27 Mayıs 2010, Perşembe 08:27:11

Berlin Air Show onu bekliyor

Almanya’nın Berlin kentinde 8-13 Haziran’da düzenlenecek Avrupa’nın en büyük havacılık fuarlarından Berlin ILA 2010 için hazırlıklarda sona gelindi.

Bu yılki fuarda her yıl olduğu gibi çok sayıda uçak yine birbirinden renkli gösteriler gerçekleştirecek.

Berlin Airshow’un gediklisi olan ve her yıl katılan Avusturyalı kadın pilot Peggy Krainz’in, fuarın en çok ilgi çeken gösterisine imza atması bekleniyor. Kadın pilot, Boeing Stearman uçağının kanatları üzerinde yürüyerek izleyicilerin yüreğini ağzına getiriyor. Hiçbir bağı olmadan uçağın kanatları üzerindeki çelik tellere tutunarak hareketler yapan Peggy, üç pilot arkadaşı ile birlikte kurduğu Armenbeans isimli akrobasi takımının da lideri.

Fuarın bu yılki ağır topları ise Airbus’ın jumbo jeti A380 ve Avrupa’nın nakliye uçağı A400M olacak. Eurofighther Typhoon, Saab Gripen, C-130J, C-17, C-5 ve Dornier 228NG de fuarda gösteri yapacak uçaklardan bazıları.

Fuara şu ana kadar 40 ülkeden 1150 şirketin katılacağı kesinleşti. Havacılık fuarı 50 bin metrekaresi kapalı, 250 bin metrekaresi açık bir alanda gerçekleştirilecek. Berlin ILA’ya 250 uçak katılacak. (Ucusrotasi)

Berlin Air Show onu bekliyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000