önce
Hayatımda bu kadar rahatsız koltuğu olan bir uçakta uçmadım. Anadolujet koltukları abartmıyorum çok daha ergonomik ve daha fazla yatıyor.A319/A320 /A321 A310 A300 A330/340 B777-737 747-757 MD80 hepsinin gerek charter gerekse bayrak taşıyocısı şirketlerde uçmuş biri olarak acizane tavsiyem TC-JIS ve aynı konseptte B/C mahvedilmiş uçakların koltuklarının en azından yeni B737 yada A320 B/C koltuklarıyla değiştirilmesi oda olmuyorsa kal edilen A340 ların koltuklarının konması oda olmuyorsa ekonomi koltuklarıyla çok acil değiştirilmesidir. Gerçekten 2 buçuk saatlik yolculuk sonrası koltuğa sabit kocaman yastık sayesinde kambur oturmaktan boynum 3 gün ağrıdı.ANADOLUJET İN O DAR KOLTUKLARI ÇOK DAHA FAZLA YATIYOR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilal Bey cim ~ 5 yıl önce
O kadar şişirdiniz ki şu yeni havalimanını, bu söylediklerinizi yutmak zorunda kaldığınızda, elleriniz başınızın arasında fotoğraflandığınızda hiç üzülmeyeceğim. Gerçi kendiniz de inanmıyorsunuz söylediklerinize ama baskı var değil mi? Konuşmayın efendim konuşmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 5 yıl önce
Konuşulmasa daha iyi. Lounge örneğinde de okuduk, -cek, -cak konuşuluyor... Vakit bitti efendim. Gelecek zaman kullanmak için artık çok geç...Susuverin ya. Azıcık ağızınızı tutuverin. İnanın 6 ay geç açsanız hiç bir dünya vatandaşı size bir şey demeyecek. Kimse duymayacak haberi olmayacak. yukarıdaki yorumu yazan arkadaş gibi yapamam, üzülürüm. şimdi üzüldüğüm gibi.
Uniforma ~ 5 yıl önce
Subata kadar olcu veriliyor. Nasil olacak butun ucuslarda 1 ocak tan itibaren yeni uniformalar olacak acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baluch ~ 5 yıl önce
IRAN ZAHADAN'A UÇUŞ ISTIYORUZ .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 5 yıl önce
Hostesine pilottan fazla deger veren sirkette kalinmaz. Ben akademi mezunuyum daha 1 sene oldu hat ucuslarina baslayali simdiden biktim hostes bozuntularinin pass ucuslarda senyoriteye gore jumspeat’e alinip pilotlarin alinmamasini

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALLAH ISLAH ETSİN SENI AKADEMİ MEZUNU ~ 5 yıl önce
Hostes bozuntusu derken hiç mi utanmadın. Bunca elemeden geçip o koltuğa oturmanı sağlayan sistem bence bu kurduğun cümleden sonra gözümden düştü. Sen adam olamamışsın terbiyesiz bi de ekip olacak acil durumda o uçağa hükmedeceksin allah bizi senin gibi zihniyet kafalardan korusun.
hah ~ 5 yıl önce
bence kes!
dunku bebek ~ 5 yıl önce
evet ucak ucuruyorsun ama roket degıl henuz patentını aldıgın bir zıkkımda uretmedın ucurdugun bır kac yıl ıcınde ogrenıp bu ısı gozu goren elı tutan agır bir kusuru veya engeli olmayan r herkesin yapabıldıgı gib bir meslektesin. ayagını yerden kesmıs olabılırsın ucak kullnamakla ama sendede bir motor bir karayolunu kullanadada bir motor var yani yerde ucarkan sanA cocuklar ne derdİ üZÜLME ŞÖFÖR ABİ YAK BİR SİGARA . SENYORITEYE GELİNCE TABİİ SENIN GIBI KISILER ANNESI BABASI ALTINA CIS YAPTIGINDA POOP YAPTIGINDA EBEVEYNLERINI EVDEN YASLILAR YURDUNA TRANSFER EDECEK BU DUYGUDAN YOKSUN YENI ETMELER GUN GELIR SENINDE SENYORITY YILLARINI GORURUZ EGER TEZ ZAMANDA TOKEZLEMEZSEN TABİİ KALIN SAGLICAKLA
Akademili ~ 5 yıl önce
Ayıp ediyorsunuz, çalışma arkadaşlarımız hakkında böyle konuşmanız çok saygısızca ve yanlış. İnşallah kabin ekibi arkadaşlarla birlik olmadan bu işlerin emniyetli ve huzurlu yürümeyeceğini anlamanız zor yoldan olmaz.
Haha ~ 5 yıl önce
Takılmayın yahu kabin odasına giren sahte pilot var ya o işte bu ;)
Betona değil insana yatırım yapın ~ 5 yıl önce
3 değil 30 kat büyük olsa ne olacak ? Ekonomimiz düzelecek mi, 500 milyar dolar borç ödenecek mi, döviz, faiz, ithalat, işsizlik olması gereken düzeye düşecek mi, hayat ve geçim sıkıntısı azalacak mı? Öyle bir hava veriliyor ki havalimanı bitince sanayi, teknoloji, bilim, ihracatta dünya 1.si olacağız sanırsın. Bırakın hayal satmayı da gerçek ve doğru eğitime önem verin, insanları birbirine düşman etmeyin, kimseyi ayırmayın, torpil ve hemşehriciliği bitirin, yanlış yapandan hesap sorun,bizden diye korumayın, adalet ve eşitliğe değer verin gerisi kolay evelallah ama bunları kim yapacak, seni oraya getirenler mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yıllarca her yere beton koyan kim? ~ 5 yıl önce
Okullar şehir merkezleri hatta İzmirde dağlara koydunuz.. Beton zihniyeti budur.. Hasetinizden kusurun..
Yıllarca her yere beton koyan kim yazana ~ 5 yıl önce
Yıllarca heryere kim ne betonu koymuş ? İzmir'in dağları ve ordaki beton bir yerine mi battı? Ülkenin, dış ve iç politikasının ve ekonominin hali ortada, bu rezil hale de iktidardaki sahiplerin ve onlara koyun gibi oy verenler getirdi ey sahibinin sesi. Gerçi sen ve senin gibiler de haklısınız zira böyle yalaka, yağcı, çıkarcı olmasanız ne iş bulabilirsiniz ne para ne de dişleyecek kemik !
M.Kemal ~ 5 yıl önce
Birşeye de iyi olmuş deseniz şaşırtsanız bizi .Bu liman açılacak inşallah da sizin gibi yatırım düşmanları kullanacak ona yanarım

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000