01 Mart 2021, Pazartesi 08:41:01

Bayraktar; 'TB-2'leri 1 saat bile durduramadılar'

Azerbaycan'ın Ermenistan'ı Dağlık Karabağ'da hezimete uğratmasında önemli rol oynayan yerli SİHA'lar ve İHA'lar hakkında BAYKAR CEO'su Haluk Bayraktar'dan çok çarpıcı bir açıklama geldi.
  • Az övünün,çok iş yapın.Düşmanları kışkırtmayın .
  • Tb2'nin özelliklerinden hangileri ithal malzeme,makina,ekipman,mühendislikle yapıldı?
  • Birisi arkanızda olmasa esameniz okunmayacaktı, nepotizm sağolsun.
  • Allah bu ülkeyi ve bu ülkenin yararı için çalışan herkesi korusun, kollasın.
  • Tamam,çok başarılı bir SİHA ama bu kadar övünmek,yabancı ülkeleri kışkırtmak hiç doğru değil.Çünkü bu kadar çok konuşursak,bu SİHA'lar için bir önlem bulacaklar ve bir sonraki savaşta hepsini indirecekler.Sus ve işine bak,ne kışkırtıyorsun?
  • İyi diyorsun, güzel diyorsun, ellerine sağlık. Süper teknoloji ama bu teknolojileri bu kadar afişe etmenin ne anlamı vardı? Şimdi doktrin değişti ve anti-siha teknolojilerine ağırlık verildi. Bir dahakine bu kadar rahat takılabilecek miyiz acaba?
  • Almışsınız arkaya sarayı devlet bankalarından karşılıksız kredi alıyorsunuz,vergi vermiyorsunuz,devlete neyi kaça sattığınız belli değil,bir zarar olursa devlet onu da karşılıyor, yerli ve milli dediğiniz şeyin en önemli parçaları ithal ediliyor şimdi de kalkmış durduramadılar bilmem ne yapamadılar diyorsunuz !
  • lazerli atalet seyrüsefer sistemi komponenti Türkiye'de mi yapılıyor? Yapan firmanın adı nedir? Servoların yerli olduğunu biliyorum ama Bu aracın yerlilik oranı oldukça düşük.

Azerbaycan'ın Ermenistan'ı Dağlık Karabağ'da hezimete uğratmasında önemli rol oynayan yerli SİHA'lar ve İHA'lar hakkında BAYKAR CEO'su Haluk Bayraktar'dan çok çarpıcı bir açıklama geldi. Bayraktar, "Rus elektronik harp sistemleri, TB-2'leri 1 saat bile durduramadılar" dedi.

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu'nun Twitch yayınına konuk olan BAYKAR CEO'su Haluk Bayraktar, firmanın ürettiği yerli teknolojiler hakkında dikkat çeken bilgiler verdi.

Savaş alanında dengelerin değiştiğini belirten Haluk Bayraktar, "Artık önemli olan sahada konvansiyonel harp araç gereçlerin miktarı değil. Önemli olan; sizin teknolojik kabiliyetleriniz, teknolojiyi ne kadar yetkin kullandığınız, bu networkü ne kadar sağlam kurduğunuz ve ne kadar durumsal farkındalık oluşturduğunuzdur. Artık bunları gerçekleştirebilenler sonuca ulaşabiliyor" dedi.

"KARABAĞ ZAFERİNDE GÖRDÜK"

Yerli SİHA'ların Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'ın Ermenistan'a üstünlük kurmasında önemli rol oynadığını aktaran Bayraktar, "Bu anlamda SİHA'ları özellikle konvansiyonel hava savunma sistemlerine karşı en son Karabağ Zaferi'nde gördük. Orada 50'den fazla hava savunma sistemi, 140 civarı tank, 100'lerce çok namlulu roket atarlar, topçu sistemleri SİHA'lar sayesinde nokta atışlarıyla imha edildi. SİHA'lar bu anlamda gerçekten oyun değiştirici sistemler ve önemli bir kuvvet çarpanı görevi görmekte" ifadelerini kullandı.

