30 Mayıs 2009, Cumartesi 08:00:33

Bebekle yolculuk yapmak ne kadar güvenli?

Bebekle uçakta yolculuk etmenin genellikle güvenli olduğunu söyleyen uzmanlar, dikkat edilmesi gereken tıbbi ve güvenlik konuları olduğunu da hatırlattı.

Mayo Clinic'te yer alan habere göre, doktorlar bebeklerin ilk 2 haftalık olana kadar gerekmedikçe uçak yolculuğu yapmamalarını öneriyor. Çünkü, yeni doğan bebeğin vücudu dış dünyaya uyum sağlamaya çalışıyor ve uçaktaki geri kazanılmış havada dolaşan mikroplara karşı savunmasız oluyor.

Aileler, uçakta bebeklerinin kulaklarının zarar göreceğini düşünüyor. Fakat, uçakta bebeklerin kulakları da yetişkinlerle aynı şekilde etkilenirler. Değişen kabin basıncı orta kulak basıncında geçici değişiklikler oluşturuyor ve bu da acıya neden olabiliyor. Emme, kulaklardaki basıncı dengelemeye yardımcı oluyor. Bu nedenle, bebeklerinizi uçağın kalkışında ve inişinde emzirmeli ya da biberonla bir şeyler içirmelisiniz. Eğer bebeğiniz aç değilse, emzik kullanmayı deneyin.

Yakın zamanda kulak enfeksiyonu geçiren bir bebek uçakta rahat edemez. Eğer çocuğunuzun kulağında bir sorun olduğunu düşünüyorsanız, uçakla yolculuğa çıkmadan önce mutlaka çocuğunuzu doktora muayene ettirin. Bebeğinizin ağrısı varsa, doktorunuz ağrıyı hafifleten kulak damlası verebilir.

Bazı aileler ise uçakla yolculuğun ani bebek ölümlerini artırdığı konusunda endişe ediyorlar. Bu kaygı, 1998 yılında eski bir İngiliz tıp dergisinde yayınlanan rapordan geliyor. Ancak, bununla ilgili bir kanıt bulunmuyor.

Eğer bebeğinizle uçağa binerseniz, Amerikan Pediatri Akademisi bebek koltuğunuzu uçağın koltuğuna bakar şekilde yerleştirmenizi ve bebeğinizi hemen yanınızdaki koltuğa oturtmanızı öneriyor. Çocuk oto koltuklarının çoğunluğu uçak yolculuğu için belgelenmiştir. Eğer emin değilseniz, koltuğunuzun etiketini kontrol edin. Mümkünse, çıkışa yakın koltukları tercih edin.

Bebeğinizle daha rahat bir uçak yolculuğu yapmak için, diş kaşıyıcı, emzik, battaniye ya da sevdiği doldurulmuş, yumuşak bir oyuncak, ya da plastik parçaları olan yaşına uygun bir oyuncak ile ilgisini çekebilecek kitapları yanınızda bulundurun. Bebeğiniz uçuş boyunca huysuzsa, koridorda ileri geri kısa bir gezinti yardımcı olabilir. (Zaman Online)

Bebekle yolculuk yapmak ne kadar güvenli?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000