04 Mayıs 2011, Çarşamba 08:08:37

BELFAST HAVAALANI'NDA İLGİNÇ UYGULAMA

Belfast Havaalanı'ndaysanız, sigaranızı içebilirsiniz, fakat bir bedeli var. Özel sigara içme bölmelerinde bu keyfin fiyatı, 1 sterlin.
  • Aklıma süper bi fikir geldi!.... --Cin Ali---
Sigara içmek isteyenler, makineye attıkları bir sterlinle kapıları açılan sigara bölmesine girme hakkına kavuşuyor.

Havaalanı yetkilileri, sigara içen yolcuların talebine yanıt vermek için böyle bir uygulama başlattıklarını ve sigara bölmesinin masraflarını karşılamak için de bu uygulamayı ücretli yaptıklarını söylüyorlar. Benzer paralı geçiş sistemi İngiltere'de tren istasyonlarının tuvaletlerinde de mevcut. Ancak tuvalet ücreti çok daha ucuz, sadece 20 ya da 30 penny civarında.

Kimi tiryakiler, havaalanı işletmecilerinin sigara bağımlılığından istifade ettiği kanısında. 1 sterlinlik geçiş ücretini fahiş bir fiyat olarak görüyorlar. BBC'ye konuşan bir yolcu, ''Parayı attıktan sonra küçük bir odaya giriyorsunuz, içerideki diğer sigara içicilerle konuştum, 1 sterlin ödemek zorunda kalmaktan kimse memnun değil.'' dedi.

Bir başka yolcu, uçağa binmeden önce bir sigara yakmayı canı çok çekse de, bu hizmetin paralı olduğunu görünce kendini tuttuğunu anlattı. Fakat nikotin arzusu ağır basıp, 1 sterline kolayca veda eden tiryakiler de var.

Belfast Havaalanı yetkilileri, sigara içen yolcuların nispeten az sayıda olduğunu ve bu özel hizmetin devamlılığını sağlamak için ücrete tabi tutulması gerektiğini söylüyor.
BELFAST HAVAALANI'NDA İLGİNÇ UYGULAMA

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Aklıma süper bi fikir geldi!.... --Cin Ali---

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000