12 Mayıs 2009, Salı 07:39:03

"Beşinci nesil uçaklar geliyor"

Rusya Başbakan Yardımcısı Sergey İvanov beşinci nesil savaş uçağının yıl sonundan önce uçmaya hazır olacağını açıkladı.
  • sen onların yaptıgının 10 da 1 ini yapabilde öyle konuş....montajdan başka ne yapılıyor ABD TAİ sinde lütfen söyle...haaa birde düdüklü tencere yapıyorlar degilmi onu unutmuştum
  • Bu ayyaş rus'lar ne kadar toparlamaya çalışırlarsa çalışsınlar, o tenekelerden bi cacık olmaz...

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'le birlikte ülkenin uzakdoğusunda bulunan Komsomolsk bölgesi uçak yapım tesislerini gezen İvanov, "Yıl sonunda beşinci nesil savaş uçakları semalarda olacak." dedi. İvanov üst seviyede gizliliği olan fabrika ile ilgili daha fazla bilgi vermedi.

Rusya'nın ürettiği yeni nesil uçak, Amerikan F-22 Raptor jetleri ile eş değer olacak. Sovyet döneminde projelendirilen uçak, uzun aradan sonra uygulamaya geçirilmiş oluyor. Ria Novosti haber ajansı projenin Hindistan'la birlikte yürütüldüğünü, çok fonksiyonlu uçağın beşinci nesil olduğunu kaydetti.

2010 yılında uçağın seri üretimine başlanacağını ifadeden İvanov, Sovyet döneminden kalan Su-27 ve Su-30'ların teknolojilerinin de geliştirileceğini kaydetti. NATO standartlarında F-15, F-16 ve Flanker-C modellerine denk gelen uçaklar test uçuşlarını Sovyet döneminde gerçekleştirmiş, ancak seri üretimleri 1996 yılında başlayabilmişti.

"Beşinci nesil uçaklar geliyor"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
sen onların yaptıgının 10 da 1 ini yapabilde öyle konuş....montajdan başka ne yapılıyor ABD TAİ sinde lütfen söyle...haaa birde düdüklü tencere yapıyorlar degilmi onu unutmuştum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu ayyaş rus'lar ne kadar toparlamaya çalışırlarsa çalışsınlar, o tenekelerden bi cacık olmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000