03 Nisan 2022, Pazar 11:06:47

Bayraktar Kızılelma ses hızını aşacak

Milli SİHA ve İHA'ları geliştiren teknoloji şirketi BAYKAR'ın Teknoloji Lideri ve CTO'su Selçuk Bayraktar, katıldığı bir programda Türkiye'nin insansız savaş uçağı KIZILELMA hakkında önemli demeçler verdi.
  • Muhaliflerin iftirasıı ile uydurma haberlerle iftira atmayın, destek olun olmuyorsanız yolundan çekilin, bilip Bilmeden yalan yanlış duyduklarınızla boş boş konuşmayın devlet zaten bu işleri yapanlara neredeyse sınırsız teşvikler veriyor zaten
  • Arkadaşlar bende hükümete muhalif bir vatandaşım ama sap ile samanı karıştırmayın.Bu adam ismini Türk tarihine altın harflerle yazdırdı,yazdırıyor.Muhalif oluşunuz at gözlüğü takmanızı gerektirmez…
  • heykel , anladınız siz onu
  • Kızılelma = Osmanlı’da Kırmızı Elma = Haçlı Dünyasında Globus Cruciger, küresel sembol seçmişler. Ayasofya Camisinde yukarıdaki mozaiklerde görürsünüz Bizans İmparatoru elinde hangi elmayı tuttuğunu.
  • Ses hızının iki üç katı olmalı.
  • Sayın Bayraktar'ın tüm açıklamalarında bu İHA'nın birçok özelliğini öğrendik ama ses hızından bahsettiğine göre hangi itiş sistemini kullanacağı yani hangi tip bir jet veya roket motoru kullanılacağı belirtilmemiş. Muhtemelen biz bu motoru dışarıdan temin edeceğiz. TEİ'de geliştirilen helikopter motoru olmayacağına göre Ukrayna ve Rusya kaynağı da şu sıralar şüpheli olduğuna göre ve de batıdaki bir çok motor üreticisinden vetolu olduğumuza göre çözümü de açıklar mı acaba?
  • Yahu....Hey Allahım. Sanki yaptınız da ses hızını aşması kusur kaldı
  • Yasak olmasına rağmen ekip odasına gelen sivil kadınlar hep aynı kişiler yasak da dinlemiyorlar o sigara illa yanımızda içilecek
  • prop motorla ses hızını mı aşacak?

Milli SİHA ve İHA'ları geliştiren teknoloji şirketi BAYKAR'ın Teknoloji Lideri ve CTO'su Selçuk Bayraktar, katıldığı bir programda Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı KIZILELMA hakkında önemli demeçler verdi.

"Kızılelma'nın en büyük avantajı insansız olması" diyen Bayraktar, "İnsansız olduğunda muharebelerde çok daha tehlikeli görevleri yapabiliyorlar. Pilotu kaybetmek bazen savaşı kaybetmek anlamına geldiğinden her zaman gereken riskleri alamıyorsunuz. Ama insansız platformlar böyle değil" dedi.

Ses hızında tasarlanan ve hız limitinin diğer üretilen İHA ve SİHA'lara göre çok daha fazla olacağını belirten Bayraktar, "Akıncı'daki yazılım sistemlerini bir anlamda Kızılelma'da da kullanacağız. Kızılelma'nın ilk uçuşuna hazırlanıyoruz. Ülkemizin sahip olduğu kısa pistli uçak gemilerinden inip kalkacak şekilde tasarlanıyor. Böylece muharebe tarihinde devrim yapacak. Bağımsızlığımız için milli platformalar çok önemli. Aksi halde asla kontrolün sizde olduğundan bahsedemiyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Bayraktar Kızılelma ses hızını aşacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Hüseyin ~ 2 yıl önce
Muhaliflerin iftirasıı ile uydurma haberlerle iftira atmayın, destek olun olmuyorsanız yolundan çekilin, bilip Bilmeden yalan yanlış duyduklarınızla boş boş konuşmayın devlet zaten bu işleri yapanlara neredeyse sınırsız teşvikler veriyor zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhalif ~ 2 yıl önce
Arkadaşlar bende hükümete muhalif bir vatandaşım ama sap ile samanı karıştırmayın.Bu adam ismini Türk tarihine altın harflerle yazdırdı,yazdırıyor.Muhalif oluşunuz at gözlüğü takmanızı gerektirmez…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhalif yazana ~ 2 yıl önce
İyi de kayınpederi sayesinde vergi vermiyor,devlet imkanlarıyla teknoloji ithal ediyor ürettiği şeyleri dolarla devlete satıyor,devlet bankalarından karşılıksız krediler alıyor,devlet zoruyla piyasada tekel konumunda,Tusaş dururken hep onun firmasına destek veriliyor,sen neden bahsediyorsun? Dünyada hangi aklı başında bir ülkede başkan damadının devletle böyle iş ilişkisi olur? Asıl at gözlüğünü senin gibiler takıyor!
çok güzel bi ~ 2 yıl önce
heykel , anladınız siz onu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elma Ağaçı ~ 2 yıl önce
Kızılelma = Osmanlı’da Kırmızı Elma = Haçlı Dünyasında Globus Cruciger, küresel sembol seçmişler. Ayasofya Camisinde yukarıdaki mozaiklerde görürsünüz Bizans İmparatoru elinde hangi elmayı tuttuğunu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ses hızı ~ 2 yıl önce
Ses hızının iki üç katı olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne motoru? ~ 2 yıl önce
Sayın Bayraktar'ın tüm açıklamalarında bu İHA'nın birçok özelliğini öğrendik ama ses hızından bahsettiğine göre hangi itiş sistemini kullanacağı yani hangi tip bir jet veya roket motoru kullanılacağı belirtilmemiş. Muhtemelen biz bu motoru dışarıdan temin edeceğiz. TEİ'de geliştirilen helikopter motoru olmayacağına göre Ukrayna ve Rusya kaynağı da şu sıralar şüpheli olduğuna göre ve de batıdaki bir çok motor üreticisinden vetolu olduğumuza göre çözümü de açıklar mı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ercü ~ 2 yıl önce
Bi zahmet sen gir bu işe , bir katkın olsun..
B-52 ~ 2 yıl önce
Yahu....Hey Allahım. Sanki yaptınız da ses hızını aşması kusur kaldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deneyimli P5 ~ 2 yıl önce
Yasak olmasına rağmen ekip odasına gelen sivil kadınlar hep aynı kişiler yasak da dinlemiyorlar o sigara illa yanımızda içilecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Look ~ 2 yıl önce
Ya adam gelmiş benden borç istiyor. Neymiş, Amerika'ya gidecekmiş. Ya dedim şu an benim durumum belli değil. Seni bırak, en yakınıma borç veremem. Bi önümüzü görelim. Haksız mıyım ama?
bb ~ 2 yıl önce
prop motorla ses hızını mı aşacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Khk ~ 2 yıl önce
KHK ile ses hizi düşürülecek

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000