12 Ağustos 2018, Pazar 16:41:04

Beklenen fırlatma gerçekleşti... Güneş'e yolculuk başladı!

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) Paker Güneş Keşif Uydusu uzaya fırlatıldı.
  • Birçok kişi devlete,devlet başkanına saldırmış hiçbiri de çıkıp dememiş ki bu sallayanların destekledikleri heykel açmaktan,laiklik elden gidiyor diyerek üniversitedeki nitelikli iş gücü sağlayacak insanları kıyafeti için kovmaktan,tuvalet açılışı yapmaktan veya başkalarının yaptıklarını bizim projemizdi demekten ya da yapılacak en ufak bişeye karşı çıkmaktan başka ne yapmışlar biriniz söylesin?Bugün uzay araştırması yapıcaz dese devlet bizim neyimize dersiniz ?Siz böyle küçük insanlarsınız işte devletin yaptıklarıyla dalga geçip hiçbir işe yaramayan insanlarsınız..
  • Evrenle ilgili vizyonumuzu geliştirebilmek için çok büyük bir çalışma daha. Tebrik ediyorum sizi herşeyi sorgulayan “dinsiz” kardeşlerim.
  • O da birşey mi ? Bizim gençler Tubitak yarışmasında led ışıklı ekmek kutusu yaptı. Eyyy nasa haberin var mı ?
  • Abdülhamitte denenmemişmi bunu yahu? Yokmu bir yiğit açıklama yapacak? Osmanlıda yokmuydu bu proje? Geçmişte geleceği aramayı severiz biz. Hadi dökülün gençler. Hazır herşeyimiz uçuşa geçmişken yardırın gelsin..
  • bizim yerli teyyaremiz var.. bizim yerli tankımız var.. bizim yerli helikopterimiz var.. bizim yerli denizaltımız var..bizim yerli uçak gemimiz var..bizim yerli uzay mekiğimiz var..dur hele fazla salladım hellam
  • Bizim de yaradanimiz var:)
  • sen 1.5 milyar dolarlık uzay aracı yap biz de iha ve siha yapıyoruz heyytttt...
  • ""Güneşin Çapı 1.4 milyon km dir. Yapısının tamamına yakını Helyum ve Hidrojen gazları oluşmaktadır. Hacmi dünyadan 1.3 milyon kat daha fazladır ve ağırlığı dünyanın 332.000 katıdır. Dünyadan uzaklığı 149.500.000 km’dir. Güneş kendi etrafında 70.000 km hızla hareket eder ve bir turunu 25 günde tamamlıyor. Yüzey sıcaklığı yaklasik 6000 °C , merkez sıcaklığı ise en az 15 milyon derecedir."" Bu bilgiler esliginde Bu aletin günese 6,16 milyon kilometre yaklasmasi mümkün degil..12 santimetre kalınlığındaki karbon kompozitin yukaridaki sicaklikta bu aleti sadece 30 derecede tutmasi asla mümkün degil. bu komik ötesi bir aciklama ve kandirmacadir.Birileri birilerini cok fena kekliyor. Nasa nin yillardir oldugu gibi en büyük hedef saptirma operasyonudur. Bunu bilen bilecegi kadar biliyor.
  • Istedikleri kadar gitsinler bizim Allahimiz var..! :)
  • 1.5 milyar dolar tutmuş,diyanet bütçesi kadar biri güneşe araç yollar diğeri bütün yıl durup erkekler küpe takamaz,süs köpeği beslemek caiz değil,emlakçı komisyonu helal,star wars izleyenler jedi dinini seçtiği müslümanlıktan uzaklaşıyormuş tarzı fetvalar verir taş devri ve milenyum aynı yıllarda yaşanıyor çok acayip bir dünya

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) Paker Güneş Keşif Uydusu uzaya fırlatıldı.

NASA'dan yapılan açıklamada, uydunun yerel saatle gece 0:33'te (TSİ 10:33) Florida'daki Cape Canaveral Uzay Üssü'nden hareket ettiği bildirildi.

Boeing firmasının ürettiği Delta 4 roketiyle fırlatılan otomobil büyüklüğündeki uzay aracının dün sabah saatlerinde planlanan fırlatılışı, teknik aksaklık nedeniyle bugüne ertelenmişti.

Uzayda saatteki 690 bin kilometre hıza ulaşması beklenen uzay aracı, Güneş yüzeyine 6,16 milyon kilometre yaklaşarak solar atmosfer hakkında bilgi toplayacak.

Uzay aracı, keşif faaliyeti sırasında Güneş yörüngesinde bin 370 derecelik sıcaklığa maruz kalacak. Aracın üzerinde, Güneş'in radyoaktif etkisine dayanıklı, yaklaşık 12 santimetre kalınlığındaki karbon kompozit ısı kalkanı ısıyı yalıtarak aracı yaklaşık 30 derecede tutacak.

Parker Güneş Kaşifi'nin, korona adı verilen milyonlarca derece sıcaklıktaki plazmadan oluşan dış halesinde yürüteceği keşif faaliyetinde 7 yıl boyunca Güneş'in çevresini 24 kez dönmesi planlanıyor.

Keşif aracının, Güneş'i bugüne kadar insan yapımı herhangi bir objeden daha yakından inceleyeceği belirtiliyor.

Aracın görevleri arasında güneş rüzgarının hızlanmasının, yıldızdan devamlı dışarı madde akışının ve koronadaki çok yüksek sıcaklığın gizemini çözmeye çalışmak yer alıyor.