"TB-2 HER ZAMAN HAVADA"

Bayraktar, "Özellikle Bayraktar TB-2'nin saha tecrübesi çok yoğun, TB-2 sahada gelişen bir sistem. Bilgisayarlardaki Virüs-Antivirüs mantığı ile, bir virüs çıkar antivirüs şirketleri de ona karşı yazılım gerçekleştirir, bizim ekibin de sahada olması işte Selçuk Bayraktar Zeytin Dalı Harekatı boyunca Hatay'da kaldı. Dolayısıyla bunun bir nedeni vardı, ortaya çıkan bir virüse antivirüs geliştirmekti. Ve biz bunları geliştire geliştire sistemimizi başarıyla ulaştırdık. Yoksa sizi bir karıştırırlar uçamazsınız. Ama Bayraktar TB-2 1 saat dahi durduramadılar. Yani Bayraktar TB-2 her zaman havada" diye konuştu.

TB-2 ÖZELLİKLERİ

Temel uçuş performans kriterleri:

18,000 Feet Operasyonel İrtifa

27.000 Feet Maksimum İrtifa

27 Saat Maksimum Havada Kalış Süresi

Tam Otomatik Uçuş Kontrol ve 3 Yedekli Otopilot Sistemi (Triple Redundant)

Yer Sistemlerine Bağımlı Olmaksızın Tam Otomatik İniş ve Kalkış Özelliği

GPS Bağımlılığı Olmaksızın Dahili Sensör Füzyonu İle Seyrüsefer Özelliği

Gelişmiş Özellikler:

Tam Otomatik Seyir ve Rota Takibi Özelliği

Dahili Sensör Fizyonu Destekli Hassas Otomatik Kalkış ve İniş Özelliği

Tam Otomatik Taksi ve Park Özelliği

Yarı Otonom Uçuş Modları Desteği

Hata Toleranslı ve 3 Yedekli Sensör Füzyonu Uygulaması

Çapraz Yedekli YKİ Sistemi

Özgün Yedekli Servo Aktüatör Birimleri

Özgün Yedekli Lityum Tabanlı Batarya Birimleri

Bayraktar; 'TB-2'leri 1 saat bile durduramadılar'

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Kadir ~ 3 yıl önce
Az övünün,çok iş yapın.Düşmanları kışkırtmayın .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yürü be damat ~ 3 yıl önce
Tb2'nin özelliklerinden hangileri ithal malzeme,makina,ekipman,mühendislikle yapıldı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bayraktar ~ 3 yıl önce
Birisi arkanızda olmasa esameniz okunmayacaktı, nepotizm sağolsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkiye ~ 3 yıl önce
Allah bu ülkeyi ve bu ülkenin yararı için çalışan herkesi korusun, kollasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zafer ~ 3 yıl önce
Tamam,çok başarılı bir SİHA ama bu kadar övünmek,yabancı ülkeleri kışkırtmak hiç doğru değil.Çünkü bu kadar çok konuşursak,bu SİHA'lar için bir önlem bulacaklar ve bir sonraki savaşta hepsini indirecekler.Sus ve işine bak,ne kışkırtıyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Usta ~ 3 yıl önce
İyi diyorsun, güzel diyorsun, ellerine sağlık. Süper teknoloji ama bu teknolojileri bu kadar afişe etmenin ne anlamı vardı? Şimdi doktrin değişti ve anti-siha teknolojilerine ağırlık verildi. Bir dahakine bu kadar rahat takılabilecek miyiz acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyyy ceo ~ 3 yıl önce
Almışsınız arkaya sarayı devlet bankalarından karşılıksız kredi alıyorsunuz,vergi vermiyorsunuz,devlete neyi kaça sattığınız belli değil,bir zarar olursa devlet onu da karşılıyor, yerli ve milli dediğiniz şeyin en önemli parçaları ithal ediliyor şimdi de kalkmış durduramadılar bilmem ne yapamadılar diyorsunuz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merak ~ 3 yıl önce
lazerli atalet seyrüsefer sistemi komponenti Türkiye'de mi yapılıyor? Yapan firmanın adı nedir? Servoların yerli olduğunu biliyorum ama Bu aracın yerlilik oranı oldukça düşük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000