20 Mayıs 2020, Çarşamba 12:47:55

Bayrak taşıyıcı hava yolu şirketinden tartışmalı karar!

Tüm dünya Covid-19 pandemisi için çeşitli tedbir kararlarını uygularken Avustralya'nın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Qantas, uçuşlarda maske kullanımını zorunlu tutmayacağını duyurdu. Sağlık uzmanları alınan karara tepki gösterdi.
  • Kendine güvenen uçar, Riski göze alabilen uçsun, ekonomide batmasın , teker dönsün...
  • Herkes Corona olacak, gerisi yalan, suan nufusun 25-35% gecirdi zaten
  • Helal olsun qantas a cesur hava yoluymuş. Uçakta sosyal mesafe uygulanamayacağını herkesin öğrenmesi gerekiyor artık. Şu orta koltukları boş bırakma sevdanızdan vazgeçin.

Tüm dünya Covid-19 pandemisi için çeşitli tedbir kararlarını uygularken Avustralya'nın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Qantas, uçuşlarda maske kullanımını zorunlu tutmayacağını duyurdu. Sağlık uzmanları alınan karara tepki gösterdi.

Qantas CEO’su Alan Joyce, uçaklarda sosyal mesafe uygulamasının finansal olarak uygulanabilir olmadığını açıkladı.

Qantas’ın uçuşlarda maske takmayı kişilere bırakma kararı da bulaşıcı hastalık uzmanları tarafından büyük tepki gördü, havayolu fiziksel mesafeye imkan verecek şekilde yolcu sayılarını azaltmayacağını da duyurdu.

Duyuru, havayolunun eyaletler arası sınırlar açıldığında yurtiçi uçuş programını genişletmeye hazırlanmasıyla birlikte yapıldı. 12 Haziran’dan itibaren Qantas, “fly well-sağlıklı uçun” programını başlatacak. Program, temassız check-in, havaalanlarında fazladan el dezenfektanı ve fiziksel mesafeyi artırma adına Qantas salonunda yeniden düzenlemeyi kapsayacak.

Fakat yolcular uçağa bindikten sonra sosyal mesafe kuralları söz konusu değil. Şirket, uçakların kapasitesi kadar doldurulacağını, yolcuların doğruca yan yana oturacaklarını teyit etti.

Avustralya Postası'nda yer alan bilgilere göre; Qantas CEO’su Alan Joyce, “Orta koltuğu çıkarırsak, bilet fiyatları büyük olasılıkla yüzde 50 civarında artar ki orta koltuğun boş olması dahi yolcular arasında 60 santimetre mesafe sağlıyor” dedi.

Joyce, tavsiye edilen 1,5 metre kuralı uygulanırsa, bir uçakta sadece 22 yolcu olacağını belirtti, “Bu da bilet fiyatlarının bugünkünden 8-9 kat daha fazla olması demek. Ve bu durumda, gerekli değilse ve tıbbi tavsiyeyle gerekli görülmüyorsa, kesinlikle ekonomik olarak makul değil” diye konuştu.

Öte yandan havayolu başka güvenlik tedbirleri uygulayacak. Kalabalığı önlemek için biniş ve iniş koordineli olacak, kabinde gezinmeden kaçınılması sağlanacak, yemek servisleri sınırlı olacak ve her yolcuya alkollü mendille maske verilecek.

ABD’deki bazı havayollarının aksine, Qantas maske kullanımını tavsiye edecek, fakat zorunlu tutmayacak.

NSW Üniversitesi’nden salgın hastalık uzmanı Profesör Marylouise McLaws, Qantas’ın kararının “mantık kurallarına ters” olduğunu savundu.

McLaws, “Bence maskenin zorunlu olmaması tam ve açıkça vatandaşların hala COVID-19 riski taşıdığını görmezden gelmek demek. Virüs hala orada ve sıfıra yakın bir yerde değiliz” dedi.

Uzman, yolcular arasında mesafe bile olsa maskelerin kabinde dolaşan kişiler sebebiyle giyilmesi gerektiğini belirtti.

McLaws, “Tuvalete gitmek bir insan hakkıdır, insanları engelleyemezsiniz.. Tuvalete gitmek için koridorda yürümenin, maske takma zorunluluğu olmadan riski nasıl artırmayacağını anlayamıyorum” dedi.
Qantas Tıbbi Direktörü Dr Ian Housegood ise sosyal mesafenin ve zorunlu maske giymenin gerekli olmadığına inandığını söyledi.

Direktör, “Salgının zirvesinde dahi insanlar Covid ile uçtu, uçuş sırasında bulaşmaya dair hiçbir teyit edilmiş vaka görmedik. Küresel çapta dahi binlerce Covid’li kişi uçarken, sadece bir avuç şüpheli vaka vardı ve hiçbir teyit edilmedi” dedi.

Qantas, hastane seviyesinde Hepa filtrelerinin uçak havalandırma sistemlerine monte edildiğini duyurdu, açıklamada “Filtreler virüsler dahil tüm parçacıkların yüzde 99,9’unu gideriyor. Kabin içi hava uçuş sırasında ortalama her 5 dakikada bir tazeleniyor” ifadeleri yer aldı.

McLaws ise filtrelerin yakındaki koltuktaki hasta kişiden bulaşmayı önlemeyeceğini savundu.

Bayrak taşıyıcı hava yolu şirketinden tartışmalı karar!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Risk ~ 4 yıl önce
Kendine güvenen uçar, Riski göze alabilen uçsun, ekonomide batmasın , teker dönsün...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkes ~ 4 yıl önce
Herkes Corona olacak, gerisi yalan, suan nufusun 25-35% gecirdi zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helal olsun ~ 4 yıl önce
Helal olsun qantas a cesur hava yoluymuş. Uçakta sosyal mesafe uygulanamayacağını herkesin öğrenmesi gerekiyor artık. Şu orta koltukları boş bırakma sevdanızdan vazgeçin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başüstüne ~ 4 yıl önce
tamam vazgeçtik. önlem olmazsa uçmayız bizde
Hadi oradan! ~ 4 yıl önce
Boş yapma!
HAVACI ~ 4 yıl önce
Ya ne çok büyüttüler bu maske işine uçaklarda maske kullanmaya gerek yok.Sosyal mesafeyede

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000