23 Mayıs 2020, Cumartesi 09:31:32

Baykar'dan AKINCI sürprizi

Türkiye’nin ilk taarruzi insansız hava aracı olan AKINCI TİHA’nın geliştirme aşamalarının aylarca görüntülendiği “AKINCI” Belgeseli, Ramazan Bayramı’nın ilk günü olan 24 Mayıs 2020 Pazar günü, saat 20.23’de Baykar’ın YouTube kanalında yayınlanacak.
  • Selçuk Bayraktar gibi bir evlat yetiştir, sonra Selçuk Bayraktarэ'a dil uzatacak yüzün olsun. Kendi zirzop evladına söz geçiremeyen insan müsveddeleri, Selçuk Bayraktar'a kurban olun siz!
  • Damat diyorsunuzda, memleket bunca hainle dolmuşken yürüyeciği adamı yakınından seçmesi kadar mantıklı başka ne olabilirki? Ayrıca son 20 senedir Ülkemizin geldiği durumu görmeyenlere yada görmek istemeyen maymunlara tek lafım gözünüzü kulağınızı açın, ama ağzınız hayır konuşana kadar kapalı kalsı
  • Ülkemiz söz konusu iken,futbol takımı taraftarlığı benzeri tartışmalar yapmayalım lütfen.Selçuk Bayraktar bu ulusun yurtsever bir evladı.Tayyip Erdoğan'ın damadı diye saldırmak çok büyük haksızlık.Selçuk Bayraktar iyi ki var.Keşke benzerleri çok olsa.Zeki,ülkesini seven,bilgili,efendi,çalışkan,günlük siyaset didişmelerine karışmayan.Biraz da yüreğinizin sesini dinleyin.
  • Fetöcü BAE trolleri işbaşında, demekki Libya'da kuyruk acısı çok büyük.
  • ALLAH YAR ve YARDIMCINIZ OLSUN. ATATÜRK diye bağırmalarının altında, aslında çekemeyen, bu ülkenin lehine olan herşeye karşı çıkan, dış güçlerin maşası karaktersiz insanların naraları bunlar. Oysa ATATÜRK''Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetln imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin!' 'Ve' 'Muhtaç olduğun kudret, damarlarında akan, kanda mevcuttur' 'demiştir. Ey Türkiye dostu görünüp. Bu ülkenin aleyhine çalışanlar, sizler kudurdukça, Selçuk Bayraktar gibi şahsiyetler bu vatan için çalışmaya devam edecektir.
  • Siz yapar toprağa görmersiniz biz yapr ülkeye hizmet eder destan yazarız farkımız bu biri yapar biri bakar sadece itiraz edersiniz istemezük
  • Ayıp ayıp senin bu düşüncen insaf biraz
  • Sevinecegine üzülen hainleri görmek ne kadar acı yürü Bayraktar güçlü ve özgür
  • keşke seri üretim olup, sahada yüksek performans gösterdikten sonra böyle bir belgesel olsaydı güzel olurdu. Mesela su anda tb2 ler için bu yapılsa daha mantıklı olurdu.
  • Siz muhalifler cidden şizofrenik vakasınız.artık bir ülke meselesi haline geldiniz. Napcaz sizi

Türkiye’nin savunma sanayiinde kritik bir eşiği daha aşmasına neden olacak önemli projelerden biri olan Bayraktar AKINCI TİHA’nın (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) geliştirme çalışmaları bir belgesele konu oldu. Türkiye’nin taarruzi sınıftaki ilk insansız hava aracı olan ve Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar AKINCI’nın geliştirme aşamaları “AKINCI” adı verilen belgesel ile ilk kez gözler önüne serilecek.

BAYKAR’IN YOUTUBE SAYFASINDA YAYINLANACAK

Belgeseli tanıtan iki fragmanı Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından yayınladı. Bayraktar AKINCI TİHA’nın kritik üretim safhaları ve geliştirme çalışmalarının anlatıldığı belgesel, Ramazan Bayramı’nın ilk günü olan 24 Mayıs 2020 Pazar günü, saat 20.23’de Baykar’a ait olan ‘Baykar Tecnologies’ adlı YouTube kanalında ilk kez yayınlanacak.

ÇEKİMLER 6 AY SÜRDÜ

Yönetmenliğini Altuğ Gültan ve Burak Aksoy’un yaptığı belgesel için İstanbul’da bulunan Baykar Milli S/İHA Ar-Ge ve Üretim Tesisleri ile Bayraktar AKINCI TİHA’nın test faaliyetlerinin yürütüldüğü Çorlu Hava Meydan Komutanlığı’nda aylarca süren çekimler yapıldı. Şubat 2019’da başlayan belgesel projesi yaklaşık 15 ayda tamamlandı. Belgesel, Bayraktar AKINCI’nın ilk uçuşunu gerçekleştirdiği 6 Aralık 2019’a kadar olan zorlu ve yoğun çalışma döneminin yaşandığı son 6 aylık süreci mercek altına alıyor.