Kaşifin, Güneş'in aktif parçacıklarının hızlanmasının ardında yatan mekanizmanın anlaşılmasına yardım etmesi de bekleniyor. Güneş'in aktif parçacıkları, yıldızdan fırlayarak uzaklaştıklarında ışık hızının yarısından fazlasına erişiyor.

Bilim adamları, aracın ısıyı kesen kalkanının görevi mümkün kılacağını ifade ediyor.

Beklenen fırlatma gerçekleşti... Güneş'e yolculuk başladı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Gereksiz insanlar ~ 6 yıl önce
Birçok kişi devlete,devlet başkanına saldırmış hiçbiri de çıkıp dememiş ki bu sallayanların destekledikleri heykel açmaktan,laiklik elden gidiyor diyerek üniversitedeki nitelikli iş gücü sağlayacak insanları kıyafeti için kovmaktan,tuvalet açılışı yapmaktan veya başkalarının yaptıklarını bizim projemizdi demekten ya da yapılacak en ufak bişeye karşı çıkmaktan başka ne yapmışlar biriniz söylesin?Bugün uzay araştırması yapıcaz dese devlet bizim neyimize dersiniz ?Siz böyle küçük insanlarsınız işte devletin yaptıklarıyla dalga geçip hiçbir işe yaramayan insanlarsınız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Algı ~ 6 yıl önce
Evrenle ilgili vizyonumuzu geliştirebilmek için çok büyük bir çalışma daha. Tebrik ediyorum sizi herşeyi sorgulayan “dinsiz” kardeşlerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güneşmiş ~ 6 yıl önce
O da birşey mi ? Bizim gençler Tubitak yarışmasında led ışıklı ekmek kutusu yaptı. Eyyy nasa haberin var mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ay ~ 6 yıl önce
Ha ha ha ha aha..
Tr ~ 6 yıl önce
Abdülhamitte denenmemişmi bunu yahu? Yokmu bir yiğit açıklama yapacak? Osmanlıda yokmuydu bu proje? Geçmişte geleceği aramayı severiz biz. Hadi dökülün gençler. Hazır herşeyimiz uçuşa geçmişken yardırın gelsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
idris ~ 6 yıl önce
bizim yerli teyyaremiz var.. bizim yerli tankımız var.. bizim yerli helikopterimiz var.. bizim yerli denizaltımız var..bizim yerli uçak gemimiz var..bizim yerli uzay mekiğimiz var..dur hele fazla salladım hellam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onlarin gunesi varsa !!! ~ 6 yıl önce
Bizim de yaradanimiz var:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İroni ~ 6 yıl önce
Kime neye ironi yapıyorsun. Kaç paralık aklınla
nasaaa ~ 6 yıl önce
sen 1.5 milyar dolarlık uzay aracı yap biz de iha ve siha yapıyoruz heyytttt...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
idris ~ 6 yıl önce
""Güneşin Çapı 1.4 milyon km dir. Yapısının tamamına yakını Helyum ve Hidrojen gazları oluşmaktadır. Hacmi dünyadan 1.3 milyon kat daha fazladır ve ağırlığı dünyanın 332.000 katıdır. Dünyadan uzaklığı 149.500.000 km’dir. Güneş kendi etrafında 70.000 km hızla hareket eder ve bir turunu 25 günde tamamlıyor. Yüzey sıcaklığı yaklasik 6000 °C , merkez sıcaklığı ise en az 15 milyon derecedir."" Bu bilgiler esliginde Bu aletin günese 6,16 milyon kilometre yaklasmasi mümkün degil..12 santimetre kalınlığındaki karbon kompozitin yukaridaki sicaklikta bu aleti sadece 30 derecede tutmasi asla mümkün degil. bu komik ötesi bir aciklama ve kandirmacadir.Birileri birilerini cok fena kekliyor. Nasa nin yillardir oldugu gibi en büyük hedef saptirma operasyonudur. Bunu bilen bilecegi kadar biliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kendin ölçtün herhalde? ~ 6 yıl önce
Bu kadar bilgi fazla
Sana ~ 6 yıl önce
her sey fazla belli. verilen 4 tane rakam ve gercek rakamlar. Google amcana üsenmeyip sorsan 3 saniyede bu bilgilerin bin mislini görebilirsin tipitip. yine de metreyi alip ölctüm. rahatladin mi simdi.hazir bilgiyi bile degerlendiremiyorsun.
Epo ~ 6 yıl önce
Istedikleri kadar gitsinler bizim Allahimiz var..! :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ironi ~ 6 yıl önce
Yaptığın ironi kadar komiksin
Misafir ~ 6 yıl önce
Kardeş akıl sağlığın iyi mi? Ne demeye getiriyorsun. Saçma sapan yorumlarınız sıktı artık!
Dolar köleleri ~ 6 yıl önce
Beğenmeyenler zorunuza mı gitti?! Alın dolarlarınızı gidin bu ülkeden!!!!
w ~ 6 yıl önce
1.5 milyar dolar tutmuş,diyanet bütçesi kadar biri güneşe araç yollar diğeri bütün yıl durup erkekler küpe takamaz,süs köpeği beslemek caiz değil,emlakçı komisyonu helal,star wars izleyenler jedi dinini seçtiği müslümanlıktan uzaklaşıyormuş tarzı fetvalar verir taş devri ve milenyum aynı yıllarda yaşanıyor çok acayip bir dünya

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000