08 Nisan 2009, Çarşamba 08:07:15

"Bende Yazıcıoğlu gibi ölecektim!"

Pilotluk sertifikası olan Mustafa Sandal kazalardan korktuğu için uçağını sattı.
  • Mustafam sen ne yapacaksın ki pilotlugu git sen şarkılarını söyle...bir o kuş kalmıştı......degilmi mustafa....neyse allah seni sevenlerine bagılşlamış...akıllı ol bir daha ayagını yerden kesme olurmu?
  • O cockpitte yapılacak en son şey korkmak.Boşuna telaş etmiş. Yada hala pilot olamamış.
  • uçak düşmedi ama sandalcığım raytingin düştü
  • Önündeki iki koca ekrandan da mı bulamadın? Divert edip inerdin Yeşilköy'e. Bu kadar korkacak, tırsacak ne var 2000'li feetlerde Musti? Reklam kokan hareketler bunlar Musti. Yapma böyle... Sendeki uçağa ve 550 saat tecrübeye yakışmamış bu sözler. Uçağı zaten satacaktın bahane arıyordun herhalde... Ya da 550 saat tecrübe yalan...
  • Reklamlardaki hem obua çalıp hem de koşan kardeşimiz Mustafa Sandal'mış meğerse. Pes diyorum. İfadelerine bakılarak elindeki sertifikayı sorgulamak lazım. Uçuşta her şey olabilir ama VFR'da buluta giren bir "kahraman". Allah korumuş.
  • Korkaklar, Muhsin Bey gibi ölemez! Muhsin Bey gibi ölmek için cesaret, onur, diklenmeden dik durabilmek gibi erdemler lazımdır, tabi bir de "berber fil" gibi bir düşman...
  • musti koçum bi kurcalamadığın leylek kalmıştı onuda kurcala sonra haber verirsin.
  • Bir muzisyen in bile bu üzücü kazadan reklam amacı ile faydalanmaya çalışmasına diyecek tek kelime yok. Yorum yapabilecek tek kişi bu kalmıştı zaten.
  • havacılık kazaları ile uçuş ile ilgili soru sorulup yanıt alınacak bir tek mustafa kalmıştı,,isterseniz eminönündeki simitçilerede soralım kazayı ,bir yorum alalım,canım Türkiyem
  • Mustafa sandal bile ''pilotaj hatası var'' dediğine göre öyle olmalı, :) ne de olsa duayen arkadaş. ama sormak isterim, helikopterler için asgari meteorolojik uçuş şartlarının, kendisinin uçurduğu pır pır ınkinden çok çok çok düşük olduğunu biliyormu .ve ayrıca ülkemizde yol boyu meteorolojik durmununun temin edileceği istasyonlardan, helikopterler için daha detaylı bilgi alınamadığını,(özellikle dağlık bölgeler için)

Şarkıcı “Bulutların arasında kayboldum. Uçağı yere zar zor indirdim. Ölümden döndüm” dedi...

Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki beş kişiyi geçtiğimiz günlerde bir helikopter kazası sonucu kaybettik. Sizin de pilotluk sertifikanız var, durum değerlendirmesi yapabilir misiniz? Bence helikopterdeki o 6 insan, pilotun o hava şartlarında öyle bir arazide kalkmaya karar vermesiyle zaten ölmüşlerdi.

Pilot nerede hata yaptı?

O ve yanındakiler için aldığı karar bir intihar mıydı yani? Pilot sadece kafayı kaldırıp havaya bakmalıydı. Gideceği güzergahtaki hava raporunu isteseydi, "Bu şartlarla kalkamam" demesi gerekirdi. İsviçre'de, Almanya'da bir helikopter pilotu o marşa basmazdı, mümkün değil. Tabii o hava şartlarında, o arazide pilot "Kalkıyorum" dediğinde, yüzde 99.9 onlar vefat etmişlerdi. Sonrası, dağa çarpmaları falan hepsi birer ayrıntı.

550 SAAT UÇUŞUM VAR

Eşiniz uçmanızı nasıl karşılıyor yoksa izin vermiyor mu?

Yaman doğmadan önce, "40 yılda bir uçmak isteyebilirsin, hocanla birlikte uçarsın, bir tur atarsın. Ancak, senin yalnız başına uçağa atlayıp Dalaman'a, Çanakkale'ye gitmeni istemiyorum" dedi. Ben de "Okey" dedim.

Kaç saatlik uçuşunuz var?

550 saat...

Havadayken ciddi bir tehlike atlattınız mı?

