15 Haziran 2022, Çarşamba 15:48:15

Bayraktar'dan kritik başarı

Bayraktar Akıncı, KGK-SİHA-82 mühimmatı ile 900 kilometreye yakın uçarak 30 kilometreden hedefini vurdu ve geri döndü.
  • Ordumuzun gücüne güç katacaktır. Sekülerler,fetöcüler, ermeniler ve bilimum şerli oluşumlar üzülecektir. Hepsinin ortak noktası asil Türk milletine düşman olmaları ve batılı efendilerinin gönüllü uşağı olmalarıdır.
  • Sende bi bitmedin....
  • Muhalefeti uzecek bir haber daha

Bayraktar Akıncı, KGK-SİHA-82 mühimmatı ile 900 kilometreye yakın uçarak 30 kilometreden hedefini vurdu ve geri döndü.

Baykar tarafından üretilen insansız hava araçları her gün hem sahada hem de testlerde kendini kanıtlamaya devam ediyor. Bugün de Bayraktar Akıncı, 340 kg’lik SİHA’lar için özel geliştirilen KGK-SİHA-82 kanatlı güdüm kiti ile gerçekleştirdiği ilk atış testini başarıyla tamamladı.

TUBİTAK SAGE tarafından geliştirilen ve ilk olarak 2021 yazında testlerine başlanan KGK-SİHA-82 kanatlı güdüm kiti, bugünkü SİHA denemesinde olduğu gibi hedefini 30+ km uzaktan vurabiliyor. Zira bir başarılı testi de geçtiğimiz yıl TUSAŞ Aksungur gerçekleştirdi.

Bayraktar Akıncı, KGK-SİHA-82 ile 900 km uçtu, hedefi vurdu ve geri döndü!

Bayraktar Akıncı, TB2 ve ANKA gibi SİHA’lardan KGK-SİHA-82 ve TEBER-82 gibi taşıyabildiği yüksek ağırlıktaki mühimmatlar sayesinde bir adım öne çıkıyor. Hatta bunların arasına SOM, BOZOK, GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN gibi füzeleri de ekleyebiliriz.

TÜBİTAK SAGE tarafından Akıncı ve Aksungur gibi SİHA’lar için KGK-82 üzerine geliştirilen bu yeni mühimmat, kullanılan kanatlı güdüm kiti sayesinde düşük irtifadan atıldığında 20 deniz mili (35+ km), yüksek irtifadan atıldığında ise 60 deniz mili (110+ km) kilometre menzile ulaşabiliyor.

Tabii paylaşılan bu verilerin F-16 ve F4 gibi yüksek süratli hava araçlarında elde edildiğini belirtelim. Yani SİHA’larda menzil daha düşük olacaktır. Fakat yine de her türlü hava koşulunda, 100 km üzerinde bir mesafeden atıldığında bile hassas vuruş yeteneğine sahip olduğu için oldukça ufak sapma payları ile hedefini vurabiliyor.

Buna ek olarak, Baykar’ın bugün yalnızca bir atış değil, aynı zamanda uçuş testi de gerçekleştirdiğini söyleyelim. Zira Çorlu yakınlarından kalkan Akıncı SİHA önce Gelibolu yarımadasına, sonra Marmara denizi üzerinden Gebze’ye, oradan da Zonguldak Ereğli üzerinden geçerek Sinop açıklarına giderek deniz üzerindeki hedefini 30 km’den vurup geri dönüş yaptı.

KGK-SİHA-82, diğer SİHA mühimmatlarından farklı olarak üzerinde yer alan kanatlar sayesinde düşük veya yüksek irtifada bırakıldıktan sonra direk olarak yere yönelmiyor. Bunun yerine havada süzülerek uçuş süresini ve menzilini artırabiliyor. Nitekim bugün yapılan testte de Akıncı tarafından bırakıldıktan sonra 30 km civarı bir uçuş gerçekleştirerek yüksek hassasiyet ile hedefini direkt olarak vurmayı başardı. (shiftdelete)

 

Bayraktar'dan kritik başarı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Başarı ~ 2 yıl önce
Ordumuzun gücüne güç katacaktır. Sekülerler,fetöcüler, ermeniler ve bilimum şerli oluşumlar üzülecektir. Hepsinin ortak noktası asil Türk milletine düşman olmaları ve batılı efendilerinin gönüllü uşağı olmalarıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalaka diyene ~ 2 yıl önce
Sende bi bitmedin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Telkin ~ 2 yıl önce
Muhalefeti uzecek bir haber daha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Telkin yalakasına ~ 2 yıl önce
Senin gibi yalakaları sevindirecek bir haber daha...
savunma sanayisi ~ 2 yıl önce
Ulkenin yaptigi yerli silahlarla yalakaligin alakasi nedir acaba? Zorunuza mi gidiyor abdden, avrupadan vs silah ihrac etmiycek-kendi kendimize yetecek oldugumuz bir konuda? Asil sen bu vatana dusman, mandaci zihniyetiyle yetistirilmis, gayri milli bir bati yalakasisin !

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000