12 Haziran 2010, Cumartesi 12:52:35

BEST AIR YÖNETİCİLERİNE İCRA ŞOKU!

Türkiye Sivil Havacılık Sektörü'ne hızlı bir giriş yaparak uzun süre adından sıkça söz ettiren Best Air'ın macerası geçtğimiz ay resmen sona ermişti. Şimdiler de kapatılan Best Air'ın yöneticileri icra memurları tarafından fellik fellik aranıyor...
  • Bahtisen hanim yurt icine giremiyor ama sevgili doktor esi Coskun (Josh) Tunca bu hafta Istanbul ve Bodrumda tatile geldi. Bilmek isteyenlere duyrulur.
  • ben ümit günbek bu firmada bedensel engelli olarak engelli kadrosunda çalıştım tam olarak 7 aydır çalıştım ancak 1650 euro alacağım var bu konuda nereye gitmem gerekli veya ne yapmam lazım bilgilendirseniz sevinirim teşekkürler ancak acilen bilgi istiyorum.
  • nereye basvuru yapmam gerekiyor benimde alicam var.
  • bı ınsan eşiine bile alan soyler ıhanet ederse sonu ne olur acaba..allahın adaletı çook buyuk..
  • bu kadına mustehaktır bıdaha turkıyeye adıım dahı atamasın..iğrenç şler peşinden koştu ve yanındakılerıde kosturdu ama allah buyuk ıste sonu bu oldu sımdı gulerek ılahı adaletı ızlıyoruz dısarıdan:)))
  • 4.Eğer alacaklılar alacaklarını mahkeme kararı ile kanıtlayabiliyorlarsa ,alacaklarını SHGM deki teminattan isteyebilirler.5.Alacaklı öncelik sırası : Personal,SHGM,DHMİ,EUROCONTROL ve diğerleri şeklindedir.(SHY-6A Madde 18 ( c) )5.Eğer alacklılardan elinde mahkeme kararı olan varsa lütfen uçak üzerine uçuş men ve haciz kararı aldırsın.Kpt.F.ALTUNBULAK
  • Yorum yazanlar lütfen beni bağışlasın, ancak gerçekler bambaşka 1.Anonim şirketlerde şirketin borcundan sahipleri sorumlu değildir.2.alacaklılar eğer bulabilirse şirketin mal varlığı üzerine haciz koyabilirler.3.Şirketin mal varlığı ise; TC-TUA Tescil işaretli MD uçağı ve DHMİ kasasında bulunan teminat.Tüm alacaklıların alabileceği varlık bundan ibarettir.Sahiplerinin şahsi malına haciz konulamaz.
  • Best'in SHGM'de teminatı yok mu? Oradan hem şirket çalışanlarına, hem de diğer alacaklılara niçin ödeme yapılmıyor? Kanunlarımızı bu tür ödemelerin derhal yapılabilmesi için niçin düzenleyemiyoruz? Çalışanların hakkını şirketin AOC'sini iptal ettiğin gün aynen ve tamamiyle ödeyeceksin önce.
  • Sayın mnoderator yanlışınız var SSK borcu 300 bin tl değil, 1 milyon 300 bin tl oda faizi haric Ayrıca bundan daha fazla bir rakamda vergi borcu var. perrsonelin vs.. alacagını yazmıyorum bile
  • Aşıklar ayrıdüştü desenize... Biri Türkiyeden dışarı çıkamıyor diğeri Türkiyeye gelemiyor.. Artık Twitter, faccebok, MSN idare edecekler :)

Mali ve yönetimsel sorunlar yüzünden kapanan havayolu şirketlerine 24 Mayıs 2010 tarihinde resmen eklenen Best Air'da şimdi icra şoku yaşanıyor.

Amerika’da yaşayan iş kadını Bahtışen Tunca, Türk sivil havacılığına renkli bir giriş yapmıştı. Blue Jean’le hostesleriyle Polat Otel’de medya karşısına çıkan Bahtışen Tunca ve ekibinin kaderi hiç de şen olmadı.

MNG Havayolları’ndan satın aldıkları iki MD-82 tipi uçakla 2006 yılının Mayıs ayında operasyonlarına başlayan Best Havayolları’nın işleri başından beri hiç yolunda gitmedi. Ve şirket tam 4 yıl sonra Sivil Havacılık tarafından alınan kararla sektöre veda etti.