Kayboldum bir kere... İki sene önce ölümden döndüm. Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşadığına benzer bir şey geldi başıma.

BİR ANDA TİPİ BASTIRDI

Nasıl oldu?

İlk dayağımı orada yedim ve orada anladım bu işin hiç de şaka olmadığını. Selanik'e gitmek istiyordum. Bütün hava raporlarına da baktım, kapalı ve yağmurlu gözüküyor. 'Ama dur bakalım, belki açar' diyerek uçağı kaldırdım. Her şey çok çabuk oldu; yükseldim. Bulut tabanı iyice çökmüş, "Aaaa amma bulutluymuş hava" dedim şak, bir baktım bulutun içindeyim; girdim içine. Her yerim gri, görüşüm sıfır. "Bir dakika, ne oluyor" derken, vertigo olur çakılırsın.

Tipi ve sisin içinde, dağların arasında yönünü kaybeden bir helikopter ya da uçak gibi mi?

Aynen öyle. Bir baktım, düz gitmiyorum; sola doğru yatmışım ve aşağıya doğru gidiyorum. O anda korkuyla levyeyi bir çektim ve yukarı tırmandım, bulutların üzerine çıktım, 2000'li fitlerdeyim. Aşağı inemiyorum, altım bulut. Buluta nereden gireceğimi bilemiyorum. Girsem, dağ olur, tepe olur, kule olur...

Hazerfan'a geri dönmeye karar verdim. Artık bütün resmi konuşmayı bıraktım, kulede Ramazan abim var, "Ramazan abi ne yapacağım ben" dedim. Konuşamıyorum da sesim de titriyor... Bulutun içinde yine kayboldum. Neyse zar zor meydanı gördüm ve indim.

Sattığınız uçak mıydı bu?

Evet, o uçaktı. Bu yaşadığım olayı Emina Hanım'a aylar sonra anlattım.

(Star)

"Bende Yazıcıoğlu gibi ölecektim!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 15 yıl önce
Mustafam sen ne yapacaksın ki pilotlugu git sen şarkılarını söyle...bir o kuş kalmıştı......degilmi mustafa....neyse allah seni sevenlerine bagılşlamış...akıllı ol bir daha ayagını yerden kesme olurmu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
O cockpitte yapılacak en son şey korkmak.Boşuna telaş etmiş. Yada hala pilot olamamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
uçak düşmedi ama sandalcığım raytingin düştü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Önündeki iki koca ekrandan da mı bulamadın? Divert edip inerdin Yeşilköy'e. Bu kadar korkacak, tırsacak ne var 2000'li feetlerde Musti? Reklam kokan hareketler bunlar Musti. Yapma böyle... Sendeki uçağa ve 550 saat tecrübeye yakışmamış bu sözler. Uçağı zaten satacaktın bahane arıyordun herhalde... Ya da 550 saat tecrübe yalan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Reklamlardaki hem obua çalıp hem de koşan kardeşimiz Mustafa Sandal'mış meğerse. Pes diyorum. İfadelerine bakılarak elindeki sertifikayı sorgulamak lazım. Uçuşta her şey olabilir ama VFR'da buluta giren bir "kahraman". Allah korumuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Korkaklar, Muhsin Bey gibi ölemez! Muhsin Bey gibi ölmek için cesaret, onur, diklenmeden dik durabilmek gibi erdemler lazımdır, tabi bir de "berber fil" gibi bir düşman...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
musti koçum bi kurcalamadığın leylek kalmıştı onuda kurcala sonra haber verirsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir muzisyen in bile bu üzücü kazadan reklam amacı ile faydalanmaya çalışmasına diyecek tek kelime yok. Yorum yapabilecek tek kişi bu kalmıştı zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
havacılık kazaları ile uçuş ile ilgili soru sorulup yanıt alınacak bir tek mustafa kalmıştı,,isterseniz eminönündeki simitçilerede soralım kazayı ,bir yorum alalım,canım Türkiyem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Mustafa sandal bile ''pilotaj hatası var'' dediğine göre öyle olmalı, :) ne de olsa duayen arkadaş. ama sormak isterim, helikopterler için asgari meteorolojik uçuş şartlarının, kendisinin uçurduğu pır pır ınkinden çok çok çok düşük olduğunu biliyormu .ve ayrıca ülkemizde yol boyu meteorolojik durmununun temin edileceği istasyonlardan, helikopterler için daha detaylı bilgi alınamadığını,(özellikle dağlık bölgeler için)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000