BAYRAKTAR VE MÜHENDİSLER ANLATIYOR

Belgeselde Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar ve mühendislik birimlerinin liderleri kendileriyle gerçekleştirilen röportajlarda yapılan çalışmaları anlatıyor. Belgeselle birlikte Türkiye’de ilk kez yüksek teknolojiye sahip bir hava aracının geliştirilme süreci izleyicilerle buluşmuş olacak.

İKİ AKINCI UÇACAK

Bayraktar AKINCI’nın ilk prototipi olan PT-1 ikinci uçuşunu ise 10 Ocak 2020’de Sistem Doğrulama Testi kapsamında gerçekleştirdi. Geçtiğimiz günlerde entegrasyonu tamamlanan ve PT-2 olarak adlandırılan ikinci Bayraktar AKINCI da test faaliyetlerinin sürdüğü Çorlu Hava Meydan Komutanlığı’na gönderildi. Bayraktar AKINCI TİHA’nın hava ve yer testleri bundan sonra iki prototiple birlikte yürütülecek.

TÜRKİYE DÜNYADAKİ 3 ÜLKEDEN BİRİ OLACAK

Baykar’ın insansız hava aracı geliştirmedeki tecrübe ve teknolojisiyle geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA, Türkiye’yi dünyada bu sınıfta insansız hava aracı geliştiren ilk 3 ülkeden biri yapacak. 24 saat havada kalabilen ve 40 bin feet servis tavanına sahip olan Bayraktar AKINCI, 400 kilogram dâhili ve 950 kilogram harici olmak üzere toplam 1.350 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesiyle ön plana çıkıyor. 5.500 kilogram kalkış ağırlığı bulunan Bayraktar AKINCI TİHA, 2 adet 450 HP gücünde turboprop motor ile gökyüzüne yükseliyor. Bayraktar AKINCI TİHA aynı zamanda 2x750 HP ve TEI tarafından yerli imkanlarla geliştirilen 2x240 HP güç üreten motorlar için de farklı konfigürasyonlarla da uçabilecek şekilde tasarlandı.

HAVA-HAVA GÖREVİ YAPACAK

Kendine özgü bükümlü kanat yapısıyla 20 metre kanat açıklığına sahip olan hava aracı platformu tam otomatik uçuş kontrol ve 3 yedekli oto pilot sistemi sayesinde yüksek uçuş güvenliği de sağlayacak. Faydalı yük kapasitesi sayesinde taşıyacağı milli mühimmatlarla görev icra edebilecek olan Bayraktar AKINCI, SOM seyir füzesi gibi stratejik hedefler için geliştirilen milli mühimmatları da atabilme yeteneğiyle büyük bir güç çarpanı olacak. Burun kısmında bulunacak yerli üretim AESA radarı ile yüksek durumsal farkındalığa sahip olacak olan Bayraktar AKINCI, kanat altında taşıyacağı TÜBİTAK SAGE tarafından milli olarak geliştirilen Gökdoğan ve Bozdoğan hava-hava mühimmatları ile harekât icra edebilecek. EO/IR kamera, AESA radarı, Görüş Hattı Ötesi (uydu) haberleşme ve elektronik destek sistemleri gibi kritik yükler taşıyacak olan hava aracı gelişmiş yapay zekâ özelliklerine de sahip olacak.

YAPAY ZEKÂ İLE UÇACAK

Bünyesinde bulunduracağı 6 adet yapay zekâ bilgisayarı vasıtasıyla sensörlerden ve uçak üzerinde bulunan kameralardan aldığı verileri kaydederek bilgi toplayabilecek. Hiçbir dış sensöre veya Küresel Konumlama Sistemine (GPS) ihtiyaç duymadan hava aracının yatış, dikilme ve yönelme açılarını tespit edebilecek olan bu yapay zekâ sistemi, aynı zamanda coğrafi bilgileri kullanılarak çevresel farkındalık sağlayacak. Gelişmiş yapay zekâ sistemi elde ettiği verileri işleyerek karar verme özelliğine sahip olacak. İnsan gözüyle tespit edilemeyen kara hedeflerini tespit edebilecek olan bu yapay zekâ sistemi Bayraktar AKINCI’nın daha etkin kullanımını sağlayacak.

