03 Nisan 2009, Cuma 08:36:11

BBP Genel Sekreteri Topçu, kazayla ilgili konuştu...

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, BBP Ankara İl Başkanı Hasan Hüseyin Bozuk'un basına yansıyan, "Helikopterin kaza değil suikast olduğuna dair 4 kuşkumuz var" şeklindeki açıklamalarına ilişkin, "Bütün veriler masada, her ihtimali değerlendiriyoruz" dedi.

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, genel başkan yardımcılarıyla birlikte genel merkezde düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

BBP Ankara İl Başkanı Hasan Hüseyin Bozuk'un medyada yer alan, "Helikopterin kaza değil suikast olduğuna dair 4 kuşkumuz var" şeklindeki sözlerini değerlendiren Topçu, "İl başkanı arkadaşımızla görüştüm, kendisi ağzından böyle bir laf çıkmadığını söyledi. Olayla ilgili değerlendirmeler yaparken sözleri, 'suikast var' başlığıyla verilmiş. Bütün veriler masada her türlü ihtimali düşünüyoruz. İhtimalleri sokakta değil, teknik bilgilere sahip olanlarla değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

Topçu, Yazıcıoğlu'nun tehdit aldığı ve kazadan önce lap topunun çalındığı iddialarını yalanlayarak, "Rahmetli genel başkanımız kendi başına gardan bilet ve büfeden simit alan biriydi. Tehdit aldığı yok" diye konuştu. BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu bir soru üzerine, "Takdir deyip geçmeyeceğiz. Evet biz kadere inanan insanlarız ama elbette olayı bütün boyutları ile inceleyeceğiz" dedi.

Topçu, otopsi işlemlerinin tamamen partinin kontrolünde gerçekleştirildiğini ifade ederek, "Otopsi parçası alınması sırasında bizim talebimiz üzerine, rahmetli genel başkanımızın bacanağı olan bir genel cerrah, genel başkanımızın eşi ve yakınları da heyette bulundu. Otopsi bizim kontrolümüzde gerçekleştirildi" diye konuştu.

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatından sonra BBP'nin geleceğine ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi:

"Biz kanı içer kızılcık şerbeti deriz. Bu kutsal miras, genel başkanımızın emaneti en azami hassasiyetle yürütülecektir. BBP genel başkanımızın emanetidir, onun misyonuna göre devam edecektir. Nisan ayının 11'inde parti MYK toplantısı yapılacak. Bu toplantıda tüzük gereği kurultay kararı alınacak. Bu canlar bu bedende olduğu sürece her BBP'li, her Alperen bu misyonu yürütmek için çaba sarf edecektir."

 

BBP Genel Sekreteri Topçu, kazayla ilgili konuştu...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000