15 Aralık 2014, Pazartesi 13:56:33

BELÇİKA'DA ULAŞIMA GREV ENGELİ

Belçika'da yeni hükümetin emeklilik reformunu ihtarname eden kamu çalışanlarının bir günlük grevi erişimi felç etti. İşçi sendikalarının da dayanak verdiği grev nedeniyle uçak, otobüs ve tren seferleri durdu.

Belçika'nın Valon bölgesindeki tren yollarında iş bırakma eylemi vardı. Demiryolu işçilerinin grevi, hayatı durdurma aşamasına getirdi. Bir günlük grev nedeniyle Eurostar'ın Brüksel çıkışlı bütün seferleri iptal edildi. Brüksel, Paris ve Londra arasında sefer yapan hızlı tren hatlarında da aksaklık meydana geldi. Brüksel Havalimanı'nda da tüm uçak seferleri iptal edildi.

Taşımacılık ve posta hizmetleri durdu, hastaneler minimum hizmet verdi

Ülkede emeklilik yaşını 67'ye yükseltmeyi ve mertebeli olarak yaş sınırını artırmayı amaçlayan "emeklilik reformu" isimi altındaki düzenlemelere karşı yapılan 24 saatlik grev nedeniyle ülke çapında kamu taşımacılığı ile posta hizmetleri tamamiyle durdu, hastane, yurtlar, okul, belediye hizmetleri, cezaevleri ve kreşlerde ise minimum seviyede hizmet verildi.

Grevin saat 22.00'da sona ereceği belirtildi.

THY DE SEFERLERİNİ İPTAL ETMİŞTİ

Türk Hava Yolları, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı duyuruda bugün, Belçika'daki genel grev nedeniyle, yapılacak olan seferlerini iptal ettiğini duyurmuştu.

THY'den yapılan açıklamada yolcuların, havalimanına gelmeden önce çağrı merkezleri ve internet sitesi üzerinden uçuşlarının kontrol edilmesini istedi.

BELÇİKA'DA ULAŞIMA GREV ENGELİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000