05 Şubat 2009, Perşembe 09:21:06

Beklenen adım atıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kriz ortamında sektöre sağlanacak destekler konusunda hazırladığı 6 maddelik paket Bakanlar Kurulu’na geliyor. Havayolları da destek paketinden payını alacak.
  • turizmi 12 aya yaymak ve turizmi geliştirmek adına her türlü projeyi yapan, yabancı turistlere derinden ayrıcalıklar sağlayan devletimiz acaba ülkemizde hala pasaport almak lüks sayılırken kendi vatandaşlarına da ne gibi ayrıcalıklar düşünüyor veya düşünür mü çok merak ediyorum doğrusu. umarım pasaport ve uzatma fiyatlarından haberleri vardır.. saygılarımla

Airport TV'nin haberine göre: Turizm Bakanlığı, krizden etkilenen turizm sektörünü ayakta tutabilmek için hazırladığı 6 maddelik eylem paketi hazırlıklarında son aşamaya geldi. Turizm ile Maliye Bakanlıkları arasında başlatılan ortak çalışmada mutabakat sağlanırsa, eylem paketi hemen hayata geçirilecek. Eylem paketi, kış aylarında açık kalarak hizmet veren konaklama tesislerinde çalışanlardan alınan istihdam vergilerinde indirim getirirken, havayolu şirketlerinden alınan hizmet bedelleri ve vize harcında da indirim yapılmasını öngörüyor.

6 maddelik eylem paketinde yer alan önlemler şöyle sıralanıyor:

*Havayolları ve seyahat acentelerine getirdikleri turist sayısı ve ciroları dikkate alınarak destekleme primi verilecek.

*Hava ulaşımı hizmet bedelleri, turistik bölgelerde rakip ülkelerdeki fiyatlara çekilecek. Düşük sezonda devlet payı kaldırılacak.

*Turizmin 12 aya yayılması amacıyla, ölü sezonda ayakbastı parası alınmayacak.

*Charter uçak seferlerinin kesintisiz devamı için boş koltuklara destek primi verilecek.

*Vize harçlarında yüzde 50 indirime gidilecek.

*Yurtdışındaki merkezlerden özellikle Antalya, Dalaman, Bodrum, İzmir gibi destinasyonlara, düzenli seferler yapılması teşvik edilecek.

Turizm bakanlığı ile maliye bakanlığı arasında başlatılan ortak çalışmada mutabakat sağlanırsa, konu önce Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nun, ardından da Bakanlar Kurulu'nun gündemine gelecek. Turizm sezonundan önce netleşmesi beklenen destek paketi, Bakanlar Kurulu'ndan da vize alırsa, gerekli mevzuat süratle düzenlenerek uygulamaya girecek.

Beklenen adım atıldı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
turizmi 12 aya yaymak ve turizmi geliştirmek adına her türlü projeyi yapan, yabancı turistlere derinden ayrıcalıklar sağlayan devletimiz acaba ülkemizde hala pasaport almak lüks sayılırken kendi vatandaşlarına da ne gibi ayrıcalıklar düşünüyor veya düşünür mü çok merak ediyorum doğrusu. umarım pasaport ve uzatma fiyatlarından haberleri vardır.. saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000