12 Temmuz 2018, Perşembe 08:06:33

Belediyeden uçakla ilaçlama uyarısı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, uçakla zirai ilaçlama öncesi üreticileri uyardı.
  • İlaçlama yapacak uçak kaldimi ki Türkiye'de...?
  • Türkiyede ilaçlama uçakları uçan ucak sayısı suan 7 tane . Ama shgm de kayıtlı ilaçlama ucak sayısı 60 tane .7 tanesi hariç diğer 53 tanesi kıyıda köşede bakımsız borç icinde otlarin içinde duruyor.Nedeni Türkiye de ilaçlama uçaklarının ucmasinin yasaklanmasi! Bu 7 ucak nasıl uçuyor peki? Neden diğerleri ucmuyor? Kimisinin lisansı iptal Kimisinin uçağı uçuşa elverişli değil Kimisinin uçağı da bakımsız. Bakım yaptıracak uçuşa hazır hale getirecek parasi yok yada yurt dışından getirecek parça almak için para yok yadaaaa bu iş yasaklandı emek verdi 20 yıl ilaçlamada uçmuş biri yasak gelince işten soğudu ! O diğer uçan 7 ilaçlama uçakları da durumu iyi olan beyefendiler.
  • Zamanın bakanını yanlışıyla yasaklandı.şimdi çiftçiler yanlşın farkındalar.birde pilot orman bakanımız geldi.işi biliyor.uçakla ilaçlama uçuşunun yasallaşması şart.trakyada çeltik Ege’de zeytin ilaçlaması yapılıyorsa yasak niye.birilerinin bunu görmesi lazım.uçakla ilaçlama yasağı kesinlikle kalkmalı.il md lüğü ile denetlenmeli.
  • Bu uçakla uçması emin olun line dan 10 kat daha zevkli olur görünce içim gitti.

Balıkesir Edremit Körfezi ve Güney Marmara bölgesinde yer alan zeytinliklerde bu yıl erken görülmeye başlanan zeytin sinekleri zarar vermeye başladı. Ziraat odalarının uyarıları ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden zeytin üreticisine seslendi.

Yapılan uyarıda “Ülkemizde üretilen zeytin ve zeytinyağının önemli bir kısmının yetiştirildiği ilimizde, üreticilerimizin sağlıklı ve kaliteli ürünler elde edebilmeleri için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerekli çalışmalar yapılmaktadır.”dedi.
Zeytin sineği zararlısının titizlik ile izlendiğinin vurgulandığı uyarıda “Zeytin sineği zararlısına karşı mücadele amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Birliği ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personelinin gayretleri ile; zeytin sineği dikkat ve titizlik ile izlenmektedir.”denildi.

Eşik değerlerin geçilmesinin ardında 15 gün içinde havadan ilaçlamanın başlayacağı duyurulan uyarıda “Fenomen tuzaklardaki zeytin sineği popilasyonunda bu yoğunluğun devam etmesi ve eşik değerlerin üzerinde seyretmesi halinde 15 gün içerisinde, Körfez Bölgesi ve Güney Marmara Bölgesi zeytinliklerinde havadan ilaçlama mücadelesi çalışmalarına başlanacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Havadan ilaçlamadan önce üreticilerin karadan ilaçlama çalışmalarına başlaması gerektiğinin altının çizildiği yazılı uyarıda “Ancak, uçakla ilaçlamada daha iyi sonuçlar alınması bakımından üreticilerimizin öncelikle yerden ilaçlama çalışmalarına başlayarak zeytin sineğine müdahale etmeleri önem arz etmektedir” denildi. 

Belediyeden uçakla ilaçlama uyarısı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Uçakla!! ~ 6 yıl önce
İlaçlama yapacak uçak kaldimi ki Türkiye'de...?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Agricultural aviation ~ 6 yıl önce
Türkiyede ilaçlama uçakları uçan ucak sayısı suan 7 tane . Ama shgm de kayıtlı ilaçlama ucak sayısı 60 tane .7 tanesi hariç diğer 53 tanesi kıyıda köşede bakımsız borç icinde otlarin içinde duruyor.Nedeni Türkiye de ilaçlama uçaklarının ucmasinin yasaklanmasi! Bu 7 ucak nasıl uçuyor peki? Neden diğerleri ucmuyor? Kimisinin lisansı iptal Kimisinin uçağı uçuşa elverişli değil Kimisinin uçağı da bakımsız. Bakım yaptıracak uçuşa hazır hale getirecek parasi yok yada yurt dışından getirecek parça almak için para yok yadaaaa bu iş yasaklandı emek verdi 20 yıl ilaçlamada uçmuş biri yasak gelince işten soğudu ! O diğer uçan 7 ilaçlama uçakları da durumu iyi olan beyefendiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçakla ilaçlama ~ 6 yıl önce
Zamanın bakanını yanlışıyla yasaklandı.şimdi çiftçiler yanlşın farkındalar.birde pilot orman bakanımız geldi.işi biliyor.uçakla ilaçlama uçuşunun yasallaşması şart.trakyada çeltik Ege’de zeytin ilaçlaması yapılıyorsa yasak niye.birilerinin bunu görmesi lazım.uçakla ilaçlama yasağı kesinlikle kalkmalı.il md lüğü ile denetlenmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçak ~ 6 yıl önce
Bu uçakla uçması emin olun line dan 10 kat daha zevkli olur görünce içim gitti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mesut ~ 6 yıl önce
sabah gene ilaç uçagına flama sallayacam. eşkere atıyorlar ipsala ovasında.bereket bu uçaklara.yoksa çeltikçi duman.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000