Sürekli inişli çıkışlı performans gösteren Best Havayolları, çalkantılı sürece daha fazla direnememiş ve mali açıdan zor duruma düşmüştü. 20 milyon dolara yakın borç batağına saplandığı belirtilen şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Bahtışen Tunca, yaşananlardan sonra adeta kaçarcasına ABD'nin yolunu tuttu ve kimseyle görüşmeme kararı aldı.

Şirketin kapısında çok sayıda alacaklı sıraya geçmişken, evraklar bir bir genel müdürlükten kaçırılır gibi götürüldü.

Şirketin Sosyal Sigortalar Kurumu'na (SSK) olan borçları da birikmiş ve 300 Bin TL'yi bulmuştu. SSK tarafından başlatılan icra takibi sonucu; şirketin kapatılmasından dolayı alacakların tahsil edilmekte zorlanılacağı anlaşıldı. Bahtışen Tunca'nın da Türkiye'de bulunmaması şirkette daha görev yapmış yeni ve eski tüm yöneticileri adeta çıkmaza soktu.

Alınan icra kararı sonrası, 300 Bin TL civarındaki toplam SSK borcunun başta Yönetim Kurulu Başkanvekili Ekrem Çalkılıç, Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi Teoman Tosun gibi isimler başta olmak üzere çok sayıda yöneticiden tahsil edilecek.

Şu sıralarda icra memurları Best Air'de görev yapmış olan Teoman Tosun'un tüm mal varlığına el koymuş durumda...

Yaşanan tüm gelişmelerde olduğu gibi, ayrıntılar yine AirportHaber'de olacak...

©AirportHaber.com ÖZEL

BEST AIR YÖNETİCİLERİNE İCRA ŞOKU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bahtisen hanim yurt icine giremiyor ama sevgili doktor esi Coskun (Josh) Tunca bu hafta Istanbul ve Bodrumda tatile geldi. Bilmek isteyenlere duyrulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben ümit günbek bu firmada bedensel engelli olarak engelli kadrosunda çalıştım tam olarak 7 aydır çalıştım ancak 1650 euro alacağım var bu konuda nereye gitmem gerekli veya ne yapmam lazım bilgilendirseniz sevinirim teşekkürler ancak acilen bilgi istiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
nereye basvuru yapmam gerekiyor benimde alicam var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bı ınsan eşiine bile alan soyler ıhanet ederse sonu ne olur acaba..allahın adaletı çook buyuk..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu kadına mustehaktır bıdaha turkıyeye adıım dahı atamasın..iğrenç şler peşinden koştu ve yanındakılerıde kosturdu ama allah buyuk ıste sonu bu oldu sımdı gulerek ılahı adaletı ızlıyoruz dısarıdan:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
4.Eğer alacaklılar alacaklarını mahkeme kararı ile kanıtlayabiliyorlarsa ,alacaklarını SHGM deki teminattan isteyebilirler.5.Alacaklı öncelik sırası : Personal,SHGM,DHMİ,EUROCONTROL ve diğerleri şeklindedir.(SHY-6A Madde 18 ( c) )5.Eğer alacklılardan elinde mahkeme kararı olan varsa lütfen uçak üzerine uçuş men ve haciz kararı aldırsın.Kpt.F.ALTUNBULAK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorum yazanlar lütfen beni bağışlasın, ancak gerçekler bambaşka 1.Anonim şirketlerde şirketin borcundan sahipleri sorumlu değildir.2.alacaklılar eğer bulabilirse şirketin mal varlığı üzerine haciz koyabilirler.3.Şirketin mal varlığı ise; TC-TUA Tescil işaretli MD uçağı ve DHMİ kasasında bulunan teminat.Tüm alacaklıların alabileceği varlık bundan ibarettir.Sahiplerinin şahsi malına haciz konulamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Best'in SHGM'de teminatı yok mu? Oradan hem şirket çalışanlarına, hem de diğer alacaklılara niçin ödeme yapılmıyor? Kanunlarımızı bu tür ödemelerin derhal yapılabilmesi için niçin düzenleyemiyoruz? Çalışanların hakkını şirketin AOC'sini iptal ettiğin gün aynen ve tamamiyle ödeyeceksin önce.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın mnoderator yanlışınız var SSK borcu 300 bin tl değil, 1 milyon 300 bin tl oda faizi haric Ayrıca bundan daha fazla bir rakamda vergi borcu var. perrsonelin vs.. alacagını yazmıyorum bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aşıklar ayrıdüştü desenize... Biri Türkiyeden dışarı çıkamıyor diğeri Türkiyeye gelemiyor.. Artık Twitter, faccebok, MSN idare edecekler :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000