19 Kasım 2019, Salı 08:44:56

Beyaz Şimşek Dubai Airshow'da görücüye çıktı

Dubai Air Show'da tamamen elektrikle çalışan bir yarış uçağı tanıtıldı. Uçak tamamen elektrikli olarak çalışıyor ve gelecekte yolcu taşımacılığına yönelik projelere öncülük edecek.

Dubai Air Show'da tamamen elektrikle çalışan bir yarış uçağı tanıtıldı. Uçak tamamen elektrikli olarak çalışıyor ve gelecekte yolcu taşımacılığına yönelik projelere öncülük edecek. White Lightning (Beyaz Şimşek) olarak adlandırılan ve gücünü bataryadan alan araç, spor uçakları arasında dünyada bir ilk olarak nitelendiriliyor.

Avrupalı havacılık devi Airbus, Air Race E turnuvasında elektrikli uçakların yarışına ön ayak olacak. Uçak üreticisi, Beyaz Şimşek takımının da rekabet edeceği ve 2020 yılının sonlarında düzenlenecek açılış yarışmasıyla başlayacak elektrikli uçak turnuvasını destekliyor.

Airbus'un e-yarışa verdiği destek, yeşil havacılık ve uzay teknolojilerindeki tecrübesini öne çıkaracak. Air Race E CEO'su ve kurucusu Jeff Zaltman, "Yarış serisi yenilikçilik için bir test alanı sağlayacak ve elektrikli seyahatlere doğru olan yolculuğu hızlandıracak." diyor.

İngiltere merkezli Condor Aviation tarafından üretilen White Lightning (Beyaz Şimşek), Contra-Electric'in çift motoruna sahip. 375 kilogram ağırlığındaki uçak tamamen elektrikli bir motorla çalışıyor. Yaklaşık 482 km/s uçuş hızına ulaşabilen uçak, gövdenin altına yerleştirilmiş lityum pillerden güç alıyor. Aracın bataryası, 5 dakikalık yüksek yoğunluklu bir yarış için güç sağlayabiliyor ve düşük güçte yaklaşık 10 dakika uçabiliyor.

İlk resimler Beyaz Şimşek'in ters dönüşlü pervanelere sahip olduğunu gösteriyor. Uçak ismini, elektrikli versiyonu yapılmadan önce uçağı uçuran pilot Andrew Chadwick'in takma adından alıyor. (Webtekno)

Beyaz Şimşek Dubai Airshow'da görücüye çıktı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000