01 Haziran 2022, Çarşamba 10:37:59

BER Havalimanı'nda şimdi de ücret krizi!

Berlin’de yaklaşık 10 yıl gecikmeyle açılan BER Havalimanı, salgın nedeniyle uzun süre hizmet veremedi.
  • Sabiha İstanbul'un Anadolu yakasında inşa edilmiş (nüfus), tek pistli en yoğun meydan, 2.pist yıllardır bitirilemiyor, slots kısıtlanarak adeta let vuruluyor. Balıkesir ve Zafer'de ne gibi bir faktörü değişeceğini öngörüp savunuyorsunuz. Partizanlığı bırakalım. Zarara sebep olan sıralı fizibilitede imza sahiplerinden cumhurbaşkanına hesap vermeli ve bu bedeller kendilerinden tahsil edilmeli. %99 hata payı ile bir iş yapılıyorsa bunun için hiçbir izah olamaz.
  • Koskoca Berlin kala kala sadece bu Brandenburg'a (Eski Schönefeld) kaldı.2008 de kapatılan Tempelhof'dan sonra 2. meydan Tegel de 31 ekim 2020 de kapatılınca bütün uçuşlar BER'DEN icra edilmeye başlanmıştı.
  • İga da böyle şeyler olmaz. Almanya bizden çok şey ögrenecek. Bakınız, Zafer ve balıkesir merkez havalimanında sefer bile düzenlenmiyor ama benım güçlü devletim üzerine düşeni yaparak müteahhitlere ödemesini yapar. Uçak inmese de yatırımdır. Hıc olmadı ileride ağaç ekerek millet bahcesi yaparız…

Berlin’de yaklaşık 10 yıl gecikmeyle açılan BER Havalimanı, salgın nedeniyle uzun süre hizmet veremedi. Bu süre içinde AB fonu ve devletten yardım alan BER Havalimanı işletmesi, şimdi de ucuz uçuşlar sunan havayolu şirketleriyle artan havalimanı ücretleri nedeniyle sorun yaşıyor.

Geçtiğimiz günlerde havalimanı ücreti konusunda indirim talep eden Easyjet, sonuç alamayınca Berlin’deki uçuş sayısını azaltma kararı aldı. Easyjet, sonbahardan itibaren BER Havalimanı’ndaki 18 uçağını 11’e indireceğini duyurdu. Yaklaşık 275 personelin ya işini kaybedeceği ya da başka yerlerde görevlendirileceği belirtildi.

Easyjet, uçuşlarını başka havalimanlarına kaydıracak. Easyjet’den sonra rakibi Ryanair de benzer bir şekilde indirim talep etti. Ryanair, rekabette geri kalmamak ve Berlin’deki havacılık sektörünün küçük bir kent seviyesine düşmemesi için havalimanı ücretinin düşürülmesi gerektiğini açıkladı. Berlin’deki hükümetin ve havalimanı işletmesinin bu konuda harekete geçmesini isteyen Ryanair, sonbaharı beklemeden 13 olan uçak sayısını 9’a düşürdü. Gerekçe olarak da havalimanı ücretinin yüzde 50 oranında artırılmasını gösterdi. Şirketten yapılan açıklamada, BER Havalimanı’ndaki ücretin Ryanair’in diğer şehirlerdeki havalimanı ücretinden yaklaşık iki kat fazla olduğu belirtildi.

Ancak Berlin Havalimanı işletmesi sözcüsü, Berlin’deki fiyatlandırmanın Almanya geneliyle kıyaslandığında orta seviyede olduğunu belirtti. Sektör uzmanlarına göre ise Berlin, Münih ve Frankfurt havalimanlarından sonra fiyatlandırmada üçüncü sırada yer alıyor. Ryanair, 2021 yılında Frankfurt Havalimanı’ndaki tüm seferlerinden vazgeçerek uçuşlarını durdurmuştu. Benzer şekilde Ryanair’in Berlin’den de uçmayabileceği belirtiliyor. Her iki havayolu şirketinin talebine hayır diyen BER Havalimanı, şirketlere özel indirimin söz konusu olmayacağını duyurdu. AB’den de 1.7 milyar euroluk destek alan BER Havalimanı’nın, sözleşme gereği böyle bir indirim yapamayacağı belirtiliyor.

BER Havalimanı'nda şimdi de ücret krizi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Doğruca Davut ~ 2 yıl önce
Sabiha İstanbul'un Anadolu yakasında inşa edilmiş (nüfus), tek pistli en yoğun meydan, 2.pist yıllardır bitirilemiyor, slots kısıtlanarak adeta let vuruluyor. Balıkesir ve Zafer'de ne gibi bir faktörü değişeceğini öngörüp savunuyorsunuz. Partizanlığı bırakalım. Zarara sebep olan sıralı fizibilitede imza sahiplerinden cumhurbaşkanına hesap vermeli ve bu bedeller kendilerinden tahsil edilmeli. %99 hata payı ile bir iş yapılıyorsa bunun için hiçbir izah olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Willy Brandt ~ 2 yıl önce
Koskoca Berlin kala kala sadece bu Brandenburg'a (Eski Schönefeld) kaldı.2008 de kapatılan Tempelhof'dan sonra 2. meydan Tegel de 31 ekim 2020 de kapatılınca bütün uçuşlar BER'DEN icra edilmeye başlanmıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şahlanış dönemi ~ 2 yıl önce
İga da böyle şeyler olmaz. Almanya bizden çok şey ögrenecek. Bakınız, Zafer ve balıkesir merkez havalimanında sefer bile düzenlenmiyor ama benım güçlü devletim üzerine düşeni yaparak müteahhitlere ödemesini yapar. Uçak inmese de yatırımdır. Hıc olmadı ileride ağaç ekerek millet bahcesi yaparız…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korsanpilot ~ 2 yıl önce
Kapatacagim dese hükümet ilk önce bir tarafini yirtacaka olanda senin gibilerdir yani hiç bir zaman memnun olmayan, ama olsun it ürür kervan yürür
Sklaven ~ 2 yıl önce
Bu Alman bürokratlar ne kadar cahiller. Yap-işlet-devretle halbu ki Hans’ın Helga’nın üzerine yıkabilirlerdi havalimanlarını. Böylelikle bu tür sorunları da olmazdı. Hiç mi bizim saygıdeğer hükümetimizden feyz almadınız yahu,yıktılar milletin üzerine arkalarına yaslandılar. Uçmayan,hatta hayatında ucağa bile binmeyecek Ahmet amca dahi ülkenin başka ucundan bu ödemelere katkı yapıyor.Keza yollar köprüler ve daha bizim bilmediğimiz birsürü şey de öyle. Yazık bu Almanlara. Yakıstıramadım.
Anlayana ~ 2 yıl önce
Sabiha Gökçen Havalimanı için de uçak inmeyen yere havalımanı yapıldı deniyordu, şimdi hala aynı fikirdemisiniz?
Anlamayan sensin ~ 2 yıl önce
Mesele havalimanı yapılması değil benim vergilerimle-senin vergi verdiğini düşünmüyorum- o havaalanının ücretinin o yandaş müteahhite ödenip sonra bilmem kaç yıl gelir gelse de gelmesede biz sana haraç veririz denmesi. Tabii işine gelmeyince idrak yolları tıkanmazı normaldir.
Emekçi ~ 2 yıl önce
Balıkesir merkez havalimanı YİD'mi? Bilmediğim için soruyorum.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000