RADAR KABİLİYETİYLE LİDER OLACAK

Yerli olarak geliştirilen AESA radar ile yüksek durumsal farkındalık ile görev icra edebilecek olan Bayraktar AKINCI TİHA, Sentetik Açıklıklı Radar ile elektro optik sistemlerin görüntü almakta zorlandığı kötü hava koşullarında dahi görüntü alarak kullanıcıya aktarabilecek. Meteoroloji radarı ve çok amaçlı hava radarını bünyesinde barındıracak olan hava aracı platformu, bu kabiliyetleriyle sınıfında lider olacak.

Baykar'dan AKINCI sürprizi

Yorumlar Tüm Yorumlar (85)

Reşit ~ 4 yıl önce
Selçuk Bayraktar gibi bir evlat yetiştir, sonra Selçuk Bayraktarэ'a dil uzatacak yüzün olsun. Kendi zirzop evladına söz geçiremeyen insan müsveddeleri, Selçuk Bayraktar'a kurban olun siz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsmail ~ 4 yıl önce
Damat diyorsunuzda, memleket bunca hainle dolmuşken yürüyeciği adamı yakınından seçmesi kadar mantıklı başka ne olabilirki? Ayrıca son 20 senedir Ülkemizin geldiği durumu görmeyenlere yada görmek istemeyen maymunlara tek lafım gözünüzü kulağınızı açın, ama ağzınız hayır konuşana kadar kapalı kalsı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Utanmaz zihniyetler ~ 4 yıl önce
Dümyadan bi habersiniz, ulan kızıl sultan diyerek suçladığınız Halife idi ve eemenilerin isyanını bastırdı sesi sizden çıktı. Hükümdarın eliyle bir direniş başladı, siz sahip çıktınız... Müslüman tebaaanın vatanını ve dinini kullandınız, bir tane gayrimüslim destek vermezken taaa yemenden baküye asyadan Balkanlara kadar akın akın gelen Müslümanları gönderilen yardımları hiç bir tarih dersine ve kitabına konu etmediniz... Savaş esnasında yurt dışına kaçanlar geri dönünce mebus seçtiniz kelle loltukta sabaşanları hain ilan ettiniz. Hilafet uğruna islam sancağı ve dini uğruna savaşan halkı oyuna getirip bir gecede cahil, okuma yazma bilmez ettiniz, hocaları gerçek din adamlarını yargılamadan asıp milleti dininden kopartıp dinsiz şuursuz nesillerin temelini attınız, ölçüde tartıda giyim kuşamda gayrimüslime uymam diyenleri, idam edip sabaha karşı milleti susuturmak için ibretlik ettiniz. Bu millete sizin ve zihniyetinizin hiçbir zaman bir faydası olmamış aksine sizden sürekli taaffün yayılmıştır. Şimdi bunca yıl sonra, zırhlılar, gemiler, uçuş araçları ve uçak, silah ve arabasını elektrik motorunu üreten ülkeye evrilmişiz... Sizzz eeeee damad o istemezükkk. İhanın namlusu size mi değdi. Demirelin yeğeni banka hortumladı gık etmediniz. Amerika da fransada vs. hatta devrimci dediğiniz küba da bile vesayetçilik yapılmıştır buna gık yok. Bizim damad silah üretir atar sesi suriyeden libyadan gdoğudan çıkar feryadı sizi sarar. Hayırdırrrrr. Derdiniz ülke yönetmek mi ülke yem etmek mi. Heaa gerçi siz seversiniz yem etmeyi boraltan köprüsünde yaptığınız gibi. Siz kendinizden başkasımı düşünmesiniz.
Göbeğini kaşımıyorlar ~ 4 yıl önce
Klavyenin başına oturup herşeye tukaka çeken bunu yaparken de atamızı kullanan zavallılar; ya bir yol aç, ya da yoldan çekil. Sistem kurmak tecrübe ister. Her proje vidasını yapmakla başlar. Ne çok sistemin yanyana getirildiği ve uyuşturulduğunun farkında mısınız? Ne yapalardı, siz gibi küçük beyinleri ve koca ağızları mı olaydı.??? Bu işe katkısı olan her kişi Atatürk'ün istediği Türk insanıdır, modern ve çağdaş Vatan evladıdır. Helal olsun
Yorumcu ~ 4 yıl önce
Akraba taallukat başka iş devlet yönetmek ayrı iş. Herkes akrabasıyla iş görecek olsa devlet akraba kabile devleti olur. Liyakat önemli burda. Liyakati varsa hangi iş olursa olsun o göreve gelebilir ister akraba ister uzaktan biri olsun farketmez. Siha işinde S.Bayraktar güzel işler yaptı. Orası takdir edilecek bir nokta. Ama işten anlamayan biri sırf akraba diye güvenilir diye bir göreve getirilirse vay o ülkenin haline. Bu arada TUSAŞ,TAİ, ASELSAN, HAVELSAN, TEİ gibi kurumların sistemleri de var o sihalar üzerinde. Ordaki yiğitleri de anmalı. Mesela akıllı mühimmatlar olmasa siha ne işe yarardı. Onlarında büyük katkısı var.
