09 Nisan 2008, Çarşamba 10:44:16

Bıçaklı yolcu paniğe neden oldu

Dün haberini yayınladığımız Bangladeş Havayolları uçağının acil iniş yapmasına ilişkin ayrıntılar netleşmeye başladı. İşte detaylar...

Bangladeş Havayolları’na ait uçaktaki yolcu, ikram edilen meyveyi kendi bıçağıyla kesmeye kalkınca, panik çıktı. Pilot, Tayland’ın başkenti Bangkok’daki havaalanına zorunlu iniş yaptı.

Kuala Lumpur-Dakka seferini yapmak üzere havalanan Bangladeş Havayolları’na ait bir yolcu uçağı, son derece sakin bir uçuş yapıyordu. Kalkıştan bir süre sonra, yolculara yemek ve meyve ikram edildi. Hava güzeldi ve herşey mükemmel gidiyordu. Ancak yolculardan birinin, meyveyi ceket iç cebinden çıkardığı bıçakla kesip yediği fark edilince, uçakta büyük bir panik çıktı. Hostesler, derhal kokpite gidip, pilotları "Yolculardan biri bıçak taşıyor" diyerek uyardı. Tayland üzerinde uçmakta olan pilotlar, bu uyarı üzerine derhal zorunlu iniş yapma kararı aldı ve Bangkok’dan acil iniş izni istedi. Yetkililer, çatışma ihtimaline karşı, Kalabalık Suvarnabhumi Uluslararası Havaalanı’nın yerine, pilotlardan daha küçük ve tenha Don Mueang’e inmesini istedi. Alana iner inmez, özel kuvvetler, bıçak taşıyan Harun Reşid adlı 25 yaşındaki Bangladeşliyi gözaltına aldı. Soruşturma sonunda zararsız olduğu belirlenen Reşid, sonraki uçakla ülkesine gönderildi.

Bıçaklı yolcu paniğe neden oldu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000