26 Mayıs 2009, Salı 14:25:16

Bedava uçak bileti herkesi sardı!

Yapı Kredi Bankası’nın “Yiyiyos, İçiyos Geziyos, Bedava” sloganı ile tanıtımını yaptığı Adios kartıyla toplanan miller karşılığında 1.5 ayda 7321 uçak bileti verildi...
  • ne kadar harcamaya veriyorlar o hediye biletleri
  • Ya seyahat acenteleri herşeyden bu kadar dışlanacaksa kapatalım artık bi sürü işçi çıkardık internet satışından bankalarda aldı başını gidiyor Türsab hiç bişey yapmıyor acentalar içinde örgütlenip sesimizi duyurmamız gerekiyor
  • ACENTALAR TAS YESIN. BANKALAR SEYAHAT ACENTALARININ ISLERINI YAPMAYA BASLADI. VE BUNA KIMSEDE SES CIKARTMIYO. BANKALAR BANKACILIK YAPSINLAR GITSINLER KREDI VERSINLER BILET TATIL DEGIL
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • O zaman ne diyoruz? "Yeme beni, uçan eşek!" :)
  • UÇUR BENİ PEGASUS ADI ALTINDA YAPILAN BEDAVA BİLET KAMPANYASINDA NİSAN AYINDA KAZANDIM BİLETİ.BANA MAİL İLE ULAŞACAKLARDI HALA O MAİL GELMEDİ PEGASUS KAMPANYASI BALON ÇIKTI.

Yapı Kredi Bankası’nın “Yiyiyos, İçiyos Geziyos, Bedava” sloganı ile tanıtımını yaptığı Adios kartıyla toplanan miller karşılığında 1.5 ayda 7321 uçak bileti, 14 gemi turu, 7'si yurtiçi, 8'i yurtdışı toplam 15 adet paket tur, 250'si yurtiçi, 54'ü yurtdışı toplam 304 adet konaklama verildi.

Uçak bileti satan seyahat acentelerinin, haksız rekabete neden olduğuna ilişkin şikayetlerine karşın, bankaların kredi kartları ile toplanan millerin bedava bilet olarak kullanımı yayılıyor.

Bankaların müşterilerine verdikleri kredi kartları ile yapılan alışverişlerden elde edilen millerin seyahatlerde bedava uçak bileti alımında kullanımı, son olarak Yapı ve Kredi Bankası’nın 1.5 ay önce çıkardığı “Adios” adlı kart ile gündeme geldi.

Adios kartı seyahat acentesi gibi

Yapı Kredi Bankası Perakende Bankacılık Yönetimi Pazarlama Grupları Başkanı Hakan Kaplan, Adios'un piyasaya çıktığından bu yana geçen 1.5 aylık süre içinde kartı kullanan kişi sayısının 80 bine ulaştığını; bu dönemde ile toplanan miller karşılığında kart sahiplerine 7321 uçak bileti, 14 gemi turu, 7'si yurtiçi 8'i yurtdışı olmak üzere toplam 15 adet paket tur, 250'si yurtiçi 54'ü yurtdışı olmak üzere toplam 304 adet konaklama verildiğini söyledi.

Pazarın yüzde 3’ü

Kaplan, Adios'tan sonra seyahat harcamalarının yüzde 50 arttığını belirterek, Türkiye'de tüm kredi kartları cirosu içinde seyahat harcamalarının oranının ortalama yüzde 3 civarında olduğunu söyledi.

Yüzde 50 artış

Yapı Kredi Bankası Perakende Bankacılık Yönetimi Pazarlama Grupları Başkanı Hakan Kaplan konuyla ilgili olarak dana sonra şunları söyledi:
"Adios lansmanı öncesinde Worldcard portföyümüzde seyahat harcaması olan önemli bir segment zaten vardı ve ortalaması bu oranının üzerinde seyrediyordu. Seyahat alışkanlığı olan kitle için daha değerli puan uygulamaları ve seyahat hizmetleri sunuyorduk. Adios başlı başına bir seyahat kartı olarak tasarlandığı ve konumlandırıldığı için lansman ile birlikte seyahate ilişkin akla gelebilecek tüm diğer özellik ve faydaları ürüne ekledik.
Böylece seyahat planı yapanların kolayca benimsediği ve tercih ettiği bir ürün haline geldik. Worldpuan kullanılarak yapılan seyahat harcamalarında lansman sonrasında yüzde 50'ye ulaşan artışlar oldu."

Miller yalnız Setur'da kullanılabiliyor

Yapı ve Kredi bankası'nın kredi kartı Adios ile yapılan alışverişlerden eldezçedilen millerle uçak bileti,. yurtiçi ve yurtdışı tatili almak isteyenler bu işlemi yalnız bankanın anlaşmalı olduğu Setur seyahat acentesinden yapabiliyor.

Seyahat acenteleri bu durumu haksız rekabete neden olduğunu arkasına bankayı alan bir firmanın banka gücünü acentelere karşı kullandığını savunuyor.

Bedava uçak bileti herkesi sardı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
ne kadar harcamaya veriyorlar o hediye biletleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ya seyahat acenteleri herşeyden bu kadar dışlanacaksa kapatalım artık bi sürü işçi çıkardık internet satışından bankalarda aldı başını gidiyor Türsab hiç bişey yapmıyor acentalar içinde örgütlenip sesimizi duyurmamız gerekiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ACENTALAR TAS YESIN. BANKALAR SEYAHAT ACENTALARININ ISLERINI YAPMAYA BASLADI. VE BUNA KIMSEDE SES CIKARTMIYO. BANKALAR BANKACILIK YAPSINLAR GITSINLER KREDI VERSINLER BILET TATIL DEGIL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
O zaman ne diyoruz? "Yeme beni, uçan eşek!" :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
UÇUR BENİ PEGASUS ADI ALTINDA YAPILAN BEDAVA BİLET KAMPANYASINDA NİSAN AYINDA KAZANDIM BİLETİ.BANA MAİL İLE ULAŞACAKLARDI HALA O MAİL GELMEDİ PEGASUS KAMPANYASI BALON ÇIKTI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000