21 Şubat 2013, Perşembe 09:21:11

BELÇİKA BU OLAYIN ŞOKUNU YAŞIYOR

50 milyon dolarlık elmasların çalındığı Belçika'daki Zaventem Havaalanı'ndaki güvenlik zafiyeti eleştiriliyor: Büyük kısmında dikenli ve elektrik teli yok, güvenlik kameraları ise yetersiz...
  • belçika da brüksel de nasıl dhkp pkk lı terör örgütü üeyeleri rahatça serbestçe gezebiliyorsa soyguncularda ellerini kollarını sallayarak havaalanına girip 50 milyon dolarlık soygunu da yaparlar köy de avrupa böyledir,, muhtemelen bu havaalanınıda keşif yapmışlardır ondan sonra da turnayı gözünden vurdular süper beter olsunlar bu avrupa az bile..
  • Yemin ediyorum 5 sene önce ben yanlışlıkla aprona arabamlan girdim kendi kendime geri cıktım
  • Bir musibet bin nasihatten yeğ' dir. bu kadar basit. Etrafta ibretlik olarak eli kesik birkaç kişi dolaşacak ki hırsızlık yapmak için bin değil milyon kere düşünsün vicdansızlar. Kapkaççılıktan sokağa çıkamayan, huzursuz yürüyen bayanlar ve malı yağmalanan hiç kimse de kalmaz.

Belçika, geçen pazartesi akşamı başkent Brüksel'deki havaalanında gerçekleştirilen dev soygunun şokunu yaşıyor. 50 milyon dolar değerinde elmasları kurşun atmadan 5 dakika içinde çalan 8 kişiye ait en ufak bir ize dahi rastlanmadı. Bir ayakkabı kutusundan bile küçük olan koli içinde kaçırılan elmasların kimlere ait olduğu hakkında da henüz bilgi paylaşılmadı. Polis kılığında soygun yapanların elmas transferi hakkında detaylı bilgilere sahip olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Basın ise soygunun yaşandığı Zaventem Havaalanı'nın güvenliğini sorguluyor.

GECELERİ GÜVENLİK EKİPLERİ AZALTILIYOR

DH News, "12 yaşında bir çocuğun tek başına elini kolunu sallaya sallaya uçuş yaptığı tek havalimanı" tanımını yaptı. Bu olayın soygundan 15 gün önce gerçekleştiğini de hatırlatan DH News ayrıca havaalanının "sözde güvenliği" hakkında detaylar verdi. İsimlerini vermeden konuşan havaalanı yetkililerine dayandırılan haberde, Zaventem'in çevresinin büyük kısmında dikenli ve elektrikli telin bulunmadığı belirtildi. Birçok pist alanı çevresinde de yüksek ve sağlam çitlerin olmadığı belirtilirken hırsızların da arabaları ile aprona rahatlıkla girip aynı şekilde hızla kaçtıkları hatırlatıldı. Yetkililer ayrıca, havaalanı binalarından piste geçişlerde de güvenlik önlemi olmadığı için sahte kimlikli kişilerin araçlarla veya yaya olarak uçaklara rahatlıkla ulaşacaklarını kaydetti. Geceleri güvenlik ekiplerinin bir hayli azaltıldığı havaalanında birçok kilit bölgede de kamera sisteminin olmadığına dikkat çekildi. Havaalanına girişte özel izinleri bulunan araçlardaki elektronik çiplerin de çok rahat bir şekilde sahtelerinin yapılabileceği öne sürüldü.


GÜVENLİK ŞİRKETİ YANDI

Belçika'da asrın soygunu olarak değerlendirilen olayın ardından fatura özel güvenlik şirketine kesildi. Brink's adlı özel güvenlik şirketi, müşterilerin zararını tazmin edecek.

SON 10 YILIN EN BÜYÜK SOYGUNLARI

50 milyon dolarlık elmas soygunu büyük yankı uyandırırken, AFP haber ajansı da son 10 yıl içindeki büyük soygunların listesini yayımladı.

5 Mart 2004: Pembe Panterler olarak ünlenen Sırp çete, Fransa'da 22 milyon euroluk büyük bir soygun gerçekleştirdi.
20 Aralık 2004: 30 yıl eylemlere imza atan IRA örgütü, İrlanda'da 38 buçuk milyon euroluk soygun yaptı.

8 Ağustos 2005: Brezilya'nın Fortaleza kentinde hırsızlar, kazdıkları tünelle 62 milyon euroluk soygun yaptı.

21 Şubat 2006: İngiltere'nin Kent bölgesindeki Tonbridge nakit merkezinden 78 milyon euroluk nakit para çalındı.
5 Mart 2007: Belçika'nın Antwerp kentinde bankadan 21 milyon euro çalındı.

4 Aralık 2008: Fransa'nın başkenti Paris'teki Harry Winston mağazasından 85 milyon euro değerinde mücevher çalındı.
6 Ağustos 2009: İngiltere'nin başkenti Londra'da 48 milyon euro değerinde mücevher çalındı.

PARİS'TE DE 4 MİLYON DOLARLIK SOYGUN

Belçika Havaalanı'ndaki elmas soygununun üzerinden 24 saat geçmeden Fransa'nın başkenti Paris'te 4 milyon dolarlık elmas gasp edildi. Paris'teki en eski ve en ünlü mağazalarından Printemps'e gelen 2 kişi, De Beers standındaki elmasları zorla alarak kaçtı. Üzerlerinde kurşun geçirmez yelek olan silahlı soyguncular ateş açmadı. Soygunun çok hızlı ve çok sessiz gerçekleşmesi sonucu, mağazadaki müşterilerin ve çalışanların bile hiçbir şeyden haberi olmadı. Ünlü elmas mücevher üreticisi De Beers, soygunu doğrularken olayla ilgili detay vermekten kaçındı. Fransız polisi ise çok iyi korunan mağazanın içeriden birileri tarafından soyulma ihtimali üzerinde duruyor. (Sabah)

BELÇİKA BU OLAYIN ŞOKUNU YAŞIYOR

Yorumlar

camaroth ~ 11 yıl önce
belçika da brüksel de nasıl dhkp pkk lı terör örgütü üeyeleri rahatça serbestçe gezebiliyorsa soyguncularda ellerini kollarını sallayarak havaalanına girip 50 milyon dolarlık soygunu da yaparlar köy de avrupa böyledir,, muhtemelen bu havaalanınıda keşif yapmışlardır ondan sonra da turnayı gözünden vurdular süper beter olsunlar bu avrupa az bile..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Belcıkalı ~ 11 yıl önce
Yemin ediyorum 5 sene önce ben yanlışlıkla aprona arabamlan girdim kendi kendime geri cıktım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cozum basit ~ 11 yıl önce
Bir musibet bin nasihatten yeğ' dir. bu kadar basit. Etrafta ibretlik olarak eli kesik birkaç kişi dolaşacak ki hırsızlık yapmak için bin değil milyon kere düşünsün vicdansızlar. Kapkaççılıktan sokağa çıkamayan, huzursuz yürüyen bayanlar ve malı yağmalanan hiç kimse de kalmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000