15 Mart 2017, Çarşamba 09:46:54

Berlin'de grev hafta boyu sürebilir

Berlin’deki iki havaalanında pazartesi başlayan ve ardından bir gün daha uzatılan uyarı grevinin tüm hafta boyunca sürebileceği sinyali verildi.
  • Alman bahari. TR guluyordunuz nolduuuu

Berlin’deki iki havaalanında pazartesi başlayan ve ardından bir gün daha uzatılan uyarı grevinin tüm hafta boyunca sürebileceği sinyali verildi. Ver.di sendikasından yapılan açıklamada iş bırakma eyleminin bir gün önceden duyurulacağı belirtildi.

Sendikanın açıklamasında, bütün hafta grevin sürüp sürmeme ihtimalinin yüzde 50 olduğu kaydedildi. Bu durumda iki gün sonra grevin olup olmayacağı bilinmediği için uçak yolcularının her an greve hazırlıklı olmaları istendi.

Berlin'deki Tegel ve Schönefeld Havaalanlarında yer hizmeti sunan çalışanlar, geçen hafta cuma günü iş bırakmış, ardından pazartesi ikinci kez uyarı grevi yapmıştı. Bir gün olarak açıklanan pazartesi günkü eylem ise çarşambaya kadar uzatılmıştı. Yer hizmeti sunan çalışanların sendikası ver.di ile işveren arasında sürdürülen toplu sözleşme görüşmeleri ücret artışı konusunda tıkanınca sendika çalışanlarının onayıyla greve gitme kararı almıştı. Üç günlük grev boyunca yaklaşık bin 800 uçuş iptal edildi. Binlerce yolcu mağdur oldu.

Berlin'de grev hafta boyu sürebilir

Yorumlar

L ~ 7 yıl önce
Alman bahari. TR guluyordunuz nolduuuu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sap. ~ 7 yıl önce
Sapla samani bile ayirmaktan acizsin.
L ~ 7 yıl önce
Ja bak isine ya

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000