26 Nisan 2009, Pazar 13:24:54

Beyaz Saray'ı alarma geçiren uçuş

ABD’nin başkenti Washington üzerinde izinsiz uçan tek motorlu bir uçak, Beyaz Saray ve ABD Kongresi’nde güvenlik alarmı verilmesine neden oldu.
  • direk alarm vermek yerine pilotla telsiz bağlantısı denendi mi acaba?? sonuçta adam kızını görmeye gidiyomuş telsize cevap verirdi :))

Uçuşun yasak olduğu Washington merkezine önceki gün öğle saatlerinde iki küçük uçağın yaklaşması üzerine, iki adet F-16 savaş uçağı ve iki de Sahil Güvenlik helikopteri havalandı. Bu arada Beyaz Saray’da güvenlik alarmı "mahfuz" düzeyine yükseltildi.

ABD Başkanı Barack Obama, önlem olarak güvenli bir yere götürülürken, Beyaz Saray çevresindeki yollar da kapatıldı. ABD Kongresi’nde de 15 dakika süren alarm sırasında, senatörlerden oturum salonunu terketmeleri istendi. Birinci uçağın Piper Cherokee tipi, ikinci uçağın ise Cessna 180 olduğu bildirildi. Havaalanlarına indirilen uçakların pilotlarının kimliği açıklanmadı.

Cessna uçağındakilerin, kızlarını ziyarete giden bir karı-koca olduğu bildirildi. Obama’nın başkanlığında ilk kez böyle bir alarm verilmiş oldu. Selefi George W. Bush, 11 Eylül’den itibaren birkaç kez aynı nedenle "saklanmak" zorunda kalmıştı.

Beyaz Saray'ı alarma geçiren uçuş

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
direk alarm vermek yerine pilotla telsiz bağlantısı denendi mi acaba?? sonuçta adam kızını görmeye gidiyomuş telsize cevap verirdi :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000