13 Mart 2013, Çarşamba 17:21:45

BELÇİKA DA KARA TESLİM...

Avrupa’da birkaç gündür devam eden kar yağışları sonrası, Orta ve Kuzey Avrupa’da ulaşım konusunda aksaklıklar yaşandı. Birçok Avrupa ülkesinde uçuşlar iptal edildi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de de, dün yaşanan yoğun kar yağışı sonrası hava ulaşımında aksaklıklar devam ediyor. Bölgede hayat normale dönmesine rağmen, özellikle hava ulaşımında az sayıda da olsa erteleme ve iptaller yaşanabiliyor.

Brüksel havalimanından Zürih'e gitmeye çalışan fakat uçağı 3 saat ertelenen yolcu Horhe Teral, gecikmeler nedeniyle sıkıntı yaşadığını ve başka kıtalarda çok daha fazla kar yağdığı halde, bir tek Avrupa'da bu kadar kısa zamanda sıkıntı yaşanmasından ötürü rahatsız olduğunu ifade etti. Uçağı 5 saat ertelenen Alman Lars Frieburg ise, kendisine havaalanı tarafından telefonda herhangi bir erteleme olmadığı söylendiği için geldiğini, ancak geldiğinde 5 saatlik ertelemeyle karşılaştığını, bunun için de çok kızgın olduğunu belirtti. Meksika'dan yolcu bekleyen ve kendisi de 5 saate yakın rötar sıkıntısı yaşayan Belçikalı Aurelie Zeigers de, “Yolcu olmadığım için bugün şanslıyım ama, bana kalırsa Kanada ve Rusya gibi her gün kar yağan ülkeleri ve orada hayatın normal şekilde devam ettiğini düşününce, Belçika ve Avrupalılar olarak biraz aptalca hareket ettiğimizi düşünüyorum. Biz birazcık karda evlerimizde mahsur kalıyoruz. Dolayısıyla kısa süreliğine de olsa yoğun kar olduğu zaman hep özel bir durum yaşıyoruz” dedi.

Belçika’da dün aniden başlayan yoğun kar yağışı sonrası, özellikle Brüksel’de ulaşım konusunda aksaklıklar yaşanmıştı. 

BELÇİKA DA KARA TESLİM...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000