Erdal ~ 4 yıl önce
Ülkemiz söz konusu iken,futbol takımı taraftarlığı benzeri tartışmalar yapmayalım lütfen.Selçuk Bayraktar bu ulusun yurtsever bir evladı.Tayyip Erdoğan'ın damadı diye saldırmak çok büyük haksızlık.Selçuk Bayraktar iyi ki var.Keşke benzerleri çok olsa.Zeki,ülkesini seven,bilgili,efendi,çalışkan,günlük siyaset didişmelerine karışmayan.Biraz da yüreğinizin sesini dinleyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet Öztel ~ 4 yıl önce
Fetöcü BAE trolleri işbaşında, demekki Libya'da kuyruk acısı çok büyük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇAKIR. ~ 4 yıl önce
ALLAH YAR ve YARDIMCINIZ OLSUN. ATATÜRK diye bağırmalarının altında, aslında çekemeyen, bu ülkenin lehine olan herşeye karşı çıkan, dış güçlerin maşası karaktersiz insanların naraları bunlar. Oysa ATATÜRK''Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetln imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin!' 'Ve' 'Muhtaç olduğun kudret, damarlarında akan, kanda mevcuttur' 'demiştir. Ey Türkiye dostu görünüp. Bu ülkenin aleyhine çalışanlar, sizler kudurdukça, Selçuk Bayraktar gibi şahsiyetler bu vatan için çalışmaya devam edecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çakır'a ~ 4 yıl önce
O şahsiyet damat olmasaydı görürdük ne olduğunu. Atatürk ün zihniyetinde torpil,haksızlık, adaletsizlik,bir zümrenin kayrılması,nepotizm var mı ki onunla torpilli damadı aynı yorumda bir araya getiriyorsun be ahmak?
SİHA ~ 4 yıl önce
İstemeyen beğenmesin, beğenen zaten satın alıp kendi ordusunda kullaniyor.Yüzde yüz yerli olmasa ne olur F35 e bile parca üretiyoruz.Ordumuzda 100 den fazla iha veya siha var kimse daha fazla yapamazsın diyemiyor, sahadaki başarısı ortada. İster tusaş üretsin ister bayraktar benim için hiç farketmez ülkemin menfaati söz konusu olunca muhalefetin ne düşündüğü teferruat bile değil.Amerika ya Rusya ya vs. ülkelere yalvarıp üstüne bir de milyar dolarlar verip alamadığımız veya alıp da özgürce kullanmadığımız silah sistemlerinden çok daha faydalı olduguna inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Vatan Perver ~ 4 yıl önce
Şimdiye kadar böyle damat kimseye nasip olmamış demek ki!!!!! Yaklaşık 80 yıl geçmiş Mustafa Kemal paşadan buyana... 80 yılda yapılan uçak ce araba fabrikalarınıda kapatmışlar.
Sen ~ 4 yıl önce
Katıksız ondansın
Ayyıldız ~ 4 yıl önce
Nedense Türkiye 'de her olumlu işe ters tepki verenler Türkiye cumhuriyeti vatandaşı değil olsa olsa birilerinin haçlı nın iti köpeği olur
Şevki kılıç ~ 4 yıl önce
Siz yapar toprağa görmersiniz biz yapr ülkeye hizmet eder destan yazarız farkımız bu biri yapar biri bakar sadece itiraz edersiniz istemezük

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap ~ 4 yıl önce
Ac gozunu,doldur keseni,gerci bu oldu bitti boyle,bu ulkeyi ya askerler yedi,yada siyasetiler,ve Benin gariban milletimde bunlari kuru milliyetcilik yuzune bas taci etti.
Vatan Perver ~ 4 yıl önce
Uçak ve araba fabrikalarımızı kapatan 80 yıllık bu zihniyete Yuuuuhhhhhh , yaşasın Osmanlılar
Biri ~ 4 yıl önce
Ayıp ayıp senin bu düşüncen insaf biraz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kartal ~ 4 yıl önce
Sevinecegine üzülen hainleri görmek ne kadar acı yürü Bayraktar güçlü ve özgür

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayyıldız ~ 4 yıl önce
Üzülme arkadaş it itliğini yiğit yiğit liğini yapar
Kkk ~ 4 yıl önce
keşke seri üretim olup, sahada yüksek performans gösterdikten sonra böyle bir belgesel olsaydı güzel olurdu. Mesela su anda tb2 ler için bu yapılsa daha mantıklı olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adem ~ 4 yıl önce
Siz muhalifler cidden şizofrenik vakasınız.artık bir ülke meselesi haline geldiniz. Napcaz sizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000